S-au pus în vânzare biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-biletele-individuale-pentru-festivalul-enescu-2017/

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus în vânzare în această dimineaţă (16 februarie), de la ora 10.00, în reţeaua EVENTIM, atât online, cât şi în reţeaua magazinelor EVENTIM din întreaga ţară la birourile EVENTIM din Bucureşti şi din ţară, precum şi pe site-urile EVENTIM din străinatate şi în reţelele EVENTIM internaţionale. Între 2 şi 24 septembrie, Festivalul Enescu aduce la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din peste 3.000 de artişti din întreaga lume în cadrul a 80 de evenimente.

Un articol de Petre Ivan|16 februarie 2017

Printre artiștii prezenți la ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu se numără superstaruri ale muzicii clasice precum pianistul Lang Lang, tenorul Jonas Kaufmann și contratenorul Philippe Jaroussky.

În premieră, 30 dintre cei mai importanți compozitori contemporani ai lumii vor fi, de asemenea, prezenți și interpretați în Festival.

Alături de seriile de concerte deja consacrate – Mari Orchestre ale Lumii, Recitaluri și Concerte Camerale și Concertele de la Miezul Nopții -, ediția 2017 lansează în premieră seria Muzica secolului XXI, desfășurată la Sala Radio, în cadrul căreia vor fi interpretate lucrări ale unora dintre cei mai importanți compozitori contemporani ai lumii.

30 dintre aceștia, printre care nume precum Rodion Shchedrin, Jorg Widmann și Eliot Goldenthal (distins cu Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră pentru filmul Firda, cu Salma Hayek) vor intra în dialog cu publicul la București în cadrul Forumului Internațional al Compozitorilor, organizat de asemenea în premieră.

Timp de șase zile, compozitorii vor dialoga despre rolul muzicii contemporane în societatea actuală. Intrarea pentru acest eveniment este gratuită, în baza înregistrării prealabile.

Cu un nou directorat de primă marcă la nivel internațional – Zubin Mehta, Președinte Onorific și Vladimir Jurowski, Director Artistic, Festivalul Enescu 2017 pune într-o nouă lumină muzica și creația lui George Enescu, muzica clasică și muzica contemporană.

Ca parte a acestui demers, Festivalul va valorifica de asemenea noi moduri de expresie a muzicii și a creativității artistice, prin tehnologie, prezentând lucrări cunoscute într-o nouă abordare și va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr record de lucrări de George Enescu (37) – două dintre acestea fiind în premieră în Festival.

Ediția 2017 va acorda și matematica la sunetul muzicii,  în interiorul Bucureștiului Creativ. În premieră absolută în România, va avea loc Imaginary – o expoziție interactivă despre matematică și muzică.

Festivalului Internațional George Enescu 2017 se va deschide cu Oedipe în interpretarea London Philharmonic Orchestra sun bagheta dirijorului Vladimir Jurowski și având proiecții multimedia în timp real, sub direcția artistică a regizoarei Carmen Lidia Vidu.

Prețul biletelor individuale

Seria MARI ORCHESTRE (Sala Mare a Palatului)

  • Categ. I 180 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 140 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a III-a 110 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a IV-a 80 RON (inclusiv TM )

 Seria RECITALURI ŞI CONCERTE CAMERALE (Ateneul Român, Sala Auditorium)

Pentru concertele de la Ateneu:

  • Categ. I 180 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 140 RON (inclusiv TM )

Pentru concertele de la Sala Auditorium:

  • Categ. I 50 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 30 RON (inclusiv TM )

 Seria “BY MIDNIGHT” (Ateneul Român)

  • Categ. I 180 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 140 RON (inclusiv TM )

 Seria MUZICA SECOLULUI 21 (Sala Mihail Jora – Sala Radio)

  • Categ. I 50 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a          30 RON (iclusiv TM )

Programul complet al Festivalului Enescu 2017 este disponibil pe site ul festivalului.

Un ghid pentru achiziționarea de abonamente este disponibil la acest link.

Foto: Festivalul Enescu 2017  – fVlad Eftenie

08
/12
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Peer Gynt” de Edvard Grieg și „Carmina Burana” de Carl Orff, coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, costumele, decorul și luminile au fost create de către Mario De Carlo, asistent scenografie Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, Corul Operei Naționale București a fost pregătit de către Daniel Jinga, iar Corul de copii de către Smaranda Morgovan.

08
/12
/19

Un eveniment de prim rang în lumea muzicii: ediţia 2019 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, desfăşurată la Ateneul Român din Bucureşti, și care iniţiate de soprana Mariana Nicolesco s-au impus din nou ca un revelator extraordinar al comorii de peste 10.000 de lieduri româneşti, fondate pe vechiul cântec de dor.

05
/12
/19

Două ansambluri de muzică contemporană aduc publicului colinde contemporane, dar și o selecție de colinde tradiționale mai puțin cunoscute transpuse într-un limbaj muzical actual, înainte de Sărbători, pe scena Teatrelli. Concertul este programat pentru 10 decembrie, de la ora 19 și reunește ansamblul SonoMania și pe artiștii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu.

05
/12
/19

Opera Națională București prezintă joi, 5 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

04
/12
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

03
/12
/19

Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci în seara de 5 decembrie 2019, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosif  din Bucureşti, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca, concertul fiind organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

02
/12
/19

Vineri, 6 decembrie (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului american multipremiat internațional RYAN BANCROFT aduc în fața publicului bucureștean, la Sala Radio, muzica unuia dintre cei mai mari compozitori francezi de la finalul sec. XIX și începutul sec. XX: CLAUDE DEBUSSY.

01
/12
/19

Opera e muzică, teatru, scenografie, mișcare – totul live. E o reflecție a societății de demult și de acum. E pasiune, dramă, e toate sentimentele la superlativ. E muzică vie vocală, corală și instrumentală. Vă invităm în decembrie la Opera din București, să vă convingeți!

01
/12
/19

Pe 12 decembrie, de la orele 19:00, la Sala Radio Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat: „Sergiu Cioiu, one-man show, cântece ale prezentului continuu”.

01
/12
/19

Concerte extraordinare organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sunt pregătite de către muzicienii din Orchestra simfonică și din Corul Filarmonicii „George Enescu”.

25
/11
/19

În perioada 15-17 decembrie va avea loc o serie de trei concerte și serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, București, în cadrul uni festval realizat de pianistul Florian Mitrea.