Săptămâna viitoare începe IN TRANSYLVANIA
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-viitoare-incepe-in-transylvania/

În Ţara Făgăraşului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste şi înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania ( 20-23 august).

Un articol de Liliana Matei|12 august 2015

Nu doar muzica este elementul cheie al evenimentului, deşi la ediţia din 2015 vor veni trupe dintre cele mai cunoscute, de la Waldeck (AT), Subcarpaţi (RO), Jaya the Cat (NL), N.O.H.A. (DE), ROA (RO), până la Lemon Bucket Orkestra (CA), Airtist (HU), Paiaka (FR) sau Pixels (RO). În line-up-ul festivalului sunt incluse şi două trupe tribute: Masterpiece – Tribute Metallica şi The Rock – Tribute AC/DC.

La In Transylvania te rupi pentru câteva zile de realitate, chiar dacă accesul la festival este extrem de facil iar zona beneficiază de peste 3000 de locuri de cazare. Asta desigur dacă nu alegi să vii cu cortul şi să te campezi în zona special amenajată a festivalului. Campingul va fi dotat cu grupuri sanitare şi duşuri iar accesul se va face în baza brăţării speciale de festival.

Zonele de after-party au o privelişte ameţitoare asupra Ţării Făgăraşului, iar terasele şi zonele de hamace sunt perfecte pentru a te relaxa, a citi o carte bună sau pur şi simplu pentru a admira natura.

Iar dacă vorbim despre after-party, punctăm din start că zona de DJ va fi acoperită de La Resistance DJ’S, anume: Primarie, Calin, Vygo, Saboar, Pavlov, Brody & Dr. Panda, BeatJunkz, Paul Adrian, Miazanoapte, Tiberiu & Vayda, Godeanu, Ielle.

Pe lângă activităţile de entertainment din incinta festivalului, la 100 de metri distanţă se află Aventura Parc Drăguş, un parc în care se găsesc 4 trasee de aventură de dificultate progresivă şi panouri de căţărare (pentru copii şi adulţi), teren de minigolf, tir cu arcul, trasee compuse exclusiv din coborâri în tiroliana etc. Participanţii la festival vor beneficia de un discount de 20% în Aventura Parc Drăguş în baza brăţării de acces la festival.

Obiectivele turistice nu sunt nici ele de neglijat: pe o rază de câţiva km de mers agale sau cu maşina ajungi la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Cetatea Făgăraşului, Herghelia Sâmbăta, satele săseşti specifice Trasilvaniei, Transfăgărăşanul, Bâlea Lac, Ştrandul Victoria. Creasta Munţilor Făgăraş oferă şi ea câteva trasee demne de luat în seama pentru amatorii de drumeţii.

Păstrând tradiţia, organizatorii festivalului – Asociaţia Padina Fest, au inclus în program şi o serie de competiţii sportive – Maratonul Transilvaniei fiind deja aşteptat de către iubitorii de ciclism (www.maratonultransilvaniei.ro).

In Transylvania foto 1

INFO

Biletele şi abonamentele pentru festival se pot achiziţiona online de pe site-urile www.myticket.ro, www.easyticket.ro, www.iabilet.ro, dar şi în format fizic, din reţeaua de magazine Diverta din toată ţara, reţeaua de magazine UMAN, agenţiile Perfect Tour, Magazinul Muzica (Bucureşti), Librăria Mihai Eminescu (Bucureşti), Senia, Sala Palatului (Bucureşti), la următoarele preţuri:

-Joi, 20 august 2015 – 15 lei
-Vineri, 21 august 2015 – 50 lei
-Sâmbătă, 22 august 2015 – 50 lei
-Duminică, 23 august 2015 – 20 lei

Abonament Festival – 80 lei

Din data de 19 august 2015 va fi posibilă achiziţionarea de bilete sau abonamente doar din zona de festival. Biletele pe zile vor avea acelaşi preţ, abonamentele vor fi 90 lei.

04
/12
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

03
/12
/19

Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci în seara de 5 decembrie 2019, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosif  din Bucureşti, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca, concertul fiind organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

02
/12
/19

Vineri, 6 decembrie (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului american multipremiat internațional RYAN BANCROFT aduc în fața publicului bucureștean, la Sala Radio, muzica unuia dintre cei mai mari compozitori francezi de la finalul sec. XIX și începutul sec. XX: CLAUDE DEBUSSY.

01
/12
/19

Opera e muzică, teatru, scenografie, mișcare – totul live. E o reflecție a societății de demult și de acum. E pasiune, dramă, e toate sentimentele la superlativ. E muzică vie vocală, corală și instrumentală. Vă invităm în decembrie la Opera din București, să vă convingeți!

01
/12
/19

Pe 12 decembrie, de la orele 19:00, la Sala Radio Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat: „Sergiu Cioiu, one-man show, cântece ale prezentului continuu”.

01
/12
/19

Concerte extraordinare organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sunt pregătite de către muzicienii din Orchestra simfonică și din Corul Filarmonicii „George Enescu”.

25
/11
/19

În perioada 15-17 decembrie va avea loc o serie de trei concerte și serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, București, în cadrul uni festval realizat de pianistul Florian Mitrea.

11
/11
/19

Pianista Oxana Corjos realizează în perioada 29 octombrie – 12 noiembrie un turneu în patru oraşe din ţară – Sibiu, Piteşti, Bistriţa şi Bucureşti – cu un program spectaculos ce cuprinde Ciaccona în re minor, BWV 1004 de Bach-Busoni, patru preludii de Claude Debussy - Des pas sur la neige, La serenade interrompue, Puerta del Vino şi Feux d'artifice - şi Sonata a VI-a de Serghei Prokofiev.

11
/11
/19

Opera Națională București prezintă joi, 14 noiembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski în regia lui Ion Caramitru. Decorurile poartă semnătura Mariei Miu, costumele sunt creația Vioricăi Petrovici, iar lighting design-ul a fost realizat de către Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.