Sâmbătă începe maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop”, la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/sambata-incepe-maratonul-teatral-25-de-ore-de-teatru-non-stop-la-sibiu/

Peste două zile se dă startul maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop”. Asociaţia Culturală BIS reuneşte la Sibiu peste 25 de spectacole, evenimente, happening-uri, conferinţe şi performance-uri pe 25 şi 26 aprilie.

Un articol de Liliana Matei|23 aprilie 2015

Festivalul pornește în forță cu un show cu totul deosebit la Sala Thalia la ora 19.00. Gala de deschidere îl aduce în prim-plan pe Ioan Gyuri-Pascu, care va încânta publicul cu chitara și poveștile sale. Alături de el vor păși pe scenă: Adrian Strâmtu, în prezent unul dintre cei mai buni dansatori de step din țară, care va oferi publicului un moment de virtuozitate artistică.

Actorul George Constantinescu va împărtăși un fragment din spectacolul Pam-Pam după pamfletele lui Constantin Tănase. Iar actorul și compozitorul Claudiu Fălămaș, alături de violonista Flora Pop de la Conservatorul Regal din Antwerp vor prezenta o mostră de Stil de Charles Bukowski.

Teatrul de Artă București va prezenta ultima sa producție, Dureri fantomă, și Lightwave Theatre Company va participa în festival cu spectacolul Iubitafizica, după un text de Iulian Tănase (autorul va fi prezent în sală).

iubitafizica

Un eveniment inedit este montarea spectacolului Casa din copac (Auăleu Teatru Timișoara) în Casa Monument UNESCO de pe strada Turnului nr. 7 din Orașul de Jos. Beat Bukowski (un performance marca BIS Teatru) alături de Monoloagele vecinului (cel mai jucat one man-show din teatrul independent al ultimilor ani) vor întregi tabloul nocturn alături de multe alte spectacole.

La ora dimineții se vor rosti poezii ale noii generații în Atrium Cafe, în Piața Mică a Sibiului, în prezența autorilor (Rita Chirian și Zona Nouă). Apoi, artiștii, urmați de voluntari, organizatori și trecători, se vor îndrepta spre Piața Mică pentru a realiza o Înviorare fizică ce va fi coordonată de îndrăgitul actor sibian Florin Coșuleț. La ediția de anul trecut au participat peste 200 de persoane la acest happening.

Din motive obiective, anul acesta Înviorarea fizică nu va avea loc în Piața Mare, ci în Piața Mică a Sibiului.

De-a lungul zilei de duminică, spectatorii vor asista la o întâlnire de mare clasă între două personalități puternice ale Sibiului, Constantin Chiriac și părintele Constantin Necula și la o discuție cu actrița Coca Bloos despre Teatru sau oglinda răsturnată.
Este al treilea an când Asociația Teia Sibiu prezintă un proiect de teatru comunitar în festival. Doar sunt… aduce pe scenă femei proaspăt devenite mame care provin dintr-un mediu social dezavantajat.

Compania Teatrală BIS participă la festival cu patru din cele mai recente producții ale sale, printre care și succesul stagiunii sale, Născut în ‘90. Spectacolul va avea loc duminică seara, la ora 19.00, la sala CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte de pe Bd. Victoriei.

Entuziasmul și dinamismul sunt purtate mai departe în toate cele 17 locații din oraș până duminică seara, la ora 21.00, în Oldies Pub, la Concertul cu bucăți din concerte al Adei Milea alături de actrița Anca Hanu și Bobo de la Fără Zahăr.

INFO

“25 de ore de teatru non-stop” este un eveniment de pe Agenda Culturală a orașului Sibiu, fiind realizat în parteneriat cu Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu. Încă de la prima ediție sloganul festivalului este RESPIRĂ. TEATRU.

Programul complet și detalii despre evenimente pot fi găsite pe site-ul: www.respirateatru.ro și pe pagina de facebook www.facebook.com/respira.teatru.

Biletele au fost puse în vânzare la: Agenția Teatrală, Librăria Humanitas, Librăria Habitus.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.