Revista Amfiteatru și Biblioteca de Arte vă așteaptă la Ceainăria Bernschutz&Co
https://www.ziarulmetropolis.ro/revista-amfiteatru-si-biblioteca-de-arte-va-asteapta-la-ceainaria-bernschutzco/

Revista Amfiteatru şi volumele „Viaţa mea” de Isadora Duncan şi „Opere” de Georg Büchner, le găsiţi începând din această lună la Ceainăria Bernschutz&Co, din str. Eremia Grigorescu nr. 5, lângă Piaţa Romană, la un pas de Grădina Icoanei.

Un articol de Liliana Matei|7 martie 2020

La o ceașcă de ceai, într-un loc desprins din timp, savurați povestea vieții Isadorei Duncan și opera lui Büchner, dramaturgul care n-a apucat să scrie decât trei piese, pentru că, la 23 de ani, s-a stins, lăsând unul dintre texte neterminat… un text care avea să devină celebru. „Woyzeck”.

Ambele volume le găsiți aici, la prețul de 25 de lei.

Revista Amfiteatru, ajunsă deja la Numărul 6, o găsiți, de asemenea la Ceainăria Bernschutz&Co. În paginile ei descoperiți, pe lângă cronici de specialitate, care să vă ghideze în peisajul teatral al României anului 2020, și interviuri cu diverși creatori – actori, regizori, scenografi, precum și povești de ieri de azi cu personalități și spectacole de legendă.

În Numărul 6, proaspăt venit din tipar, puteți citi un interviu amplu cu regizorul Alexandru Mâzgăreanu, un dialog cu Radu Boruzescu, celebrul scenograf al lui Lucian Pintilie, care a emigrat din România comunistă și a lucrat pe cele mai mari scene ale lumii, puteți arunca un ochi în intimitatea creatorului de modă Christian Dior și puteți călători prin toată țara să vedeți ce se mai montează pe scenele diverselor teatre. Prețul unui exemplar este 3 lei.

Proiecte al Centrului Cultural LUMINA, atât Revista Amfiteatru, cât și Biblioteca de Arte, din care fac parte cele două cărți, își propun să umple un gol în spațiul cultural autohton.

Volumul „Opere” de Georg Büchner deschide Seria Thalia. O nouă ediție în limba română a textelor dramatice ale scriitorului german este disponibilă acum, la mai bine de 50 de ani de la precedenta. Atât de diferite între ele, „Moartea lui Danton”, „Leonce și Lena” și „Woyzeck” alcătuiesc o ediție așa cum merita acest „revoluționar fragil”, cum îl numește Victor Scoradeț, autorul traducerii, pe autorul german într-o prefață care pune în lumină câteva ciudățenii din destinul scriitorului care a încetat din viață la 23 de ani, moment la care „presa a deplâns dispariția unui viitor mare savant”.

Volumul „Viața mea” de Isadora Duncaninaugurează Seria Amfiteatru, invitându-i pe cititori în lumea magică a uneia dintre cele mai mari dansatoare a lumii. Să ne-o închipuim, așadar, pe Isadora, la celebrul Hotel Negresco de la Nisa stând în pat într-o după-amiază de vară și scriind ultimele cuvinte dintr-o lungă confesiune. La foarte scurt timp după ce a încheiat-o, avea să moară strangulată cu propria eșarfă pe Promenade des Anglais…

Vă așteptăm, așadar, la Ceainăria Bernschutz&Co, să descoperiți aceste volume apărute în condiții grafice excepționale!

01
/04
/15

Trei spectacole de succes: Câinele Grădinarului, de Lope de Vega, Amintiri, de Alexei Arbuzov şi Visul unei nopți de vară, de William Shakespeare se vor putea viziona, între 6 și 8 aprilie, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, în cadrul programului Uși Deschise - ediția a XIX-a

01
/04
/15

TVR reflectă magia celei de-a XXI-a ediții a Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu printr-o serie de interviuri realizate de George Banu. Interviurile arată culisele celui mai important festival de artele spectacolului din România și oferă o perspectivă provocatoare asupra lumii din jurul nostru printr-o suită de dialoguri cu invitaţii celei de-a XXI-a ediții (6 - 15 iunie 2015) a FITS.

01
/04
/15

Dedicată celebrării carierei artistice a basului Mihnea Lamatic, solist al Operei Naţionale Bucureşti, Gala Aniversară Mihnea Lamatic aduce în prim-plan cele mai importante roluri de operă şi operetă pe care artistul le-a interpretat pe parcursul carierei sale. Evenimentul are loc sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 19.00, la Opera Națională București.

01
/04
/15

Miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 19.00, iubitorii de film sunt așteptați la Sala ARCUB cu ocazia celei de-a treia ediții a CineȘoc. În luna aprilie accentul se mută pe cinematografia orientală – filmul lunii este aclamatul Harmony Lessons (2013) regizat de Emir Baigazin, o dramă cu accente poetice care s-a remarcat prin tematica abordată: marginalizarea și efectele acesteia.

31
/03
/15

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor un eveniment extraordinar dedicat Sărbătorilor Pascale. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 4 aprilie 2015, între orele 10.00-22.00, în Parcul Titan

31
/03
/15

"Verigheta", de Gabriel Achim, "Cristian", de Doina Ruşti, şi "Dumneavoastră, tu", de Bogdan Theodor Olteanu, se numără printre cele 16 scurtmetraje incluse în secţiunea necompetitivă Short Film Corner, un eveniment dedicat profesioniştilor din cinema la Festivalul de Film de la Cannes.

31
/03
/15

Icon production va lansa joi 2 aprilie, în trei cinematografe din capitală, proiectul inedit “Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în regia lui Daniel Sandu”. În cadrul programului vor fi proiectate producțiile realizate de tânărul regizor Daniel Sandu: “Numărătoarea manuală”, “Vocea a doua”, “Cai Putere”.

31
/03
/15

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) şi Târgul Naţional al Cărţii de Poezie (TNCP), două iniţiative care au ca miză reintroducerea în spaţiul public a ideii de poezie contemporană vizibilă şi interactivă, se vor desfăşura între 13 şi 17 mai.

31
/03
/15

Filmul "Closer to the Moon", de Nae Caranfil, a fost marele câştigător al galei, după ce a obţinut nouă premii Gopo din 12 nominalizări. Filmul lui Caranfil a mai obţinut, printre altele, trofeele pentru cel mai bun scenariu şi pentru cel mai bun regizor. Prezentăm mai jos lista completă a câştigătorilor.

31
/03
/15

Câștigătorii îi știți: Nae Caranfil și „Closer to the Moon” au obținut cele mai importante premii, inclusiv pentru cel mai bun film, la Gala Gopo 2015. Însă vă propunem câteva frivolități subiective „la cald” din sala Studio a Teatrului Național din București.