#ScenaVirtualaTAMTAM live din 20 martie 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/scenavirtualatamtam-live-din-20-martie-2020/

Dat fiind contextul global, echipa #TAMTAMFestival, organizatorul evenimentului cu acelaşi nume, decis să îşi regândească activitatea, aceea de antreprenor cultural, lansând iniţiativa #ScenaVirtualaTamTam începand cu 20.03.2020.

Un articol de Petre Ivan|20 martie 2020

Această inițiativă are rolul de a oferi spectatorilor șansa de a urmări spectacole diverse, versatile și omogene într-o manieră spotană și naturală, ca un firesc #TAMTAM, în perioada urmatoare, prin intermediul transmisiunilor live.

Partenerii Scenei Virtuale TAMTAM nu au înârziat să apară: FIHR (Federatia Industriei Hotelierilor din Romania), UCIMR, Enjoy TV.

Este un moment de solidaritate umana de a ne susține, menținând un minim de normalitate în viețile noastre, contribuind fiecare pe măsura menirii sale. Este important să ne protejăm și să respectăm reglementările legate de distanța sociala și este totodată datoria noastră să îi susținem pe cei dragi nouă, familiile noastre.

Este responsabil și vital ca  în aceasta perioadă să ne distanțăm și mai mult, folosindu-ne de soluțiile existente, iar pentru artiști este vital să se urce în continuare pe scenă, așa cum pentru spectatori, este vital să se bucure în continuare de actul artistic, având grijă fiecare de binele fiecăruia.

Mulți dintre artiștii noștri fac parte din comunitatea artiștilor independenți, de aceea #ScenaVirtuala se va susține și prin vânzarea de bilete. Anumiți artiști au ales să își doneze încasările pentru anumite concerte, pentru a susține acele cauze ce ne susțin pe toți. La fel, puteți alege să sustineți #ScenaVirtualaTAMTAM fiind responsabili, de la distanță, dar totuși împreună!

Declarație Horia Mihail, pianist, co-fondator TAMTAM Festival: În această perioadă gândul meu se îndreaptă cu îngrijorare către toți cei care se află în dificultate, fie că își susțin familiile să își continue viața decent, fie către cei care își pun viața în slujba semenilor, pentru a lupta în linia întâi împotriva COVID-19. Împreună cu ei și solidar acestor nevoi, îi chem alături pe toți artiștii interesați să se exprime în continuare prin intermediul transmisiunilor live. Voi susține primul recital vineri,  iar încasările vor fi donate. Îi invit pe toți spectatorii care doresc să se bucure de muzică să ne urmărească și să susțină aceasta inițiativă.

„Ne dorim să rămanem aproape de spectatorii noștri și să îi avem în număr cât mai mare aproape, deși aflați în casele lor în siguranță. În aceste momente vrem să le aducem acea energie de care toți avem nevoie pentru a trece de această perioadă dificila, știind că arta ne ține împreună. Să stai săptămâni în casă, privat de orice posibilitate de a-ți ”trata” sufletul cu artă, cu frumosul, poate avea niște urmări neplăcute pe termen lung. De aceea vă așteptăm să ne dăm drumul emoției împreună în spațiul virtual.” declară Ioan-Dragoș Dimitriu, pianist, co-fondator TamTamFestival.

Primele spectacole vor incepe de vineri cu un recital de pian la patru mâini oferit de pianiștii și fondatorii FestivaluluiTAMTAM și vor continua într-un program ce va fi în continuu lărgit pe tamtam.live Spectatorii primesc detalii amănunțite despre modul cum se pot achizitiona biletele și detalii tehnice de conectare.

Mai multe informații despre campanie și concerte sau spectacole găsiți accesand pagina #ScenaVirtualaTAMTAM: tamtam.live

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Despre TamTamFestival:

Este un Festival ce înglobează cele cinci arte (muzică, dans, teatru, film, arte vizuale), se desfășoară în Brașov din 2019 și a transformat orașul în emoție, aducând spectacole și manifestări surprinzătoare într-un week-end din luna iulie. Scena a coborât în stradă, centrul orașului a devenit un loc eclectic, iar spațiile clasice, dar și neconvenționale, au fost perfect arătate spectatotilor.

Publicul activ, dornic să exploreze noi teritorii alături de artiști, a participat la o varietate de manifestări ce s-au transformat intr-o platformă de educație prin cultură care susține în continuare artiștii și arta în toate formele ei.


Foto: https://kindertrips.com/

13
/09
/18

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, melomanii sunt invitați la deschiderea oficială a stagiunii 2018 – 2019 a Operei Brașov, care se va desfășura, în mod tradițional, cu capodopera verdiană „Traviata”. Această stagiune stă sub semnul festiv al Centenarului Marii Uniri, dar și al aniversării a 65 de ani de la înființarea instituției care și-a adus o contribuție importantă în dezvoltarea vieții cultural-artistice românești.

12
/09
/18

Estonianul Marcel Johannes Kits a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru violoncel și orchestră în mi bemol major Op.107 de Dmitri Șostakovici. Finala de Violoncel a Concursul Enescu a avut loc marți, 11 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Yibai Chen (China), iar pe locul al treilea și al patrulea s-au situate Stanislas Kim (Franța), respectiv Shizuka Mitsui (Japonia).  

11
/09
/18

 A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 13 septembrie, în mai multe locuri din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate în cele 4 zile de festival (13-16 septembrie) la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

11
/09
/18

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

07
/09
/18

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

05
/09
/18

Începând de astăzi, aplicația pentru mobil JuratEnescu este la îndemâna celor care doresc să își testeze abilitatea de a aprecia o interpretare artistică. Prin intermediul aplicației fie din sală, fie urmărind online, iubitorii de muzică au ocazia să noteze participanții la Concursul Internațional George Enescu și pot vedea în ce măsură opțiunile lor se potrivesc cu cele ale juriului.

03
/09
/18

U2 a fost nevoită să îşi întrerupă, şi apoi să anuleze, concertul susţinut sâmbătă, la Berlin, în faţa a zeci de mii de spectatori, după ce solistul trupei irlandeze, Bono, şi-a pierdut vocea în timpul show-ului.

01
/09
/18

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.

22
/08
/18

Joi, 23 august, și vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferențe, vor susține două concerte în Germania, la Grassau și la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni și profesori de la renumite școli de muzică din Europa.

21
/08
/18

Dirijorul Cristian Lupeș reface celebrul turneu enescian, într-un remarcabil concept de promovare a muzicii contemporane românești.

20
/08
/18

În acest weekend, la Făget, în Timiș, a avut loc prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, evenimentul făcând parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

20
/08
/18

Chiar în ziua în care s-au împlinit 137 de ani de la nașterea compozitorului român, 19 august, iar pregătirile sunt în toi pentru începerea ediției 2018 a Concursului Internațional „George Enescu“, se împlinesc, în mod simbolic, și 105 ani de când George Enescu însuși lansa prima inițiativă de susținere și dezvoltare a muzicii clasice românești, înființând Premiul Național de Compoziție George Enescu.