Sales gosses / Copii răi, de Mihaela Michailov, se joacă în Franţa
https://www.ziarulmetropolis.ro/sales-gosses-copii-rai-de-mihaela-michailov-se-joaca-in-franta/

De Ziua Naţională a României, Teatrul Naţional din Timişoara duce dramaturgia românească în Franţa. Este vorba de o coproducţie româno-franceză deosebită, Sales gosses / Copii răi de Mihaela Michailov, piesa fiind inspirată de un caz real.

Un articol de Petre Ivan|1 decembrie 2015

Spectacolul, care se joacă în limba franceză, cu premiera pe 1 decembrie, este o coproducție între Centre Dramatique National (CDN) Théâtre de la Manufacture din Nancy și Teatrul Național din Timișoara. Sales gosses

Este, practic, o nouă formulă prin care Teatrul Național din Timișoara, asumând-și coproducerea acestui spectacol alături de teatrul francez, susține dramaturgia contemporană românească.

Spectacolul, semnat de regizorul francez Michel Didym, îi are în distribuție pe Alexandra Castellon, Philippe Thibault / Jérôme Boivin și Jérémy Ferry.

Piesa Mihaelei Michailov vorbește despre copii, dar nu li se adresează exclusiv lor, dimpotrivă. Sales gosses / Copii răi are ca punct de pornire povestea adevărată a unei eleve ținute în clasă cu mâinile legate la spate, ca pedeapsă.

Întrebările pe care le ridică acest spectacol îi privește pe copii, profesori și părinți, deopotrivă. Educație, competiție, autoritate, violență, democrație, familie, toate acestea sunt teme puse în discuție, nu formal ci, așa cum ne-au obișnuit textele Mihaelei Michailov, în mod direct și cu mult mai implicat.

Spectacolul va avea o serie de trei reprezentații și la Timișoara, în primăvara anului viitor.

Foto: Sales gosses / Copii răi

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.