Salon de Carte şi Muzică, la Sinaia (12-15august)
https://www.ziarulmetropolis.ro/salon-de-carte-si-muzica-la-sinaia-12-15august/

Cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Salonul de Carte şi Muzică“ se va desfăşura la Sinaia, în perioada 12-15 august. Invitatul special al evenimentului va fi Departamentul pentru Relaţii Interetnice, care va aduce produse culturale din partea a 16 comunităţi etnice din România – bulgari, croaţi, greci, germani, evrei, italieni, mecedoneni, polonezi, ruteni, romi, ruşi-lipoveni, sârbi, tătari – turco-musulmani, turci, maghiari şi ucraineni.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2015

Între 12 şi 15 august, la Casino Sinaia vor avea loc prezentări de carte, manifestări literare şi cultural-artistice, precum şi prezentarea tradiţiilor specifice comunităţilor etnice din România, prin cântece, dansuri, filme şi degustări culinare.

În toate cele patru zile, în foişorul din parcul oraşului, se vor citi poveşti pentru copii. Câştigătorii concursurilor de la finalul activităţii vor primi cărţi.

Din programul Salonului de carte şi Muzică:

Miercuri, 12 august

Ora 15.15 Spectacol prezentat de Ansamblul „Kymata“ al Comunităţii Elene din Prahova.

Ora 16.00 Masă rotundă: „Istoria minorităţilor etnice din România“

Ora 17.30 Dezbatere „Turismul cultural si industriile ospitalitatii, vinului si gastronomiei – industrii culturale si creative“

Ora 19.00 Seară de film: „Istoria comunităţii de italieni din România“

Joi, 13 august 

Ora 11.00 Dezbatere: „De la literă la formatul digital“. Organizator Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga“ din Ploieşti

Ora 12.00 Program susţinut de comunitatea poloneză – recitări în română şi polonă: din creaţia Părintelui Jan Twardowski şi a lui Bogdan Polipciuc;  prezentarea unui costum polonez din sec. al XVIII – lea;  melodii populare poloneze

Ora 13.00 Masă rotundă: „Când va fi România ţară invitat de onoare la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt?“. Invitaţi din cadrul Preşedinţiei României, Ministerului Culturii, Institutului Cultural Român, Federaţiei Editorilor din România.

Ora 15.30 „Teatru, poezie, amintiri“- Moment cultural-artistic

Ora 19.30 Recital Aurelian Octav Popa (clarinet) şi Sanda Crăciun Popa (vioară)

Vineri, 14 august 

Ora 11.00 Dezbatere: „Autori, editori şi librari pe Autostrada culturală Comarnic-Sinaia-Brasov“

Orele 15.00 Masă rotundă „Literatura pentru copii şi tineret. Privire în oglinda Europei“  Sâmbătă, 15 august

Ora 11.00 Atelier creativ pentru copii „Să scriem si să desenăm poveşti“

Foto: Salon de Carte şi Muzică,  Sinaia – facebook

22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

16
/12
/19

Miercuri, 18 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, la Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

14
/12
/19

Editura Humanitas vă învită luni, 16 decembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanul „Deborah” de Cătălin Mihuleac, volum publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

04
/12
/19

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor participa, alături de autor, jurnaliștii Cătălin Striblea și Marius Constantinescu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.