Sandrine Bonnaire vine în acest weekend în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/sandrine-bonnaire-vine-in-acest-weekend-in-bucuresti/

Spectatorii o vor întâlni la Bucureşti pe una dintre cele mai cunoscute actriţe franceze, Sandrine Bonnaire, vor savura delicii indiene după proiecţia The Lunchbox, se vor întoarce la epoca lui E.T , ghidaţi de un expert în efecte speciale.

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2013

Spectatorii o vor întâlni la București pe una dintre cele mai cunoscute actrițe franceze, Sandrine Bonnaire, vor savura delicii indiene după proiecția The Lunchbox, se vor întoarce la epoca lui E.T , ghidați de un expert în efecte speciale, și vor avea parte de un film surpriză la Les Films de Cannes à Bucarest.

După deschiderea simultană de vineri, de la Cinema Studio și CinemaPRO, în prezența regizorului premiat pentru regie la Cannes cu Heli, Amat Escalante, weekend-ul continuă la Les Films de Cannes à Bucarest cu filme și evenimente de neratat.

Astăzi, de la 14.00, în cadrul Retrospectivei Maurice Pialat, va rula un documentar despre celebrul regizor, Maurice Pialat, L’amour existe, de Jean-Pierre Devillers și Anne-Marie Faux, urmat de celebrul À nos amours (1983), filmul lui Maurice Pialat care a lansat cariera lui Sandrine Bonnaire,  premiat cu César pentru cel mai bun film în 1984, și de o discuție la care vor lua parte Sylvie Pialat, Sandrine Bonnaire și Nick James, redactorul șef „Sight & Sound”.

Moderator va fi scenaristul și regizorul Răzvan Rădulescu, un admirator al creației lui Maurice Pialat. Alte trei filme regizate de Pialat pot vizionate în acest weekend: Police (1985), Loulou (1980) și Le Garçu (1995), toate cu Gérard Depardieu în rolul principal masculin.

Sandrine Bonnaire şi invitaţi speciali la Les Films de Cannes à Bucarest

Seara, spectatorii o pot întâlni pe Sandrine Bonnaire la proiecția propriului ei film, J’enrage de son absence (Cinema Elvira Popescu, 20.30), primul lungmetraj de ficțiune din cariera sa, cu William Hurt și Alexandra Lamy în rolurile principale. În acest weekend, va lua parte  la evenimente și Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes.

Din Franța vine cu Sandrine Bonnaire și Christophe Paou, actor principal în controversatul L’Inconnu du lac (r. Alain Guiraudie), filmul distins cu Premiul de regie Un Certain Regard și cu trofeul independent dedicat producțiilor cu tematică gay, Queer Palm. Filmul a făcut vâlvă la Cannes, din cauza scenelor explicite de sex. Actorul va fi prezent la proiecții și va sta de vorbă cu publicul sâmbătă, de la 18.30, la CinemaPRO, și duminică, de la 20.00, la Cinema Elvira Popescu.

Citiţi şi: Sandrine Bonnaire vine la București să-și prezinte noul film

Ca în fiecare an, în programul Les Films de Cannes à Bucarest există un film-surpriză, duminică, de la ora 16.00, la CinemaPRO. Surpriza va fi dezvăluită doar cu puțin timp înainte de începerea proiecției.

Sandrine Bonnaire les films

Sandrine Bonnaire va fi prezentă la Les Films de Cannes à Bucarest

Copiii, părinții și adolescenții pot savura unul dintre filmele care au marcat  generații întregi de spectatori și cineaști, E.T. Extraterestrul, duminică, de la 13.30, la Cinema Studio.

Despre filmul lui Steven Spielberg, care a bătut recordul la încasări în 1982, și despre cum au evoluat efectele din anii 80 până în epoca digitalului va vorbi Jor Van Kline, coordonator de efecte speciale la numeroase producții hollywoodiene produse de MGM, 20th Century Fox, Disney, Paramount, Universal sau Columbia Pictures. A lucrat inclusiv cu Steven Spielberg, iar printre producțiile recente pe care le semnează, pe partea de efecte speciale, se numără Waterworld. Intrarea este liberă.

Un moment delicios, alături de întâlnirea cu Sandrine Bonnairela propriu, va fi proiecția lui The Lunchbox, de Ritesh Batra, filmul care a încântat audiența secțiunii Semaine de la Critique și a obținut Premiul Publicului. Povestea de dragoste din Mumbai are legătură cu mâncarea și cu serviciul impecabil de livrare numit dabbawallah, vechi de 120 de ani.

În rolul principal, vedeta bollywoodiană Irrfan Khan. Proiecția de duminică, de la 15.30, de la Elvira Popescu, va introdusă de Krishan George, proprietarul restaurantului cu specific indian Barka Saffron. La final, pe spectatori îi așteaptă o mică surpriză culinară cu bunătăți tradiționale indiene, pregătite de Barka Saffron.

De neratat, alături de întâlnirea cu Sandrine Bonnairesunt proiecțiile fimelor proaspăt aduse de la Cannes, care vor rula în premieră în România: Inside Llewyn Davis, al fraților Coen, distins cu Marele Premiu, Fruitvale Station, de Ryan Coogler, câștigătorul Marelui Premiu la Sundance și al Premiului de debut Un Certain Regard, Le passé, de Asghar Farhadi, propunerea Iranului la Oscar și filmul care i-a adus premiul de interpretare la Cannes actriței Bérénice Bejo; Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian), de Arnaud Desplechin, cu Benicio del Toro și Mathieu Amalric pe afiș, și Nebraska, în regia lui Alexander Payne, pentru care actorul Bruce Dern a câștigat Premiul de interpretare la Cannes 2013.

Info:

Peste 60 de filme rulează, între 25 și 31 octombrie, la CinemaPRO, Studio și Elvira Popescu. 20 dintre acestea au fost proiectate anul acesta la Festivalul de la Cannes, iar 13 dintre ele au câștigat premii importante, inclusiv Palme d’Or, Marele Premiu, Premiul pentru regie, scenariu, interpretare, Premiul Juriului.

Majoritatea vor fi vizionate în premieră în România.

Foto cu Sandrine Bonnaire: Cinemagia, Les Films de Cannes a Bucarest

11
/11
/15

Actorul American Leonardo DiCaprio împlineşte, astăzi, 41 de ani. Tot într-o zi de 11 noiembrie s-au mai născut scriitorii Fiodor Mihailovici Dostoievski (1821), Alfred de Musset (1810), Kurt Vonnegut (1922), Carlos Fuentes (1928) şi Mircea Dinescu (1950), regizorii Rene Clair (1898) şi Mircea Mureșan (1928) şi actriţele Demi Moore (1962) şi Calista Flockhart (1964). De asemenea, într-o zi de 11 noiembrie se stingeau din viaţă filozoful danez Søren Kierkegaard (1855) şi politicianul român Corneliu Coposu (1995)

11
/11
/15

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei, regizat de Christopher N. Rowley, va fi prezentat în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Filmul va putea fi văzut pe 13 noiembrie (de la ora 12.00, la Cinemateca Eforie), 14 noiembrie (de la ora16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (de la ora 17.00, la Cinemateca Eforie). Intrarea este liberă.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.

10
/11
/15

"Micul Prinţ 3D", de Mark Osborne, prima adaptare animată a capodoperei lui Antoine de Saint-Exupéry, va fi lansată în cinematografele din România pe 4 decembrie. Eroina filmului este Fetiţa, pe care mama sa o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În tot acest proces intervine un vecin amabil, dar cam excentric, Aviatorul.

08
/11
/15

Mai mulți cineaști au lansat joi un site de video la cerere (VLC) numit Cinetek, consacrat marilor filme clasice ale cinematografiei mondiale, selectate și prezentate de regizori din lumea întreagă. Cinetek propune deocamdată un catalog de circa 950 de filme de toate genurile și dintr-un număr mare de țări, de la începuturile cinematografiei până în anul 2000

07
/11
/15

Cunoscut și respectat regizor de teatru, Alexandru Darie va putea fi urmărit și pe marile ecrane, într-un rol cheie din Poveste de dragoste. Regizat de Cristina Iacob, (#Selfie, cel mai de succes film românesc al anului 2014), filmul urmează a se lansa în cinematografele din România pe 27 noiembrie.

06
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Deşi „Box”, noul film al lui Florin Şerban, păstrează destule din preocupările stilistice şi tematice din „Eu când vreau să fluier, fluier”, îi lipsesc totuşi prospeţimea, dinamica şi nervul pe care se susţinea debutul premiat în 2010 cu Ursul de Argint la Berlin.

06
/11
/15

Ethan Hawke împlineşte, astăzi. 45 de ani! Actorul american a debutat pe marele ecran în 1985, când a interpretat rolul lui River Phoenix, în „Explorers”. A urmat unul dintre cele mai bune roluri ale sale în drama „Dead Poets Society”, fiind apoi nominalizat la Oscar pentru rolurile din Training Day şi Boyhood.

06
/11
/15

Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, "Acasă la tata", va fi lansat astăzi în cinematografele din în București și din alte 23 de orașe din ţară. Tot de astăzi, cinefilii români pot vedea pe marile ecrane mult aşteptatul "Spectre", ultimul film din seria James Bond.

05
/11
/15

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează în perioada 9-15 noiembrie 2015 ediţia a noua a galei bucureştene a filmelor maghiare, Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti. Evenimentul oferă o sinteză asupra producţiei de filme maghiare din ultimul an, prezentând varietatea şi spiritualitatea cinematografiei maghiare contemporane.

05
/11
/15

Un desen animat al lui Walt Disney, pierdut în anii 1920, a fost găsit în arhivele Institutului Filmului Britanic (British Film Institute, BFI). Pelicula, restaurată cu ajutorul studiourilor de animație Disney, va fi difuzată în premieră mondială în 12 decembrie la Londra.

03
/11
/15

După „Aferim!” de Radu Jude și „Nunta de piatră” de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh în perioada 10-17 octombrie, proiecțiile din cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” continuă în 4 noiembrie, la cinematograful de artă Filmhouse din capitala scoțiană, cu filmul care a lansat poetica noului val românesc - „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.

03
/11
/15

Prima ediție “Bucharest International Dance Film Festival” (6 – 8 noiembrie) a pregătit publicului un program diversificat care își propune să promoveze producțiile cinematografice dedicate dansului și artei coregrafice. 64 de producții din 27 de țări incluse în Competiția Oficială, documentare de scurt și lungmetraj, selecția celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin, precum și un workshop de creație dedicat pasionaților de dans. Proiecțiile se vor desfășura la Cinemateca Union.