S-au deschis înscrierile la Academia de Film CINEIMPACT 
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-deschis-inscrierile-la-academia-de-film-cineimpact/

În perioada 3-18 septembrie 2016 aveţi şansa să vă alimentaţi adrenalina creativă în cadrul Academiei de Film CINEIMPACT, un program internaţional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ şi inovarii în domeniile ficţiunii, non-ficţiunii, antropologiei vizuale şi activismului social.

Un articol de Liliana Matei|2 august 2016

Programul va avea loc in Câmpulung-Muscel, areal ales pentru patrimoniul său excepțional, suspendat magic între ruralul old-fashion și urbanul post-industrial. Cei mai buni 12 tineri studenți și profesioniști vor fi invitați să participe timp de 15 zile la aventura creativă CINEIMPACT.

Participanții vor fi ghidați în această explorare cine-productiva de 3 Tutori (Ger Duizjings – antropolog și realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensuburg Uni, Director al Laboratorului Urban – University College of London; Vintilă Mihăilescu – antropolog și membru în juriul unor festivale de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Școală Doctorală, Coordonator Catedra de Sociologie; Ionuț Pițurescu – regizor, producător si antropolog, cîstigător al premiului Quinzaines des Realisateurs/Directors Fortnight și invitat al Festivalului de Film de la Cannes 2010, 2015, 2016, Dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală, Coordonator Centrul de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film).

Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producție si post-producție, participanții vor fi inspirați de master-class-urile unor experți invitați. Echipele de filmare vor fi susținute de către asistenți de producție cu expertiză în zona investigată. Toți cei 12 autori ai filmelor rezultate vor fi sprijiniți în construirea unor strategii optime de distribuție pentru proiectele lor de film. „Tipar sau nu/Pattern or not”, unul dintre cele 6 filme produse în ediția precedentă a Academiei de Film, creat de echipa internațională formată din Dorottya Balczó (regizor și director de imagine) și Andra Nedelcu (regizor și artist vizual), a fost selectat si promovat cu succes în una dintre secțiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Candidații eligibili trebuie să aibă experiență în una sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, video-art, activism vizual. Candidații pot aplica pentru următoarele secțiuni: Art Cinema (filme dedicate Cinematografiei Art House) și Social Cinema (filme dedicate Cinematografiei Implicate Social). Cele mai bune proiecte de film ale celor 2 secțiuni vor fi premiate în evenimentul final al Academiei de Vara CINEIMPACT. Înscrierile se pot face până pe 15 August, pe site-ul ww.cineimpact.org. Aplicațiile trimise cu cel puțin 5 zile înaintea termenului limită vor fi premiate în cazul în care sunt selectate (detalii pe site).

Perioada de Desfășurare: 3-18 Septembrie 2016
Early Deadline: 10 August / Regular Deadline: 15 August /Late Deadline: 18 August

Informatii suplimentare: [email protected]
Detalii si Înscriere: CINEIMPACT ALLIANCE

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.