Revelionul TVR 2: umor, muzică și momente speciale
https://www.ziarulmetropolis.ro/revelionul-tvr-2-si-alte-recomandari/

Oferta programelor speciale pentru Sărbătorile de Iarnă la TVR 2, care a debutat în Ajunul Crăciunului, continuă până la finalul primei săptămâni din 2014. Dintre acestea, evident, turul de forţă îl constituie maratonul de patru ore de divertisment pregătit pentru noaptea dintre ani, adică Revelionul TVR 2.

Un articol de Petre Ivan|26 decembrie 2013

Oferta programelor speciale pentru Sărbătorile de Iarnă la TVR 2, care a debutat  în Ajunul Crăciunului, continuă până la finalul primei săptămâni din 2014. Dintre acestea, evident, turul de forţă îl constituie maratonul de patru ore de divertisment pregătit pentru noaptea dintre ani, adică Revelionul TVR 2.

Spectacolul feeric de muzică şi umor, dans şi momente speciale aduse de Revelion de cele mai mari nume ale Teatrului de Revistă, trupe de dans cunoscute, vedete de primă mână şi mari interpreţi nu este singura surpriză pregătită de echipa TVR 2 telespectatorilor.

Aceştia se pot delecta, înainte de finalul anului şi în prima săptămână din 2014 de o  adevărată avalanşă de filme deosebite, muzică bună, ediţii speciale şi spectacole de excepţie.

Scurte detalii despre câteva dintre aceste programe (în ordine cronologică a difuzării), puteţi găsi în cele ce urmează:

Sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 9.00

– Concert de binefacere  – De ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai, violonistul Giuliano Carmignola a revenit pe scena Ateneului Român într-un concert caritabil extraordinar.

Sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 15.30

– Drumul Succesului – Ema Pendiuc şi echipa emisiunii au străbătut sute de kilometri până la Chişcăreni, un sătuc pitoresc din Republica Moldova, în curtea casei părinteşti a îndrăgitului interpret de muzică populară, Ion Paladi.

Luni, 30 decembrie, de la ora 20.10

– O noapte furtunoasă de I. L. Caragiale. Televiziunea Română continuă premierele teatrale cu o nouă punere în scenă a acestei îndrăgite piese.

Revelion la TVR 2

Din distribuţie fac parte: Florin Zamfirescu (jupân Dumitrache), Demeter Andras (Nae Ipingescu), Marius Manole (Rică Venturiano), Vlad Zamfirescu (Chiriac), Sorin Şaguna (Spiridon), Ioana Anastasia Anton (Veta), Ştefana Samfira (Ziţa).

Luni, 30 decembrie, de la ora 22.40

– Filmul de artă: Vincere (Italia, Franţa, 2009) – film cu 8 premii David di Donatello 2010 şi o nominalizare la Palme d’Or – Festivalul de Film de la Cannes 2009.

Regia este semnată de Marco Bellocchio, iar din distribuţie fac parte: Giovanna Mezzogiorno, Filippo Timi, Fausto Russo.

Marţi, 31 decembrie, de la ora 10.00

– De ce iubim Televiziunea Română , moderator Daniela Zeca Buzura. Invitaţi: Corina Chiriac, Alexandru Mironov, Cristian Topescu.

Marţi, 31 decembrie, de la ora 20.10

– Film de comedie- Trei bărbaţi şi un bebeluş (Franţa, 1994), regia: Coline Serreau, cu: André Dussolier, Michel Boujenah

Programul special Revelionul TVR 2

Marţi, 31 decembrie, de la ora 22.00

– Program special de Revelion:

TVR 2 a pregătit i-a adunat în studiourile sale pe cei mai mari şi îndrăgiţi artişti ai ţării. Revelionul TVR 2 este un spectacol minunat de muzică şi umor, dans şi feerie, într-o atmosferă electrizantă de musical produs de Carmen Movileanu în regia lui Petre Năstase – care a dorit ca acest Revelion să amintească de marile producţii ale regretatului Alexandru Bocăneţ care şi după aproape 40 de ani conduc în topul vizualizărilor pe YouTube.

Pe parcursul unui program maraton de patru ore, filmat în Full HD, cele mai mari nume ale Teatrului de Revistă, trupe de dans cunoscute, vedete de primă mână şi mari interpreţi vor aduce momente speciale, de sărbătoare, pline de culoare şi voie bună la TVR 2.

Dintre aceştia amintim pe Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Cristina Stamate, Adriana Trandafir, Vasile Muraru, Nae Alexandru, Cristi Simion, Ana Maria Donosa, Valentina Fătu.

Actorilor de la Teatrul de revistă li se adaugă alte mari nume de artişti precum Horaţiu Mălăele, Monica Davidescu, Alexandru Bindea, Mihai Bisericanu şi de interpreţi precum: Anna Lesko, Andreea Bălan, Sanda Ladoşi, Anca Ţurcaşiu, Nico, Monica Anghel, Marcel Pavel, Adrian Enache, Adrian Romcescu, Nicole Cherry, Maria Radu, Silvia Chifiriuc, Simona Nae, Miss G., Elena Gheorghe, Natalia Barbu, Distinto, Yanna, Yolo, Gaz pe Foc.

Revelion la TVR 2

Cupletele şi momentele umoristice sunt în primă audiţie, premiere absolute concepute special pentru acest program de Revelion, iar momentele de balet sunt spectaculoase fiind susţinute atât de trupa de balet a Teatrului de Revistă, cât şi de alte trupe renumite.

Undeva, cândva, un film memorabil, miercuri, de la ora 20.10, pe TVR 2

Miercuri, 1 ianuarie, de la ora 2.10

– Film de comedie – Cât rezişti fără sex? (SUA, 2005), regia: Michael Lehmann, cu: Josh Hartnett, Shannyn Sossamon

Miercuri, 1 ianuarie, de la ora 20.10

– Undeva, cândva (SUA, 1980)

Regia: Jeannot Szwarc, cu: Jane Seymour şi Christopher Reeve

Miercuri, 1 ianuarie, de la ora 22.10

– Iubire la New York (SUA, 2008)

Regia: James Gray, cu: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow

Joi, 2 ianuarie, de la ora 13.10

– Spectacol – Iarna Magică – Un altfel de vals – un puzzle muzical în care ne delectăm cu Edward Grieg, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, Charles Gounod sau Aram Haciaturian.

Joi, 2 ianuarie, de la ora 16.00 prima parte şi 17.00 partea a doua

– Seară pentru 2. Liana Stanciu găzduieşte un program muzical special cu cei mai cunoscuţi artişti ai momentului, care aduc piesele cântate în duet, din topurile anului 2013.

Revelion la TVR 2

Vineri, 3 ianuarie, de la ora 16.00 prima parte şi 17.00 partea a doua

– Iubiri pe coardă de chitară: Doru Stănculescu, Zoia Alecu, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Andrei Păunescu, Alina Manole, Marius Baţu, Vasile Şeicaru, Maria Gheorghiu, Adrian Sărmăşan, Victor Socaciu, Ducu Bertzi.

Sâmbătă. 4 ianuarie, de la ora 16.00

– În ţara minunilor – Ediţie specială. Prima ediţie pe 2014 a emisiunii este şi ultima a acestui sezon, motiv pentru Dana Nălbaru şi Florin Grozea să marcheze acest lucru printr-o ediţie specială.

Foto: Revelionul TVR 2 și alte recomandări – TVR

13
/02
/17

În urmă cu un secol și jumătate, într-o zi de 13 februarie (1867), Johann Strauss (fiul) prezenta în premieră, la Viena, "Dunărea Albastră", valsul care va deveni una dintre cele mai populare piese muzicale ale repertoriului classic. Cu ocazia jubileului de 150 de ani, muzeul Dinastiei Strauss găzduiește o expoziție care prezintă contextul istoric în care s-a născut valsul vienez.

13
/02
/17

Majoritatea românilor (regizori, producători, actori, selecționeri de festival) veniți la Festivalul de Film de la Berlin au participat, duminică seara, la un protest pe covorul roșu, obținut prin amabilitatea organizatorilor festivalului, care le-a acordat un minut înaintea ultimei proiecții din palatul festivalului. Protestul a fost transmis live pe site-ul oficial al festivalului (berlinale.de).

11
/02
/17

Zeci de persoane, prieteni, admiratori, colegi, studenți și oameni simpli i-au adus un ultim omagiu regizorului Radu Gabrea, sâmbătă, la Teatrul Nottara. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a părăsit Teatrul Nottara la ora 16,30, în aplauzele celor care au dorit să-și ia adio de la cel pe care l-au iubit și admirat. Radu Gabrea a murit joi la vârsta de 79 de ani.

11
/02
/17

"Bine v-am regăsit ca să vă spun rămas bun! (...) Resursele mele de luptă cu inerţia, cu rutina, cu rugina, cu vârsta, cu plictisul, cu faptul că nu reuşesc să interacţionez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag. (…) Sunt prea bătrân, sunt depăşit pentru uriaşele dumneavoastră aşteptări (…)” - Dan C. Mihailescu. Cunoscutul critic literar a renunțat la "Cartea de la ora 5", acesta făcând anunțul în ultima apariţie online a proiectului.

10
/02
/17

Un veritabil templu al operei, Teatro alla Scala are o tradiție de peste 300 de ani și reputația unui spațiu muzical magic, în care orice muzician își dorește să ajungă măcar o dată în carieră și fiecare iubitor de operă visează să vadă măcar un spectacol.

10
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. „Secvențe” (1982), de Alexandru Tatos, un film unic în cinematografia română. Un film polemic. Un sclipitor manifest cinematografic, deopotrivă intelectualist și emoționant. O capodoperă.

10
/02
/17

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF revine anul acesta, între 28 martie și 2 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco, prezentând în premieră românească cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an, cu un focus special asupra lucrărilor semnate de artiști vizuali proeminenți, ce expun de obicei în muzee și galerii de artă și doar rareori în săli de cinema.

10
/02
/17

Olimpia Melinte şi Alexandru Papadopol sunt doi dintre numeroşii actori vedetă din "Bucureşti NonStop", filmul din 2015 al lui Dan Chişu, acum disponibil pe platforma gratuită Cinepub. Un scurt dublu-interviu despre personaje şi indicaţii regizorale.

09
/02
/17

E interesant cum karma pieselor și a spectacolelor de teatru se împletește uneori cu viața, în modalități pe care nici autorul piesei, nici cei care au pus în scenă spectacolul, nu au anticipat integral. Am văzut spectacolul Teatrului de Comedie, ”Suflete moarte” de Gogol (în dramatizarea unui alt rus genial, Bulgakov, și versiunea scenică și regia lui Vlad Cristache) în această perioadă cu profunde mișcări tectonice social-politice în România.

09
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Internațional "George Enescu" se pun în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10,00, în rețeaua Eventim. Peste 3.000 de artiști din întreaga lume vor fi prezenți la București și în alte șapte orașe din țară, în cadrul a 80 de evenimente, la ediția 2017 a Festivalului Enescu (2 - 24 septembrie).

09
/02
/17

"Dansul este o sculptură cinetică, pentru că trupul balerinului adună în el toată tensiunea mişcării. Artistul coregraf este un compozitor al vieţii în mişcare ." - Maestrul Oleg Danovski. În urmă cu un secol, într-o zi de 9 februarie (1917) se năștea, în localitatea Vosnesensk din Ucraina, coregraful și balerinul Oleg Danovski.

09
/02
/17

Teatrul Naţional şi Ţăndărică sunt teatrele bucureştene care au vândut cele mai multe bilete în 2016, potrivit cifrelor obţinute de Agenţia de presă News.ro de la mai multe instituţii de profil din Bucureşti. TNB-ul a vândut, anul trecut, 160.000 de bilete, la care se adaugă alte câteva zeci de mii de invitaţii la spectacolele sale.

09
/02
/17

Astăzi începe cea de-a 67-a editie a Berlinalei. România participă în competiţia principală cu lungmetrajul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, câștigătorul unui Urs de Aur, cu „Poziția copilului” (2013).