Romania National Award / „Alesul oilor”, cea mai bună fotografie
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-national-award-alesul-oilor-cea-mai-buna-fotografie/

Fotograful român Auraş Mihaiu, din Nehoiu, Buzău, a câştigat Romania National Award în cadrul ediţiei din acest an a concursului Sony World Photography Awards 2015, cu fotografia „Alesul oilor”.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2015

Fotografia „Alesul oilor” realizată de Auraş Mihaiu a fost desemnată cea mai bună imagine înscrisă de un fotograf român la cea mai mare competiţie foto din lume, Sony World Photography Awards 2015, şi a fost aleasă dintre toate imaginile înscrise la oricare dintre cele zece categorii „Open” ale concursului.

Auraş Mihaiu a câştigat o cameră Sony a7, iar fotografia realizată de el va fi expusă la vernisajul Sony World Photography Awards 2015, care va avea loc la Somerset House, Londra, în perioada 24 aprilie – 10 mai.

„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viaţă şi job. Este un sentiment foarte frumos să ştii că talentul tău şi munca în fotografie sunt recunoscute. Am câştigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internaţional”, a declarat Auraş Mihaiu.

În fotografia sa, Auraş Mihaiu a surprins un moment la stână când proprietarii îşi caută animalele pentru a le pregăti de iernat.

Ionut Hrenciuc, locul 2, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

Ionut Hrenciuc, locul 2, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

După coborârea de la munte, stăpânul de stână înapoiază fiecărui proprietar efectivele şi definitivează înţelegerea.

Finaliştii Romania National Award sunt Ionuţ Hrenciuc (locul al doilea) şi Luiza Elena Boldeanu şi Tina Genovia Obreja (ambele pe locul al treilea).

În cadrul Sony World Photography Awards au fost decernate 54 de premii naţionale. Programul National Awards îşi propune să premieze cea mai reuşită fotografie înscrisă în concurs individual pentru fiecare ţară în care se organizează Sony World Photography Awards, din Argentina până în Australia.

Participarea este deschisă tuturor fotografiilor, indiferent de nivelul de experienţă.  Fotografiile câştigătoare pot fi văzute aici.

Foto: Romania National Award, Alesul oilor, de Auraş Mihaiu –

01
/03
/24

Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 2 martie, începând cu orele 19:00, spectacolul de teatru-dans „Despre noi/About Us”. Regia și scenariul poartă semnătura lui Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea, interpretează Teatrul de Balet Sibiu, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.