Roxanne, Q&A la NCRR
https://www.ziarulmetropolis.ro/roxanne-qa-la-ncrr/

Pe 1 si 2 februarie, Noul Cinematograf Al Regizorului Român vă oferă un Preview al Premiilor Gopo, unde publicul va putea viziona o selecţie cu cele mai bune filme româneşti din 2013. Printre acestea, va fi proiectat şi Roxanne, de Valentin Hotea.

Un articol de Petre Ivan|30 ianuarie 2014

Pe 1 si 2 februarie, Noul Cinematograf Al Regizorului Român  vă oferă un Preview al Premiilor Gopo, unde  publicul va putea viziona o selecție cu cele mai bune filme românești din 2013. Printre acestea, va fi proiectat şi Roxanne, de Valentin Hotea.

Pe 1 februarie, de la ora 20:00, va fi proiectat Roxanne, în regia lui Valentin Hotea. La finalul filmului, publicul va avea ocazia să discute cu echipa din spatele producției.

Vor fi prezenți la Q&A regizorul Vali Hotea, actorii Serban Pavlu, Anghel Damian  și scenarista Ileana Muntean.

Roxanne este o poveste despre prietenie, trădare și curaj. Inspirat din experiența personală a regizorului, filmul vorbește despre consecințele unor greșeli din trecut care ne afectează viața de acum, dar și viețile generațiilor viitoare.

„Roxanne vorbește despre generația mea, care a trăit jumătate din viață sub un regim totalitarist și cealaltă jumătate într-o societate care încă își mai caută liniștea interioară.

Este vorba despre viața într-o zonă cenușie asupra căreia am încercat să „pun o lumină roșie” („put on the red light”) – așa cum spun versurile melodiei The Police”, declară regizorul.

Roxanne

Producătoarea Ada Solomon: „Roxanne este o poveste despre oameni mari care întâmplător sunt puși în fața trecutului lor. O poveste actuală despre prietenie și trădare.”

Noul Cinematograf al Regizorului Roman se află în incinta Muzeului Ţăranului Român (intrarea Monetariei nr 3).

Foto cu Roxanne şi Ada Solomon – Cinemagia şi NCRR

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.