Ce citim (II): „Freddie Mercury. O biografie intimă, scrisă de omul care l-a cunoscut cel mai bine”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-citim-ii-freddie-mercury-o-biografie-intima-scrisa-de-omul-care-l-a-cunoscut-cel-mai-bine/

Peter Freestone, autorul acestei biografii, i-a fost alături lui Freddie Mercury până în ultima zi a vieţii artistului: 24 noiembrie 1991.

Un articol de Liliana Matei|24 noiembrie 2019

Cartea „Freddie Mercury. O biografie intimă, scrisă de omul care l-a cunoscut cel mai bine” (Editura Publica) este considerată cea mai intimă poveste din câte s-au scris despre viaţa lui Freddie Mercury. Volumul își propune să scoată la lumină adevărul din spatele zvonurilor scandaloase.

De la nume celebre ca Elton John, Kenny Everett, Elizabeth Taylor şi Rod Stewart, la armata nevăzută de iubiţi, oameni de casă şi pierde-vară, Peter Freestone i-a văzut şi i-a cunoscut pe toţi cei care au jucat un rol în tragicomedia care a fost viaţa scandaloasă a lui Freddie Mercury.

Mercury și Freestone s-au împrietenit pe loc, Peter devenind repede asistentul personal al superstarului, fiind alături de el până la moartea acestuia, în 1991. Iar cum ne spune toată povestea…

„Am fost pentru Freddie bucătar-șef, spălător de sticle, chelner, valet, secretar, om de serviciu… și mătuşa înţelegătoare din momentele sale de agonie”, scrie Peter Freestone. „Am călătorit cu el în toată lumea, am fost alături de el pe culmi, dar şi în cele mai negre momente… I-am fost bodyguard și, la finalul vieţii, am fost una din infirmierele lui”, declara acesta.

Peter Freestone a fost asistentul personal al lui Freddie Mercury în ultimii 12 ani ai vieții artistului. A locuit cu el la Londra, München şi New York, fiindu-i alături în ceasul morţii.

Puteți citi aici un fragment.

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).

07
/07
/21

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiți și investiți banii familiei pentru a ajunge la echilibru și prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

07
/07
/21

Joi, 8 iulie, la ora 18.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la „Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem” de Maryse Condé, romanul laureat al Premiului Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018 & Grand Prix Littéraire de la Femme 1986.

06
/07
/21

Miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), scriitoarea Simona Antonescu va intra în dialog cu criticul Bogdan Crețu pornind de la romanul „În umbra ei”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

04
/07
/21

Pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri (1821-1890), deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în 2021 o serie de expoziții, concursuri, ateliere, întâlniri și apariții editoriale speciale.