Ce citim (II): „Freddie Mercury. O biografie intimă, scrisă de omul care l-a cunoscut cel mai bine”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-citim-ii-freddie-mercury-o-biografie-intima-scrisa-de-omul-care-l-a-cunoscut-cel-mai-bine/

Peter Freestone, autorul acestei biografii, i-a fost alături lui Freddie Mercury până în ultima zi a vieţii artistului: 24 noiembrie 1991.

Un articol de Liliana Matei|24 noiembrie 2019

Cartea „Freddie Mercury. O biografie intimă, scrisă de omul care l-a cunoscut cel mai bine” (Editura Publica) este considerată cea mai intimă poveste din câte s-au scris despre viaţa lui Freddie Mercury. Volumul își propune să scoată la lumină adevărul din spatele zvonurilor scandaloase.

De la nume celebre ca Elton John, Kenny Everett, Elizabeth Taylor şi Rod Stewart, la armata nevăzută de iubiţi, oameni de casă şi pierde-vară, Peter Freestone i-a văzut şi i-a cunoscut pe toţi cei care au jucat un rol în tragicomedia care a fost viaţa scandaloasă a lui Freddie Mercury.

Mercury și Freestone s-au împrietenit pe loc, Peter devenind repede asistentul personal al superstarului, fiind alături de el până la moartea acestuia, în 1991. Iar cum ne spune toată povestea…

„Am fost pentru Freddie bucătar-șef, spălător de sticle, chelner, valet, secretar, om de serviciu… și mătuşa înţelegătoare din momentele sale de agonie”, scrie Peter Freestone. „Am călătorit cu el în toată lumea, am fost alături de el pe culmi, dar şi în cele mai negre momente… I-am fost bodyguard și, la finalul vieţii, am fost una din infirmierele lui”, declara acesta.

Peter Freestone a fost asistentul personal al lui Freddie Mercury în ultimii 12 ani ai vieții artistului. A locuit cu el la Londra, München şi New York, fiindu-i alături în ceasul morţii.

Puteți citi aici un fragment.

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.

Pagina 1 din 10612345...102030...Ultima »