Record absolut în circuitul muzeal românesc: peste 88.000 vizitatori la expoziţia „The Human Body“
https://www.ziarulmetropolis.ro/record-absolut-in-circuitul-muzeal-romanesc-peste-88-000-vizitatori-la-expozitia-the-human-body/

Expoziţia ,,The Human Body”, deschisă la Muzeul Naţional de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa” din Bucureşti pe 22 martie, a fost vizitată de peste 88.000 de persoane, stabilind un record absolut de vizitatori în circuitul muzeal românesc.

Un articol de Andrada Văsii|6 august 2013

Expoziţia „The Human Body”, deschisă la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti pe 22 martie, a fost vizitată de peste 88.000 de persoane, stabilind un record absolut de vizitatori în circuitul muzeal românesc.

Astfel, în aproximativ patru luni şi jumătate, expoziţia „The Human Body” – care şi-a închis porţile duminică – a fost văzută de peste 88.000 de persoane, stabilind un record absolut de vizitatori pentru circuitul muzeal românesc.

Expoziţia include peste 200 de exponate – corpuri umane reale (integrale sau secţiuni), care, prin disecţiile la nivelul organelor şi ţesuturilor, oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului trupului omenesc şi a modului în care acesta funcţionează.

O nouă optică

Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în oraşe precum Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Expoziţia „The Human Body” îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferindu-le acestora în premieră o şansă unică de a-şi privi organismul prin ochii unui chirurg. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este acela de a-i determina pe vizitatori să-şi respecte şi să-şi îngrijească organismul, acordând atenţie felului în care aleg să trăiască, notează Mediafax.

Exponatele sunt plastinate – o metodă de conservare definitivă a ţesuturilor umane, prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular şi în mod definitiv. Această tehnică permite prezentarea corpului uman în toată complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv etc. Procesul de transformare a unui întreg organism uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maximă grijă şi respect, transmit organizatorii evenimentului.

Info:

În prezent, în paralel, expoziţia „The Human Body” se desfăşoară în Cracovia, Polonia.

Foto credit: Muzeul Naţional de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa” (Facebook)

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.