S-a stins din viaţă Oana Ioachim, actriţa Teatrului Mic din Bucureşti – 48 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-stins-din-viata-oana-ioachim-actrita-teatrului-mic-din-bucuresti-48-de-ani/

Actriţa Oana Ioachim a murit în această dimineaţă, la vârsta de 48 de ani. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu sunt aşteptaţi duminică, de la ora 12.30, la Cimitirul Sf. Vineri de pe Calea Griviţei din Bucureşti, au transmis reprezentanţi ai Teatrului Mic.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2015

Fiica dramaturgului Paul Ioachim, Oana Ioachim a avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât şi în cinematografie.

Angajată a Teatrului Mic din Bucureşti timp de aproape 20 de ani, a lucrat cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Dan Micu, Oana IoachimDragoş Galgoţiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizând de fiecare dată roluri care au rămas cu siguranţă în memoria publicului.

Personajele cărora Oana Ioachim le-a dat viaţă în spectacole precum „Mătrăguna”, „Regăsire”, „Trei jobene”, „Desculţi în parc”, „Popcorn” sau „Cum iubeşte cealaltă jumătate „au fost aplaudate de iubitorii teatrului de-a lungul anilor.

Născută pe 17 iulie 1967, Oana Ioachim a jucat în 12 filme, printre care „America, venim!” (2014) şi „Icre Negre/ Caviar” (2010), de Răzvan Săvescu, „Cealaltă Irina” (2009), de Andrei Gruzsniczki, „Alexandra” (2007), scurtmetraj de Radu Jude, „Niciodată nu e prea târziu” (2006), de Alexandru Berceanu, şi „Amen/ Amen” (2002), de Costa-Gavras.

Foto: Oana Ioachim – cinemagia

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.