Reprezentanție extraordinară, „FRATI”, la TNTm, cu Florin Piersic Jr.
https://www.ziarulmetropolis.ro/reprezentantie-extraordinara-frati-la-tntm-cu-florin-piersic-jr/

Începând cu premiera din 9 mai, Florin Piersic Jr transformă spectacolul pe textul american Fraţi, împreună cu colegii săi din Teatrul Naţional din Timişoara, într-un adevărat live-show – un spectacol contemporan despre relaţii, aici şi acum, relaţii între personaje, cât şi între public şi personaje.

Un articol de Petre Ivan|25 octombrie 2017

Florin Piersic jr., un creator de sine stătător, rebel, un artist care își creează propriul univers și se ferește de drumurile bătătorite, dar pline de succes, investighează realitatea imediată cu atenția și curiozitatea devoratorului de cultură.

Florin Piersic jr. se dezvoltă ca un creator modern complex cu precădere în spațiul alternativ, concentrat în special în teatrele capitalei, astfel încât montarea spectacolului Frați  la Teatrul Național din Timișoara reprezintă unul din drumurile noi pe care acesta pășește.

De asemenea, după primele opt întâlniri cu publicul Teatrului Național din Timișoara, putem spune că spectacolul Frați consacră spectacolul live ca spațiu de creație comun celor doi parteneri – actori și spectatori, fenomenul live fiind una dintre direcțiile pe care Naționalul timișorean le-a urmărit cu consecvență în ultimii 12 ani.

În acest context, Teatrul Național din Timișoara a inserat în programul lunii octombrie o nouă reprezentație cu spectacolul Frați, marți, 31 octombrie, de la ora 19, la Sala 2, pentru publicul care nu a mai găsit bilete la reprezentația de săptămâna trecută și care a dorit să vadă spectacolul.

Și pentru că arta actorului cucerește, pentru că arta actorului strălucind în ochii spectatorului, îl face pe acesta să creadă că orice frumos mai poate fi posibil și pe scenă și în viață, după spectacol, publicul va putea intra în dialog cu Florin Piersic jr. și cu colegii săi de distribuție – Matei Chioariu, Călin Stanciu jr. și Marko Adžić, într-o întâlnire deosebită, o adevărată experiență de viață și de teatru.

Foto: Florin Piersic Jr – facebook

18
/09
/14

În avanpremiera celei de-a șasea ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”, bucureștenii sunt așteptați la o proiecție specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

18
/09
/14

Romanul Degete mici de Filip Florian va apărea în Turcia, în anul 2015, la Editura Altin Bilek. Este cea de-a 11 traducere a romanului, unul dintre bestsellerurile Polirom, după publicarea în limbile: engleză (Houghton Mifflin Harcourt, SUA, drepturile pentru întreaga lume), germană (Suhrkamp), maghiară (Magvető), polonă (Czarne), slovacă (Kalligram), slovenă (Didakta), spaniolă (Acantilado, Spania), italiană (Fazi), bulgară (Ciela), arabă (Animar).

18
/09
/14

“România face documentar” exprimă simplu și concis dorința de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate întru cultură prin mijloace artistice. Documentarul aduce povești reale din viață, nemodificate și spuse întru totul așa cum sunt. De aceea, poveștile filmate despre români, aparținând unor români participanți la festival, demonstrează că România poate și face documentar.

18
/09
/14

Doi dintre cei mai apreciați actori ai momentului în teatrul românesc, Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, se întâlnesc pentru prima dată într-o producție – nu una de teatru, ci una de film: „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki. Filmul intră în cinematografe din 10 octombrie, după ce a circulat prin marile festivaluri și a adunat câteva premii importante.

18
/09
/14

În perioada 16 octombrie – 4 decembrie, poți afla mai multe despre mecanismele din spatele industriei de cinema și poți să înveți să scrii informat și competent despre ele. Asociația Culturală Control N lansează un nou atelier, de data aceasta dedicat jurnalismului de film. 

17
/09
/14

Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Finala Concursului Enescu, Secțiunea Vioară: Roudine Fedor (Franța), Bae Wonhee (Coreea de Sud) și Ștefan Tarara (Germania). Ultimul dintre aceștia, Ștefan Tarara (28 de ani), este un violonist de origine română stabilit în Germania.

17
/09
/14

Scriitorul Matei Vişniec va fi prezent la Sibiu duminică, 21 septembrie pentru a asista la avanpremiera spectacolului „De ce Hecuba?!”, pus în scenă la Teatrul Naţional Radu Stanca pe un text care îi aparţine. La ora 18:30, cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, va avea loc lansarea cărţii "Omul din care a fost extras rǎul", care cuprinde şi textul piesei „De ce Hecuba”.

17
/09
/14

Activă atât în teatrul de stat, cât și în cel independent, actrița Nicoleta Lefter vorbeşte despre cum se îmbogățește sufletește datorită meseriei sale și despre exigențele pe care trebuie să le aibă un regizor atunci când lucrează cu ea.

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

17
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Comedia dezinvolt-naivă „America, venim!”, debutul lui Răzvan Săvescu, este un film de public croit după model american, la care se adaugă inspirate note românești. În schimb, „Cripta”, regizat de Corneliu Gheorghiță, testează timid un gen puțin căutat – filmul-parabolă (în registru lejer).

17
/09
/14

Un om de afaceri francez a rămas prizonier în curtea unui imobil din Băile Herculane ca urmare a descoperirii unei vechi fresce romane. Nu este o știre de tabloid, ci subiectul celui de-al doilea lungmetraj de ficțiune realizat de Cornel Gheorghiță, Cripta, a cărui premieră a avut loc vineri, 12 septembrie, la Cinema Studio, în prezența a numeroase personalităţi din lumea filmului.

16
/09
/14

Fundația Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 11:00, la evenimentul DIPLOMAȚIA – o artă? Va fi un dialog captivant între un istoric – doamna Georgeta Filitti – și un diplomat – domnul ambasador Sergiu Celac– care ne poate oferi o perspectivă complexă asupra artei diplomației, analizând momente importante și personalitati marcante din istorie.