S-au stabilit finaliştii Audiţiei Naţionale din cadrul Festivalului dedicat Tinerilor Actori
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-stabilit-finalistii-auditiei-nationale-pentru-festivalul-dedicat-tinerilor-actori/

Primul festival dedicat absolvenţilor de arta actorului, organizat de către UNATC „I.L. Caragiale“ Bucureşti şi-a anunţat finaliştii.

Un articol de Andrada Văsii|28 iunie 2013

Primul festival dedicat absolvenților de arta actorului, organizat de către UNATC „I.L. Caragiale“ București și-a anunțat finaliștii. Festivalul va avea loc în perioada 5 – 6 iulie și a debutat sub forma unei audiții naționale.

Audiția Națională, primul festival dedicat tinerilor actori, este o ocazie majoră de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească. Festivalul se adresează tinerilor actori – cu vârsta până în 35 de ani, absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara.

Finaliști din toate colțurile țării

Finaliștii Audiției Naționale sunt reprezentanți ai școlilor de teatru din toată țara. Cei 36 care s-au calificat la proba finală sunt: Antonie Irina – UNATC I.L. Caragiale,  Apetrei Alexandra – UNATC I.L. Caragiale,  Avieriţei Aida – UNATC I.L. Caragiale, Bârzan Sever – UNATC I.L. Caragiale, Bordeanu Adriana – Facultatea de arte – Universitatea Spiru Haret, Bucescu Irina – UNATC I.L. Caragiale, Calangiu Alex – Facultatea de Litere – Departamentul de Arte, Actorie – Craiova, Cheregi Ioana – Universitatea de Arte – Târgu Mureș, Chiţu Liviu – UNATC I.L. Caragiale, Coşarcă Cătălin – UNATC I.L. Caragiale, Covaci Iolanda – UNATC I.L. Caragiale, Damian Anghel – UNATC I.L. Caragiale, Dinicu Anca – UNATC I.L. Caragiale, Grecu Ruxandra – UNATC I.L. Caragiale, Grumăzecu Cezar – UNATC I.L. Caragiale, Grumezea Simona – UNATC I.L. Caragiale, Iaşchievici Sabrina – UNATC I.L. Caragiale, Marineci Dana – UNATC I.L. Caragiale, Mârnea Emilian – Facultatea de Teatru și Televiziune – Cluj, Merchea Andrei – UNATC I.L. Caragiale, Nashko Anastasia – Facultatea de Litere – Departamentul de Arte, Actorie – Craiova, Nechifor Bogdan – UNATC I.L. Caragiale, Niculae Ionuţ – UNATC I.L. Caragiale, Niţă Olivia – UNATC I.L. Caragiale, Panaite Maria – UNATC I.L. Caragiale, Paraschiv Ioan – Facultatea de litere și arte ,,Lucian Blaga’’ Sibiu, Pasnicu Smaranda – UNATC I.L. Caragiale, Pavel Ştefan – UNATC I.L. Caragiale, Păcurar Teodora – Facultatea de Teatru si Televiziune – Cluj, Perjoiu Adelaida – UNATC I.L. Caragiale, Pintilie Camelia – UNATC I.L. Caragiale, Poalelungi Relu – UNATC I.L. Caragiale, Popescu Bianca – UNATC I.L. Caragiale, Ropotan Răzvan – UNATC I.L Caragiale, Rusu Melania – Facultatea de Teatru și Televiziune – Cluj, Sfircea Iulian – UNATC I.L. Caragiale.

Premii în roluri

Audiția Națională este organizată de către UNATC București, în parteneriat cu ArCub, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, și trei case de producție (Libra Film Productions, Mandragora, 4 Proof), și beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții îl pot pune la dispoziție.

Juriul final al Audiției naționale va cuprinde profesori ai UNATC, directorii teatrelor participante și trei regizori de film.

Festivalul este competitiv. Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2013-2014 și în roluri acordate de regizorii de film.

Info:

Evenimentul va avea loc în Sala Berlogea, în incinta Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ,,I.L. Caragiale”.

Foto credit: Uși deschise 2013 UNATC 

14
/02
/17

Miercuri, 15 februarie, de la ora 19.00, Editura Humanitas Fiction ne aşteaptă la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea cărţii „Ce se întâmplă în iubire”, un nou bestseller al celebrului scriitor britanic Alain de Botton, publicat în colecţia Raftul Denisei.

14
/02
/17

Pe 17 februarie, de la ora 20.00, la Sala Atelier din Matei Voievod 75-77 se joacă ''Medeea'', un spectacol scris și regizat de Andreea Iacomiță. Este cea mai nouă producție a Laboratorului de creație inițiat de Iaco și echipa sa de tineri actori. Vă invităm să o descoperiți pe Andreea Iacomiță în interviul următor.

14
/02
/17

MEMORIA CULTURALĂ „Sînt actor, deci liber de a fi oricînd adolescent“, mărturisea Grigore Vasiliu Birlic, într-o scrisoare adresată teatrului şi publicului. „Cei trei pereţi între care ne mişcăm sînt din carton vopsit, dar simbolizează adevărul, binele şi frumosul. Iar voi — onorat şi iubit public — consideraţi-vă invitaţi la cel mai nobil banchet: totul s-a făcut pentru voi, prin voi“. Ziarul Metropolis vă prezintă un text emoţionant, publicat de marele actor, acum 60 de ani, în revista Teatrul.

14
/02
/17

A interpretat într-un mod cu totul original personaje aflate la granița dintre tragic și comic. A rămas în memoria cinefililor prin rolurile jucate în cele peste 50 de filme și a fost, de asemenea, un excepțional pedagog, printre studenții săi numărându-se Horațiu Mălăele, Mariana Mihuț, Valeria Seciu (cea care avea să-i devină soție), Dan Condurache și Maria Ploae. 

13
/02
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivaşcu, propune, la zece ani de la înfiinţare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectaţi de maeştri ai scenei româneşti de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.

13
/02
/17

Expoziția solo „Contagiune”, de Dumitru Gorzo, va avea vernisajul în data de 14 februarie, deschizând Programul Expozițional 2017 de la ARCUB.

13
/02
/17

"La La Land" a ieșit triumfător duminică seara la cea de a 70-a ediție a premiilor Academiei britanice de film, primind nu mai puțin de cinci trofee din cele 11 la care a fost nominalizat. Musicalul american a primit premiile BAFTA pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bună coloană sonoră și cea mai bună imagine.

13
/02
/17

Cântăreaţa britanică Adele a câştigat cinci trofee cea de-a 59-a ediţie a galei premiilor Grammy, la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cântec al anului, înregistrarea anului, cel mai bun album pop şi cea mai bună interpretare pop. David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy.

13
/02
/17

Deschiderea ediției din acest an a Carnavalului de la Veneția (11-28 februarie) a fost marcată de un show acvatic spectaculos, la care au participat, ca în fiecare an, numeroși vizitatori. Show-ul inaugural, pus în scenă pe Canalul Cannaregio, a celebrat sâmbătă seara temele frumuseții, mării și vanității, printr-o paradă a creaturilor marine.

13
/02
/17

În urmă cu un secol și jumătate, într-o zi de 13 februarie (1867), Johann Strauss (fiul) prezenta în premieră, la Viena, "Dunărea Albastră", valsul care va deveni una dintre cele mai populare piese muzicale ale repertoriului classic. Cu ocazia jubileului de 150 de ani, muzeul Dinastiei Strauss găzduiește o expoziție care prezintă contextul istoric în care s-a născut valsul vienez.

13
/02
/17

Majoritatea românilor (regizori, producători, actori, selecționeri de festival) veniți la Festivalul de Film de la Berlin au participat, duminică seara, la un protest pe covorul roșu, obținut prin amabilitatea organizatorilor festivalului, care le-a acordat un minut înaintea ultimei proiecții din palatul festivalului. Protestul a fost transmis live pe site-ul oficial al festivalului (berlinale.de).

11
/02
/17

Zeci de persoane, prieteni, admiratori, colegi, studenți și oameni simpli i-au adus un ultim omagiu regizorului Radu Gabrea, sâmbătă, la Teatrul Nottara. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a părăsit Teatrul Nottara la ora 16,30, în aplauzele celor care au dorit să-și ia adio de la cel pe care l-au iubit și admirat. Radu Gabrea a murit joi la vârsta de 79 de ani.

11
/02
/17

"Bine v-am regăsit ca să vă spun rămas bun! (...) Resursele mele de luptă cu inerţia, cu rutina, cu rugina, cu vârsta, cu plictisul, cu faptul că nu reuşesc să interacţionez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag. (…) Sunt prea bătrân, sunt depăşit pentru uriaşele dumneavoastră aşteptări (…)” - Dan C. Mihailescu. Cunoscutul critic literar a renunțat la "Cartea de la ora 5", acesta făcând anunțul în ultima apariţie online a proiectului.