„Recorder” @Salon Insula 42
https://www.ziarulmetropolis.ro/recorder-salon-insula-42/

Insula 42 are plăcerea de a vă invita să participaţi astăzi, luni, 30 noiembrie, ora 16:00, live pe pagina oficială de Facebook, la un nou „Salon Insula 42”.

Un articol de Petre Ivan|30 noiembrie 2020

Experiența platformei Recorder, cea care produce reportaje relevante, cu foarte mare impact, în ultimii ani, dă ocazia „Saloanelor Insula 42” să îl invite la o conversație esențială pe Răzvan Ionescu, fondator și publisher al Recorder.

Va fi un dialog despre experiența sa de jurnalist, despre evoluția presei în general, viitorul informației transmise online, despre subiectele alese de Recorder și despre partea mai puțin cunoscută a presei din România.

*Răzvan Ionescu este jurnalist și publisher. A intrat în presă la 19 ani, pe când era student la Facultatea de Matematică, Universitatea București. A fost în primii ani jurnalist la Evenimentul Zilei. Mai târziu a fost, pe rând: Redactor șef TV Mania (1998-2002); Redactor șef Jurnalul Național (2002-2003); Director executiv Compania Jurnalul (Jurnalul Național și Gazeta Sporturilor, 2003-2004); Redactor-șef Evenimentul Zilei (2004-2008); Director executiv, apoi director editorial și publisher general la Adevărul Holding (2008-2013); Consultant media și publisher Recorder.ro (2015-prezent).

*

Seria de conversații esențiale a „Saloanelor Insula 42” lansează dialoguri informale cu profesioniști ai culturii. Invitații pun în perspectivă relația dintre oameni și idei, oameni și instituții, în România și în Europa. Se conversează, într-un „salon imaginar”, despre vocație și meserii, subiecte culturale, sociale și politice, într-o lume care se transformă radical… Din când în când se și improvizează.

*

Link eveniment

Urmăriți conversațiile saloanelor pe Facebook

și pe Youtube.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.