Scrie despre Tine la libraria Bastilia
https://www.ziarulmetropolis.ro/scrie-despre-tine-la-libraria-bastilia/

Textul „Brânză topită”, scris de Corina Ciubotaru la atelierul „Scrie despre Tine”, va fi prezentat în lectură publică joi, la Librăria Bastilia din Bucureşti.   Evenimentul are loc de la ora 19.00. Textul a fost prezentat în lectură publică prima dată la atelierul „Luna Scrie despre Tine” din primăvara acestui an şi este o piesă […]

Un articol de Andrada Văsii|29 noiembrie 2012

Textul „Brânză topită”, scris de Corina Ciubotaru la atelierul „Scrie despre Tine”, va fi prezentat în lectură publică joi, la Librăria Bastilia din Bucureşti.

 

Evenimentul are loc de la ora 19.00.

Textul a fost prezentat în lectură publică prima dată la atelierul „Luna Scrie despre Tine” din primăvara acestui an şi este o piesă despre publicitate şi ce înseamnă să fii creativ, dar mai ales despre ce înseamnă să fii special.

„«Scrie despre Tine» m-a ajutat să mă înţeleg, să mă maturizez şi să am curaj să scriu. Visam că o să reuşesc să scriu o carte când o să fiu bătrână şi viaţa mea va fi plină de semnificaţie, dar, de fapt, mi-era frică să mă expun şi să povestesc ceva începând de acum. Sunt un om obişnuit, ce e aşa special în poveştile mele încât să intereseze pe alţii? Aşa că am început, uşor-uşor, întâi să vorbesc despre mine şi până la urmă să scriu. A ieşit o piesă de teatru la care oamenii râd. Atelierul a fost una dintre cele mai importante experienţe ale vieţii mele”, spune Corina Ciubotaru.

Visul Elizei, personajul principal din „Brânză topită”, este să facă publicitate. Pentru ea, publicitate înseamnă să faci oamenii fericiţi şi asta îşi doreşte şi ea: ca oamenii să creadă în ceva mai bun, să radă şi să fie fericiţi, ca la televizor.

De la 14 ani, Eliza este convinsă că vrea să facă publicitate cu orice preţ şi nu înţelege de ce nu îşi doreşte toată lumea asta. Când intră în prima agenţie, însă, Eliza descoperă un univers clădit pe alte reguli decât cele la care se aşteaptă.

„Textul Corinei, alături de celelalte citite în «Luna Scrie despre Tine», va fi produs şi montat în primăvara lui 2013, urmând să fie prezentat publicului în premieră în cadrul Festivalul «Scrie despre Tine», ce se va desfăşura în luna mai a anului următor.

Festivalul este primul pas pentru realizarea unui vis pe care îl avem de trei ani: o stagiune alcătuită exclusiv din piese noi, româneşti, de teatru, generate în cadrul atelierului nostru”, spune Vera Ion, trainer „Scrie despre Tine”.

Din distribuţia lecturii de joi seară fac parte Cristina Gavruş, Ionuţ Grama, Ilinca Harnut, Lucian Iftime, Sorin Poamă.

 

 

Sursa: Mediafax

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.