„Recorder” @Salon Insula 42
https://www.ziarulmetropolis.ro/recorder-salon-insula-42/

Insula 42 are plăcerea de a vă invita să participaţi astăzi, luni, 30 noiembrie, ora 16:00, live pe pagina oficială de Facebook, la un nou „Salon Insula 42”.

Un articol de Petre Ivan|30 noiembrie 2020

Experiența platformei Recorder, cea care produce reportaje relevante, cu foarte mare impact, în ultimii ani, dă ocazia „Saloanelor Insula 42” să îl invite la o conversație esențială pe Răzvan Ionescu, fondator și publisher al Recorder.

Va fi un dialog despre experiența sa de jurnalist, despre evoluția presei în general, viitorul informației transmise online, despre subiectele alese de Recorder și despre partea mai puțin cunoscută a presei din România.

*Răzvan Ionescu este jurnalist și publisher. A intrat în presă la 19 ani, pe când era student la Facultatea de Matematică, Universitatea București. A fost în primii ani jurnalist la Evenimentul Zilei. Mai târziu a fost, pe rând: Redactor șef TV Mania (1998-2002); Redactor șef Jurnalul Național (2002-2003); Director executiv Compania Jurnalul (Jurnalul Național și Gazeta Sporturilor, 2003-2004); Redactor-șef Evenimentul Zilei (2004-2008); Director executiv, apoi director editorial și publisher general la Adevărul Holding (2008-2013); Consultant media și publisher Recorder.ro (2015-prezent).

*

Seria de conversații esențiale a „Saloanelor Insula 42” lansează dialoguri informale cu profesioniști ai culturii. Invitații pun în perspectivă relația dintre oameni și idei, oameni și instituții, în România și în Europa. Se conversează, într-un „salon imaginar”, despre vocație și meserii, subiecte culturale, sociale și politice, într-o lume care se transformă radical… Din când în când se și improvizează.

*

Link eveniment

Urmăriți conversațiile saloanelor pe Facebook

și pe Youtube.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.