Romanul Alexandrei Ares, ,,Visătoarele”, este finalist la Book of The Year Awards 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-alexandrei-ares-visatoarele-este-finalist-la-book-of-the-year-awards-2012/

Scriitoarea Americană de origine română Alexandra Ares a obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews, pentru romanul ,,Visătoarele”.

Un articol de Andrada Văsii|26 martie 2013

Scriitoarea americană de origine română Alexandra Ares a obținut în luna martie o distincție de finalist și o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews, pentru romanul ,,Visătoarele.

Acesta este cel de-al treilea premiu literar câștigat de Ares în ultimii doi ani. În luna mai a acestui an vor fi anunțați câștigătorii fiecărei categorii a Premiilor Book of The Year 2012.

,,Visătoarele, romanul de debut al Alexandrei Ares, a apărut în anul 2008, la Editura Polirom, în traducerea Larisei Copaceanu, iar patru ani mai târziu, versiunea engleză a acestuia, ,,Dream Junkies, a fost publicată la Ingenius Books, Smart Media New York.

,,Visătoarele este un roman de dragoste și despre multe alte lucruri (exil, frica de căsătorie etc.), pe fundalul unei Americi aflate în declin în timpul președintelui G.W. Bush, la puțină vreme de la declanșarea războiului din Irak.

Americanii sunt foarte rezistenți la orice critică a sistemului, chiar facută oarecum în glumă, cum am facut eu intenționat în Visătoarele, pentru a face pilula mai puțin amară. Foarte multe dintre ideile despre declinul american din Visătoarele (scrisă în perioada 2005-2006) au intrat în discuția publică americană abia cu mișcarea Occupy Wall Street și, mai recent, în Op-Ed-urile lui Paul Krugman din The New York Times (Marches of Folly, din martie 2013, de pildă), care discuta despre conformismul american exagerat, mentalitatea de turmă și de respect naiv pentru autoritate, care au făcut posibil războiul din Irak. În Visătoarele, eroina principală, Kitty Roman, vrea să producă un documentar numit USSA, despre similaritățile surprinzătoare dintre totalitarismul comunist și cel corporatist, din SUA. (Alexandra Ares)

Un roman despre dragoste, dezrădăcinare, prietenie, speranță și deziluzie, ,,Visătoarele ne prezintă o America în care goana după himere contrastează dureros cu realitățile dificile ale vieții. Kitty Roman și Desert Rose, protagonistele cărții, ne poartă într-o călătorie fascinantă prin inima „visului american”, din New Yorkul elitelor intelectuale și artistice în Los Angelesul stelelor de cinema. Deși au istorii, personalități si ambiții diferite, la capătul drumului le așteaptă același lucru: adevarata iubire.

La Editura Polirom a mai publicat ,,Viața mea pe net (2012), roman finalist la premiul „USA Best Books” 2011.

11
/10
/16

Conceput sub forma unui triptic, impresionantul volum Ulysses, 732. Romanul romanului de Mircea Mihăieş, apărut la Editura Polirom în ediţie cartonată, e prima încercare în România de a face atât o istorie exhaustivă a celei mai celebre cărţi de proză scrisă în limba engleză în secolul XX, cât şi de a expune pentru publicul larg temele, tehnicile şi mizele existenţiale ale acesteia.

04
/10
/16

La finalul acestei luni are loc cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara (FILTM), un proiect internațional dedicat literaturii, cu accent pe zona Europei Centrale si de Sud-Est. Sub sloganul „La Vest de Est / La Est de Vest”, peste 15 evenimente vor avea loc în orașul de pe Bega în perioada 25-28 octombrie: lecturi publice, dezbateri, întâlniri ale scriitorilor invitați cu elevii de la cele mai importante licee din Timișoara, conferințe la Universitatea de Vest.

03
/10
/16

Ziarul Metropolis vă invită la duelul cărţilor. În fiecare lună, alegem două dintre cele mai importante volume recent apărute în România și le punem la luptă față în față. Cea care va câştiga confruntarea va fi declarată cartea lunii.

28
/09
/16

La treizeci și șase de ani, neurochirurgul Paul Kalanithi a descoperit că suferă de cancer la plămâni. A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în fază terminală s-a transformat într-un pacient care se luptă să trăiască. Iar viitorul pe care și-l imagina împreună cu soția s-a evaporat.

26
/09
/16

Editura Humanitas Fiction îi aşteaptă pe iubitorii de carte, marţi, 27 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, pentru o seară dedicată scriitorului italian Dario Fo, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, şi celebrului său roman Fiica papei în care face dreptate uneia dintre cele mai controversate figuri ale istorie, Lucrezia Borgia.

26
/09
/16

Actorul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, în această dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Actorul se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate.

22
/09
/16

SCRISORI CĂTRE CEI DIN CĂRȚI Iată, Frida, îți scriu această scrisoare, prima dintr-un șir de scrisori către cei din cărți, și nu mă aștept să-mi răspunzi...

22
/09
/16

În această seară, de la ora 19.00, a Librăria Humanitas de la Cişmigiu, iubitorii de carte sunt aşteptaţi la lansarea cărţii „Drum întrerupt. De la Porţile de Fier până la Muntele Athos“ de Patrick Leigh Fermor. La eveniment vor vorbi istoricul Georgeta Filitti, criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu şi prof. univ. Mihaela Irimia, specialist în literatură şi cultură britanică.

15
/09
/16

Târgul Gaudeamus Carte școlară revine în Piața Universității din Capitală, pentru ediția a XIV-a, cu o ofertă bogată de manuale, materiale auxiliare sau beletristică. Târgul, cu intrare liberă, este deschis zilnic între orele 10,00 și 20,00, cu excepția zilei de duminică, 25 septembrie, când programul este 10,00 — 15,00.

14
/09
/16

Cartea „2666” (în trei volume), traducere din limba spaniolă de Eugenia Alexe Munteanu, a fost publicată la Editura Univers, în 2016.

14
/09
/16

Nouă editori germani, austrieci și elvețieni ajung miercuri la București. Aceştia se vor întâlni cu editori români în vederea stimulării numărului de traduceri din limba română în limba germană, în contextul în care România va fi invitată de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig din 2018.