S-au pus în vânzare abonamentele și biletele pentru Concursul Enescu 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-abonamentele-si-biletele-pentru-concursul-enescu-2016/

Ediţia 2016 a Concursului Internaţional George Enescu are loc între 3 şi 25 septembrie şi aduce pe scena Ateneului Român unii dintre cei mai promiţători tineri artişti ai momentului, precum şi muzicieni consacraţi şi laureaţi ai Concursului, astăzi, nume importante în plan internaţional, care vor susţine o serie de recitaluri extraordinare. Abonamentele şi biletele s-au pus în vânzare începând de astăzi, 7 martie, în reţeaua Eventim.

Un articol de Petre Ivan|7 martie 2016

Începând cu ediția din 2016, Concursul Internațional George Enescu se va derula într-un nou concept, care va aduce pe scena Ateneului Român din București, alături de tinerii competitori, nume consacrate ale scenei mondiale și laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, atât la cele trei secțiuni instrumentale ale concursului, cât și la compoziție.

Ateneul va găzdui astfel 19 concerte și recitaluri, printre care:

Un concert de gală, care va deschide Concursul, pe data de 3 septembrie 2016, la care vor participa: Anna Țifu (vioară), laureată a Concursului Enescu 2007, Valentin Răduțiu (violoncel), laureat al Concursului Enescu 2011 și Mihai Ritivoiu (pian), laureat al Concursului Enescu 2011, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. Programul serii va cuprinde: Triplul Concert pentru pian, vioară şi violoncel în Do Major op. 56 de Beethoven, interpretarea în premieră a lucrării „Tektonum” de Sebastian Androne, care a câștigat premiul I al secțiunii Compoziție a Concursului  „George Enescu” ediția 2014, precum și Poemul Simfonic „Pini di Roma” de Respighi.

Trei recitaluri extraordinare susținute de muzicieni consacrați, membri ai juriilor fiecărei secțiuni de instrumente: David Geringas (violoncel) – la pian Ian Fountain, pe 7 septembrie, Florin Croitoru (vioară) – la pian Verona Maier, pe 16 septembrie, și Peter Doohoe (pian), pe 22 septembrie;

Câștigătorii ediției trecute a Concursului Enescu vor susține, de asemenea, trei recitaluri extraordinare: Ștefan Tarara (vioară), alături de Lora-Evelin enescuVakova Tarara, Eun-Sun Hong (violoncel), alături de Thomas Hoppe (pian), precum și Josu de Solaun (pian).

Etapele concursului sunt deschise publicului larg, fiind organizate astfel: etapa I (desfășurată la Universitatea Națională de Muzică București); etapa a II-a, etapa a III-a – semifinala pentru fiecare din cele trei categorii de concurs și cele trei finale, concertul cu orchestra Filarmonicii George Enescu vor avea loc pe scena Ateneului Român. O noutate a acestei ediții este faptul că, începând cu etapa a II-a, concurenții vor urca pe scena Ateneului.

Dirijorii celor trei finale sunt: Alex Bloch (Violoncel), Christoph Poppen (vioară), John Axelrod (pian)

Un eveniment în sine, Concursul Enescu s-a impus de-a lungul timpului ca o platformă de promovare a tinerelor talente pe scena internațională, iar în acest an creează posibilitatea ca publicul să ia parte la un întreg parcurs muzical în decursul a 22 de zile. Programul complet al Concursului este disponibil la acest link.

Tema Concursului din 2016 va fi puterea de a da viață visurilor noastre, putere care îi animă și pe tinerii concurenți să se pregătească, să muncească și să performeze pe scenă, în fața juriului și a publicului.

Foto: Concursul Enescu 2016  – festivalenescu.ro/concurs-2016

10
/12
/19

Vineri, 13 decembrie, la Sala Radio, violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de a cânta pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu, va interpreta, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră creat în 1957 de compozitorul român Dumitru Capoianu (1929-2012).

08
/12
/19

VUNK a lansat videoclipul baladei de dragoste 5,3. Cântecul este extras de pe cel mai nou album al formației, „Domnul Portocaliu și Mașina Timpului“.

08
/12
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Peer Gynt” de Edvard Grieg și „Carmina Burana” de Carl Orff, coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, costumele, decorul și luminile au fost create de către Mario De Carlo, asistent scenografie Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, Corul Operei Naționale București a fost pregătit de către Daniel Jinga, iar Corul de copii de către Smaranda Morgovan.

08
/12
/19

Un eveniment de prim rang în lumea muzicii: ediţia 2019 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, desfăşurată la Ateneul Român din Bucureşti, și care iniţiate de soprana Mariana Nicolesco s-au impus din nou ca un revelator extraordinar al comorii de peste 10.000 de lieduri româneşti, fondate pe vechiul cântec de dor.

05
/12
/19

Două ansambluri de muzică contemporană aduc publicului colinde contemporane, dar și o selecție de colinde tradiționale mai puțin cunoscute transpuse într-un limbaj muzical actual, înainte de Sărbători, pe scena Teatrelli. Concertul este programat pentru 10 decembrie, de la ora 19 și reunește ansamblul SonoMania și pe artiștii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu.

05
/12
/19

Opera Națională București prezintă joi, 5 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

04
/12
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

03
/12
/19

Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci în seara de 5 decembrie 2019, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosif  din Bucureşti, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca, concertul fiind organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

02
/12
/19

Vineri, 6 decembrie (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului american multipremiat internațional RYAN BANCROFT aduc în fața publicului bucureștean, la Sala Radio, muzica unuia dintre cei mai mari compozitori francezi de la finalul sec. XIX și începutul sec. XX: CLAUDE DEBUSSY.

01
/12
/19

Opera e muzică, teatru, scenografie, mișcare – totul live. E o reflecție a societății de demult și de acum. E pasiune, dramă, e toate sentimentele la superlativ. E muzică vie vocală, corală și instrumentală. Vă invităm în decembrie la Opera din București, să vă convingeți!

01
/12
/19

Pe 12 decembrie, de la orele 19:00, la Sala Radio Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat: „Sergiu Cioiu, one-man show, cântece ale prezentului continuu”.

01
/12
/19

Concerte extraordinare organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sunt pregătite de către muzicienii din Orchestra simfonică și din Corul Filarmonicii „George Enescu”.

25
/11
/19

În perioada 15-17 decembrie va avea loc o serie de trei concerte și serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, București, în cadrul uni festval realizat de pianistul Florian Mitrea.