Romanul Nadja de Andre Breton poposeşte la Librãria Kyralina
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-nadja-de-andre-breton-poposeste-la-libraria-kyralina/

Apãrut de curând la Polirom, romanul Nadja (coordonat de cãtre Bogdan Alexandru Stãnescu) dispune de o traducere din limba francezã şi de o postfaṭã din partea lui Bogdan Ghiu. Astfel, Nadja  este pentru prima oarã publicat în România.   Subiectul romanului Nadja este complicat de simplu : un bãiat se îndrãgosteşte de o fatã pe care […]

Un articol de Andrada Văsii|18 februarie 2013

Apãrut de curând la Polirom, romanul Nadja (coordonat de cãtre Bogdan Alexandru Stãnescu) dispune de o traducere din limba francezã şi de o postfaṭã din partea lui Bogdan Ghiu. Astfel, Nadja  este pentru prima oarã publicat în România.

 

Subiectul romanului Nadja este complicat de simplu : un bãiat se îndrãgosteşte de o fatã pe care o vede pe strãzile Parisului. Uşor, uşor Nadja se metamorfozeazã într-o poveste complexã, presãratã cu evoluṭia mentalã a personajului principal şi cu trãirile acestuia.

 

Publicat în 1928, romanul Nadja s-a înscris în galeria marilor cãrṭi ale secolului. Exponent de bazã al suprarealismului, tomul Nadja se prezintã ca o incursiune în hazardul existenṭei şi în desluşirea stãrilor mentale.

 

Nadja va beneficia de o discuṭie la Librãria Kyralina, începând cu ora 18.00  în prezenṭa lui Radu Toma.

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.