Schimbari propuse de Institutul Cultural Roman la Roma, Chisinau şi Venetia
https://www.ziarulmetropolis.ro/schimbari-propuse-de-institutul-cultural-roman-la-roma-chisinau-si-venetia/

Institutul Cultural Român (ICR) a decis, în şedinţa Comitetul Director de luni, desemnarea în funcţia de director al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău a lui Valeriu Matei, informează, Serviciul Presă al ICR. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, acesta îl înlocuieşte pe Petre Guran, rechemat în centrala ICR. În funcţia de director adjunct […]

Un articol de Andrada Văsii|13 noiembrie 2012

Institutul Cultural Român (ICR) a decis, în şedinţa Comitetul Director de luni, desemnarea în funcţia de director al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău a lui Valeriu Matei, informează, Serviciul Presă al ICR.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, acesta îl înlocuieşte pe Petre Guran, rechemat în centrala ICR.
În funcţia de director adjunct al ICR „Mihai Eminescu” de la Chişinău a fost desemnat Nichita Danilov. De asemenea, Daniela Crăsnaru a fost desemnată director adjunct al Accademia di Romania din Roma, unde îl înlocuieşte pe Cornel Baicu, numit în funcţia de director adjunct al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistă de la Veneţia. În contextul acţiunilor de sprijinire a diasporei româneşti, conform misiunii Institutului, ICR a decis să exploreze deschiderea unor Institute Culturale la Belgrad, în conformitate cu acordul dintre România şi Serbia, şi la Montreal, în conformitate cu acordul dintre România şi Canada.

ICR va organiza, de asemenea, un Consiliu al Diasporei, care să formuleze trimestrial propuneri de acţiuni pe care Direcţia Generală a Românilor de Pretutindeni şi alte direcţii generale din centrala instituţiei să le analizeze şi să le pună în aplicare.

În vederea asigurării cât mai multor candidaţi la funcţiile vacante de director şi director adjunct ai institutelor culturale române din străinătate, ICR va organiza un concurs anunţat public. Candidaţii vor fi selectaţi pe baza unui CV detaliat şi a unui proiect managerial. Se preconizează selectarea, pentru ocuparea acestor funcţii, a unor personalităţi culturale profilate care să aibă totodată calităţi manageriale.

În conformitate cu practicile internaţionale şi cu reglementările activităţii diplomatice, se recomandă un mandat de până la patru ani, astfel încât un efectiv cât mai mare dintre personalităţile profilate în cultura actuală a ţării noastre să aibă şansa de a ocupa astfel de funcţii.

Sursa: Agerpres

27
/03
/17

Astăzi, 27 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, Casa de Producţie TVR a programat pe TVR 2 la ora 20:10, „Unchiul Vanea”, de Cehov, în regia lui Yury Kordonsky. Spectacolul va fi difuzat ca parte a Campaniei „Artiști pentru artiști”, iar pe durata lui pe ecran vor apărea conturile în care pot fi făcute donațiile

27
/03
/17

Într-o zi de 27 martie era înfiinţat, la Moscova, ’’Balşoi Teatr’’, Societatea Academică Română devenea, prin decret regal, "Academia Română", se năștea regizorul american Quentin Tarantino și se stingea din viață George Pruteanu, cunoscut pentru emisiunea TV “Doar o vorbă să-ţi mai spun” şi pentru ”Legea Pruteanu” (folosirea limbii române în locuri, relaţii şi instituţii publice).

26
/03
/17

„S-a furat mireasa!”, după textul și în regia lui Radu Popescu, e o comedie despre o tânără corporatistă ruptă între logodna călduță cu Mihai, șeful ei, și iubirea cu aer de libertate a lui Andrei, fost iubit și alpinist.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

25
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Despre „Fata necunoscută”, noul film - o dramă socială și morală - al fraților belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne. Și despre „(M)ucenicul” (al rusului Kirill Serebrennikov), cu un tânăr care, cu Biblia în mână, se tranformă într-un fanatic religios. Două filme de Cannes, acum în cinematografe.

25
/03
/17

Realizat de Radu Mocanu și Mihai Dragolea și disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, „Roboțelul de aur” a fost unul dintre cele mai de succes documentare românești din 2015. Povestea emoționantă a boxeriței Steluța Duță, crescută la orfelinat.

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.