Romfilatelia pune în circulaţie emisiunea de mărci poştale Artă – Aniversări, Comemorări
https://www.ziarulmetropolis.ro/romfilatelia-pune-in-circulatie-emisiunea-de-marci-postale-arta-aniversari-comemorari/

Romfilatelia introduce în circulaţie, începând de vineri, emisiunea de mărci poştale Artă – Aniversări, Comemorări, formată din două timbre poştale ce ilustrează operele a două dintre personalităţile marcante ale artei româneşti: Ştefan Luchian şi Nicolae Grigorescu.   Potrivit unui comunicat transmis miercuri, emisiunea aniversează totodată 175 de ani de la naşterea lui Nicolae Grigorescu şi […]

Un articol de Andrada Văsii|16 ianuarie 2013

Romfilatelia introduce în circulaţie, începând de vineri, emisiunea de mărci poştale Artă – Aniversări, Comemorări, formată din două timbre poştale ce ilustrează operele a două dintre personalităţile marcante ale artei româneşti: Ştefan Luchian şi Nicolae Grigorescu.

 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, emisiunea aniversează totodată 175 de ani de la naşterea lui Nicolae Grigorescu şi 145 de ani de la naşterea lui Ştefan Luchian.

Cele două timbre ale emisiunii cu valorile nominale de 4,50 lei şi 9,10 lei reproduc autoportretele celor doi mari pictori români.

Alături de cele două timbre ale seriei, emisiunea conţine şi o coliţă dantelată, plicul ”prima zi” şi o cromolitografie tematică echipată cu coliţa emisiunii, realizată într-un tiraj limitat de 200 exemplare, numerotată cu roşu de la 001 la 200, având imprimată sigla Romfilatelia în ”timbru sec”.

Începând cu ziua de vineri, emisiunea de mărci poştale Artă – Aniversări, Comemorări va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Sursa: Agerpres

24
/06
/14

Soprana Bianca Ionescu, prim solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“ din Bucureşti, a reuşit să fascineze atât publicul din România, cât şi publicul din străinătate.

24
/06
/14

Forma corectă a acestor cuvinte depinde de statutul de adverb sau de adjectiv pe care îl au în propoziții sau fraze. Dacă apar lângă un substantiv, deci sunt adjective, au forme variabile – minim, minimă, minimi, minime (valoare minimă, punctaj minim) și maxim, maximă, maximi, maxime (nivel maxim, dimensiune maximă).

24
/06
/14

Un alt laureat al Premiului Nobel pentru Literatură a intrat în portofoliul Polirom. Este vorba despre Kenzaburō Ōe (n. 1935), unul dintre marii prozatori japonezi ai secolului XX, din opera căruia Editura Polirom a publicat romanele Stîrpiţi răul de la rădăcină, împuşcaţi copiii şi 17.

24
/06
/14

Sâmbătă aceasta, pe 28 iunie, Grădina Botanică din Bucureşti se transformă în cinema outdoor şi se pregăteşte pentru cel mai mare picnic nocturn din capitală. Nu orice fel de picnic, ci unul cu scurtmetraje premiate la marile festivaluri ale lumii, poveşti cinematografice care vor pune la încercare imaginaţia cinefililor bucureșteni între 21:00 și 5 dimineaţa.

23
/06
/14

Acum doi ani, sub acoperișul Teatrului Bulandra (de la Izvor) lua naștere un spectacol-interogație, energic și emoționant, care a inaugurat un spațiu dedicat căutărilor teatrale: Sala Liviu Ciulei LABORATOR. Sâmbătă, 28 iunie, de la ora 20.00, „Arlechino moare?” sărbătorește doi ani de existență și vă așteaptă să-l (re)descoperiți.

23
/06
/14

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de decorare a Tamarei Buciuceanu-Botez cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru "remarcabilele interpretări artistice, dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale".

23
/06
/14

"Gaiţele", "Copii de aruncat", "Când Isadora dansa", "Căsătoria", "Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" şi multe alte spectacole în perioada 23 - 29 iunie, pe scenele teatrelor din Capitală.

22
/06
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE. Debut în regie al directorului de imagine Nicolae Mărgineanu, „Un om în loden” (1979) este un mai mult decât onorabil film polițist, vizionabil și astăzi, în pofida a două mari ghiulele propagandistice care îl trag în jos.

21
/06
/14

Scriitoarea, jurnalista şi profesoara Ana Maria Sireteanu, director al postului Radio România Cultural în perioada 1996 - 2002, a murit vineri, la vârsta de 69 de ani, după o lungă şi grea suferinţă.

21
/06
/14

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL se desfăşoară în acest an, în mod excepţional, în Bucureşti, în perioada 12-17 august, păstrând atmosfera din Deltă şi ideea de a te îndepărta de “betoanele urbane” ca să vezi filme bune într-o atmosferă specială.