„Să vorbesc cu tine”, o producție Teatrelli, în aer liber, într-un nou spațiu cultural, Caro Cultura
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-vorbesc-cu-tine-o-productie-teatrelli-in-aer-liber-intr-un-nou-spatiu-cultural-caro-cultura/

Una dintre cele mai recente montări marca Teatrelli, „Să vorbesc cu tine”, cu Antoaneta Cojocaru şi pe Daniel Pascariu în rolurile principale, un spectacol work in progress despre iubire după un text al uneia dintre cele mai apreciate autoare contemporane, deopotrivă dramaturg şi medic, Ana-Maria Bamberger, se joacă într-un nou spaţiu cultural din Bucureşti – Caro Cultura.

Un articol de Petre Ivan|10 septembrie 2020

Reprezentația este programată pentru 10 septembrie, cu începere de la ora 21. Aceasta marchează debutul unei colaborări între Teatrelli și Caro Cultura, cu obiectivul de a oferi publicului cât mai multe alternative pentru a putea vedea producții artistice în această perioadă marcată de pandemie. 

„O rază de lumină într-un timp zbuciumat”, spectacolul Teatrelli cu Antoaneta Cojocaruși Daniel Pascariu este prima montare scenică a piesei „Să vorbesc cu tine” în România, fiind prezentată sub forma de spectacol work in progress, aducând, așadar, în fața publicului o etapă de lucru din procesul montării unei producții de teatru. Bucurându-se de mult succes, premiera extraordinară a avut loc online, pe site-ul www.teatrelli.com, apoispectacolul a fostprezentat publicului într-o reprezentație specială în aer liber la Grădina cu Filme-Cinema & More.

Mâine, 10 septembrie, de la ora 21,publicul are șansa de a vedea onouă reprezentație „Să vorbesc cu tine” într-unul dintre cele mai moderne și noi spații culturale din București: Caro Cultura (Terasa La Hamace, Bulevardul Barbu Văcărescu, 164 A). Prețul unui bilet este de 54.50 lei. Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Mystage.ro

Caro Cultura – Follow nature, Follow art este un proiect independent, pornit din dragoste pentru artă, care își propune să contribuie la reconstrucția culturală a Bucureștiului și să devină o platformă de dialog pentru mediile artistice și industriile creative. Prin programul Caro Cultura, ne dorim să aducem în atenția publicului atât actori și producții consacrate, cât și artiști tineri și talentați, aflați la început de drum, care au nevoie de o rampă de lansare.” –  Camelia Mihăilescu, co-proprietara Caro Hotel și inițiatoarea proiectului Caro Cultura.

„Ne bucurăm să putem oferi publicului o nouă șansă de a vedea producțiile Teatrelli în această perioadă de pandemie și am găsit în Caro Cultura partenerul ideal, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un spațiu modular, interdisciplinar, similar ca valori conceptului pe care îl propunem la Teatrelli.”–   explică Roxana Lapadat, director artistic Teatrelli. 

„A fost o întâmplare extraordinară, am primit propunerea de a lucra pe textul doamnei Bamberger după ce dumneaei a văzut cealaltă montare a noastră de la Teatrelli, spectacolul Oxygen. Am spus că este potrivit să lucrăm la acest text în pandemie, gândindu-ne inițial la un simplu spectacol lectură, dar personajele erau în camere diferite și ne-ar fi fost greu să filmăm de acasă, așa că, după relaxare, l-am filmat la Teatrelli,pe scenă și-a ieșit ce veți vedea. Cred că avem nevoie cu toții înperioada aceasta de ceva care să ne aducă un strop de lumină și de bucurie.”, spune actrița Antoaneta Cojocaru.

Textul semnat de Ana-Maria Bamberger a avut premiera mondială la Théâtre Le Guichet Montparnasse din Paris în anul 2018.

„Să vorbesc cu tine” de Ana-Maria Bamberger

Cu: Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu

Light design: Ștefan Vasilescu

Un spectacolwork in progress de Antoaneta Cojocaru

Durata: 80 de minute

Despre Teatrelli

Teatrelli este un proiect al Primăriei Capitalei, prin creart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, precum și dezbateri culturale, artist-talk-uri și concerte acustice. 

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

www.teatrelli.com

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.