Sapte blesteme, cerute, făcute şi legate – onoarea de fi blestemat
https://www.ziarulmetropolis.ro/sapte-blesteme-cerute-facute-si-legate-onoarea-de-fi-blestemat/

Spectacolul „7 blesteme cerute făcute şi legate“, scris şi regizat de Chris Simion, va avea loc marţi, 18 februarie, de la ora 20.00 la Godot Cafe Teatru, str. Blănari nr 14. Biletele se achiziţionează de la sediul Godot Cafe, zilnic, între orele 12.00 şi 19.00.

Un articol de Judy Florescu|15 februarie 2014

Spectacolul „Sapte blesteme cerute făcute și legate“, scris și regizat de Chris Simion, va avea loc marți, 18 februarie, de la ora 20.00 la Godot Cafe Teatru, str. Blănari nr 14. Biletele se achiziționează de la sediul Godot Cafe, zilnic, între orele 12.00 şi 19.00.

Chiar și în vremurile în care totul este tehnologizat, de la comunicare până la jobul de a comunica, blestemele fac parte din viața noastră și nu se referă numai la urările de rău venite din partea invidioșilor. Blestemul poate fi o calitate pe care o avem dar pe care nu știm să ne-o însușim. Blestemul binelui. Orice avem în componența noastră fizică și psihică și nu știm să valorizăm devine o povară pentru propria existență, dar și un mod de amuzament cinic pentru cei din jur.

Blestemele vin din frustrarea doamnelor trecute binișor de prima tinerețe, care se simt inferioare față de frumusețea proaspătă a fetelor aflate în floarea vârstei şi care încă mai cred în zâne și feți-frumoși. Ce înseamnă blestemul de a fi frumoasă și dorința de a obține iubirea cu orice preț, aflăm din spectacolul scris și regizat de Chris Simion, cu Magda Catone, Carla Maria Teaha şi Andrei Runcanu.

sapte blesteme

Afişul spectacolului „Sapte blesteme cerute făcute și legate“

Carla Maria Teaha este o Afrodita tradițională, a cărei frumusețe și dorință de a fi iubită sunt mai puternice decât rațiunea. O raţiune lăsată în seama Babei Chiva (Magda Catone), maestra în legături amoroase și strângătoarea de galbeni cinstiți. De la durerile facerii la chinurile neiubirii și la inevitabilitatea morții, vedem pe scenă o succesiune de momente înțepătoare, dar obișnuite pentru viața unei femei de la țară.

Bărbatul, Andrei Runcanu, deși are rol secundar, este esențial pentru povestea a cărei file se spulberă în fața obstacolelor vieții. Acțiunea feminină este determinată de indiferența masculină.

Montarea ne oferă posibilitatea de a privi direct în sufletul personajului: Irina Strungăreanu și Floretin Munteanu modelează prin dans trăirile amplificate de zbucium ale celor două inimi care bat una pentru cealaltă.

Foto din spectacolul Sapte blesteme cerute făcute și legate – Godot Cafe



20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.  

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.