Recital de flaut cu Ioana Balașa, la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-de-flaut-cu-ioana-balasa-la-ateneul-roman/

Pe 26 ianuarie, de la ora 19.00, la sala mică a Ateneului Român, o puteţi asculta pe Ioana Balaşa, în sonate de Prokofiev şi Reinecke.

Un articol de Liliana Matei|21 ianuarie 2016

Din anul 2014, Ioana Balaşa este flautistă a Filarmonicii “George Enescu” din București şi a avut şansa de a cânta sub bagheta unor dirijori renumiţi, precum Cristian Măcelaru sau Leo Hussein. Debutul în calitate de solistă pe scena Ateneului Român a fost în cadrul stagiunii muzicale educative « Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica »

Ioana Balaşa colaborează în diverse proiecte artistice şi alături de alte orchestre importante – Virtuozii din Bucureşti, dirijată de maestrul Horia Andreescu, Orchestra Română de Tineret, condusă de dirijorul Cristian Mandeal – şi este implicată frecvent în stagiunile Cameratei Regale.

Experienţa acumulată de Ioana Balaşa până acum se datorează şi faptului că, proaspătă absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, câştigă în 2011 postul de flautistă a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău. În cei trei ani petrecuţi acolo a avut o intensă activitate orchestrală, participând la concerte atât în țară, cât și în turneele din afara României (Italia, Germania). Tot în această perioadă devine membră a trio-ului de suflători “Echo”, alături de care îşi îmbogăţeşte experienţa camerală. Printre alte activități camerale se numără participarea la Festivalul de muzică de cameră de la Gizycko (Polonia), în cadrul căruia susține concerte alături de organistul polonez Wiktor Brzuchacz.

În calitate de solistă, susține concerte cu orchestra Filarmonicii “Mihail Jora”, sau cu Orchestra de Barockeri a Universității Naționale de Muzică din București. A debutat la 15 ani pe scena Ateneului din Bacău, cu concertul pentru flaut, harpă şi orchestră de W.A. Mozart.

De-a lungul timpului a participat la numeroase cursuri de măiestrie ale unor importanţi flautişti: Jean-Claude Gerard (Franța), Erwin Klambauer (Orchestra Simfonică Radio din Viena), Michael Cox (Orchestra Simfonică BBC), Emily Beynon şi Kersten McCall (Orchestra Regală Concertgebouw Amsterdam). În cadrul primei ediții a Festivalului « Sergiu Celibidache », s-a numărat printre participanții activi ai masterclass-ului profesorului Martin Kofler.

În cel de-al treilea an de studii a beneficiat de o bursă Erasmus, fiind admisă la Conservatorul din Strasbourg, sub îndrumarea flautistului Mario Caroli.
În prezent face un master în muzică de cameră la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa conf. univ. dr. Verona Maier.

Marti, 26 Ianuarie 2016, 19:00 – 20:00

IOANA BALAŞA – flaut
VERONA MAIER – pian

Program

Carl Reinecke – Sonata „Undine” pentru flaut şi pian
Serghei Prokofiev – Sonata pentru flaut si pian, op. 94

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

03
/03
/15

Miercuri, 4 Martie, în Sala Mare a Ateneului Român, la orele 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Iosif Ion Prunner, şi pianistul Andrei Licareţ vor susține un concert cu un program alcătuit din lucrări de Johann Sebastian Bach.

27
/02
/15

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea muzicianului Marin Constantin, dirijor şi compozitor, fondator al Corului Naţional de Cameră Madrigal. Începând de la această dată, o serie de evenimente dedicate memoriei marelui om de cultură va avea loc atât în Bucureşti cât şi la nivel naţional și se va derula pe parcursul întregului an,.

27
/02
/15

Ziua de 8 martie nu putea trece neobservată la Sala Radio, unde acordeonistul francez Richard Galliano, unul dintre cei mai mari muzicieni ai momentului, va susţine un concert extraordinar.

26
/02
/15

Madonna a căzut de pe scenă în timp ce cânta la ceremonia Brit Awards 2015, desfăşurată miercuri seară în Londra. Cântăreaţa a aterizat dur, dar s-a ridicat rapid şi a continuat spectacolul.

25
/02
/15

În luna martie, două recitaluri cu acces liber (în limita locurilor disponibile), se vor derula în Studioul Alfred Alessandrescu, spaţiu mai intim dedicat muzicii şi situat tot în clădirea Radio România (ca şi Sala Radio). Cele două evenimente vă propun întâlnirea cu partituri semnate de doi „titani” ai muzicii clasice – Mozart şi Beethoven.

24
/02
/15

În continuarea tradiţiei muzicale iniţiate de marele violonist Ion Voicu, fiul său, Mădălin Voicu – în ipostază de dirijor – şi nepotul său, Mădălin Voicu jr. - la pian – vor urca pe scena Salii Radio, la concertul pe care îl vor susţine vineri, 27 februarie, de la ora 19.00, alături de Orchestra Naţională Radio.

21
/02
/15

Sâmbătă, 28 februarie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul ,,We must believe in spring”, susținut de Mircea Tiberian Ensemble, împreună cu Nadia Trohin, o tânǎrǎ artistă cu o evoluţie spectaculoasă pe scena românească a jazzului din ultimii ani, și experimentatul saxofonist Cristian Soleanu.

18
/02
/15

O călătorie către cea mai elegantă şi mai opulentă curte regală a barocului european – Curtea lui Ludovic al XIV-lea, legendarul Rege Soare - într-o perioadă de înflorire pentru toate artele, este ceea ce vă propune Orchestra de Cameră Radio, în concertul programat miercuri, 25 februarie (19.00), la Sala Radio.

17
/02
/15

Institutul Cultural Român (ICR), în colaborare cu "Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română", "Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România" şi "Filarmonica Naţională Serghei Lunchevici" din Chişinău (Republica Moldova) prezintă spectacolul Ansamblului "Archaeus", cu opera de cameră în şapte tablouri pentru soprană, tenor şi septet instrumental "UNU PLUS MINUS UNU" op.148-154 de Liviu Dănceanu, în Festivalul Internaţional de Muzică "MĂRŢIŞOR 2015". Spectacolul va avea loc la Sala Mare a Filarmonicii Naţionale Serghei Lunchevici din Chişinău, marţi 4 martie, ora 18.00.

17
/02
/15

Ceainăria ARCUB găzduieşte joi, 26 februarie, de la ora 19.00, întâlnirea dintre autorul Radu Paraschivescu si omul de televiziune si de radio Luca Niculescu, în cadrul căreia vor dezbate tema "... în lume nu-s mai multe Românii". Discutia va fi completată de recitalurile solo, în aceeasi notă, ale naistei Cornelia Tihon.

16
/02
/15

Biletele pentru 10 concerte din seria celor Camerale (Ateneul Român) s-au epuizat și 4 din seria Mari Orchestre (Sala Palatului) sunt în curs de epuizare, potrivit cifrelor furnizate de Eventim. Cele 25.000 de bilete pentru Festivalul Enescu 2015 vândute până la ora 12.30 PM reprezintă în jur de 55% din totalul celor 46.500 de bilete puse în vânzare luni dimineață, la ora 10.00 AM