Ridley Scott, miniserie despre virusul Ebola
https://www.ziarulmetropolis.ro/ridley-scott-miniserie-despre-virusul-ebola/

Producătorii Ridley Scott şi Lynda Obst lucrează la o miniserie de televiziune, bazată pe cartea „The Hot Zone” a lui Richard Preston, publicată în 1994, despre izbucnirea epidemiilor de febră hemoragică, inclusiv cea provocată de virusul Ebola. Potrivit The Hollywood Reporter, serialul va fi produs de studiourile de televiziune Fox, după un scenariu adaptat de Jeff Vintar.

Un articol de Petre Ivan|20 octombrie 2014

Proiectul este în planurile celor doi producători de mulţi ani, Ridley Scott şi Lynda Obst cumpărând drepturile de ecranizare a cărţii lui Richard Preston la puţin timp de la publicarea sa. Aceştia au început însă să lucreze la ideea unui serial TV pe tema Ebola abia în ultimul an.

Autorul bestseller-ului „The Hot Zone”, Richard Preston lucrează acum la o continuare a articolului publicat în 1992 în publicaţia americană The New Yorker, pe care este bazată cartea sa, iar Ridley Scott şi Lynda Obst ar încerca să includă şi noul material în serialul TV.

Acest serial de televiziune va încerca să ofere o istorie a problemei Ebola, inclusiv relatarea despre un incident din 1989 când mai multe maimuţe de la un centru de cercetare din statul american Virginia au fost infectate cu o mutaţie a virusului care provoacă febră hemoragică.

Ridley Scott şi Lynda Obst au intenţionat, anterior, ca proiectul să fie transformat într-un lungmetraj pentru 20th Century Fox, cu actriţa Jodie Foster ca protagonistă, notează Mediafax.

Ridley Scott

Ridley Scott

„Cred că viteza cu care ucide este ceea ce face această boală să fie atât de înfricoşătoare. Lumea speră că va rămâne într-o regiune îndepărtată a globului, dar acest lucru este o iluzie în lumea modernă”, a declarat Lynda Obst pentru publicaţia The Hollywood Reporter.

Producătoarea a explicat că o miniserie de televiziune este modul potrivit de a pune în scenă acest proiect, „pentru că permite o mai mare libertate, faţă de structura în trei acte a unui film”.

Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Foto: Ridley Scott, Ebola – cinemagia, wikipedia

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.