Ron Howard conduce aventura „În inima mării”, la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/ron-howard-conduce-aventura-in-inima-marii-la-cinema/

Regizorul Ron Howard („O minte sclipitoare”) aduce, din 4 decembrie, pe marile ecrane aventura „În inima mării”, o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick despre expediţia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville să scrie „Moby-Dick”. Însă cartea nu relatează decât jumătate din poveste.

Un articol de Liliana Matei|6 decembrie 2015

În iarna anului 1820, ambarcaţiunea Essex este atacată şi distrusă de o balenă uriaşă cu o voinţă distrugatoare, aparent raţională. „În inima mării”, pe de alta parte, surprinde dezolanta imagine de după asalt şi lupta pentru salvare a echipajului captiv în mijlocul vastei întinderi de apă. Cei câţiva supravieţuitori dintr-o barcă ating limita imposibilului pentru a rămâne în viaţă.

Trecând prin furtuni devastatoare, foamete, panică şi disperare, oamenii vor ajunge să pună la îndoială propria credinţă, moralitatea şi chiar valorile umane după care se ghidează. În tot acest timp, căpitanul caută o modalitate de a se ghida în larg şi de a-şi duce la ţărm echipajul. Secundul său, în schimb, devine obsedat de dorinţa de a captura fioroasa balenă.

Filmul „În inima mării” reuneşte o distribuţie de excepţie din care fac parte Chris Hemsworth („Răzbunătorii”, „Rush: rivalitate şi adrenalină”) în rolul ofiţerului secund Owen Chase, Benjamin Walker ca neexperimentatul căpitan George Pollard („Abraham Lincoln: Vânător de vampiri”), Cillian Murphy („Cavalerul Negru: Legenda renaşte”) în rolul secundului Matthew Joy şi Ben Whishaw („007: Coordonata Skyfall”) în rolul scriitorului Herman Melville, ale cărui investigaţii readuc povestea la viaţă 30 de ani mai târziu.

Tom Holland („Paradisul spulberat”) joacă rolul tânărului Tom Nickerson, iar Brendan Gleeson („Edge of Tomorrow: Prizonier în timp”) interpretează acelaşi personaj cu 30 de ani mai în vârstă. Actorul spaniol Jordi Molla („Riddick”) este căpitanul vaporului Arhimede care încearcă să îl avertizeze pe George de pericolele care îl aşteaptă.

Howard a regizat filmul după un scenariu de Charles Leavitt („Diamantul sângeriu”), bazat pe o poveste de Leavitt şi Rick Jaffa & Amanda Silver („Planeta Maimuţelor: Invazia”) şi inspirat de cartea lui Nathaniel Philbrick, câştigătorul premiului National Book, secţiunea nonficţiune, în anul 2000.

Filmul este produs de Joe Roth („Grozavul şi Puternicul Oz”), Paula Weinstein („Diamantul Sângeriu”, „This Is Where I Leave You”), Will Ward, Brian Grazer („J. Edgar”) şi Ron Howard. Producătorii executivi sunt Bruce Berman, Sarah Bradshaw, Palak Patel, Erica Huggins şi David Bergstein, cu William M. Connor în calitate de co-producător.

HOTS-03561

Echipa de creaţie din spatele camerelor de filmare este alcătuită din: directorul de imagine câştigător al unui premiu Oscar – Anthony Dod Mantle („Vagabondul milionar”, „Rush: rivalitate şi adrenalină”), scenograful Mark Tildesley („Wikileaks: A cincea putere în stat”), editorii premiaţi cu Oscar Mike Hill („Apollo 13”, „Rush: rivalitate şi adrenalină”) şi Dan Hanley („Apollo 13”), designerul de costume Julian Day („Rush: rivalitate şi adrenalină”) şi compozitorul Roque Baños („Cartea morţilor”).

Warner Bros. Pictures, în asociere cu Village Roadshow Pictures, prezintă „În inima mării”, un film regizat de Ron Howard, o producţie COTT Production-Enelmar Productions, co-producţie A.I.E. şi o producţie Roth Films/ Spring Creek/ Imagine Entertainment Production, în asociere cu Kia Jam.

Aventura va avea premiera pe marile ecrane din ţară pe 4 decembrie şi este disponibil în format 3D, Dobly Atmos şi 4DX.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.