Să vorbim despre bullying!
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-vorbim-despre-bullying/

În cadrul Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureşean, elevii Liceului Teoretic Decebal au prezentat vineri, 9 iunie, la Teatrul Metropolis, spectacolul „Pantofii Sarei”, care abordează o temă mai actuală ca oricând – cum ne raportăm la tot ce ţine de bullying.

Un articol de Alina Vîlcan|11 iunie 2022

Spectacolul „Pantofii Sarei”, adus de trupa de teatru a Liceului Decebal pe scena Sălii „Olga Tudorache” de la Metropolis în cadrul proiectului educațional Vocea Teatrului Bucureștean, are meritul de a pune în discuție un subiect cât se poate de important astăzi, mai ales la vârsta adolescenței – comportamentul umilitor, ostil, de excludere la adresa cuiva, de regulă a unor colegi de clasă, de școală, dar nu numai.

Este și cazul Sarei, căreia colegii țin să îi ofere în dar o pereche de pantofi uzați, găsiți într-un tomberon. Deși nici măcar nu este ziua Sarei. Însă altcineva i-a creat elevei silitoare un cont pe o rețea de socializare alegând ziua aceea ca dată de naștere. Cum reacționează simpatica liceană la vederea cadoului? Cine îi ia apărarea? Cum reacționează diriginta clasei aflând ultima boacănă a elevilor săi? Ce soluții va găsi aceasta pentru a face posibilă buna înțelegere în clasă?

„Pantofii Sarei” abordează o temă de actualitate, care nu ar trebui ignorată – chestiunea bullying-ului, un fenomen întâlnit probabil dintotdeauna, mai ales la vârste fragede, despre care însă până nu demult s-a vorbit prea puțin. Faptul că trupa Liceului Decebal a ales să îi dedice spectacolul său din Festivalul Vocea Teatrului Liceal Bucureștean, desfășurat între 6 și 10 iunie, este remarcabil și ne dă speranța că tânăra generație va reuși să folosească din plin actul artistic pentru a transmite mesaje valoroase.

Mai multe detalii despre Festivalul Vocea Teatrului Bucureștean și despre spectacolele din cadrul evenimentului jucate la Teatrul Metropolis, aici.

Fotografii: Ziarul Metropolis, PROEDUS

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.