Scrie despre Tine la libraria Bastilia
https://www.ziarulmetropolis.ro/scrie-despre-tine-la-libraria-bastilia/

Textul „Brânză topită”, scris de Corina Ciubotaru la atelierul „Scrie despre Tine”, va fi prezentat în lectură publică joi, la Librăria Bastilia din Bucureşti.   Evenimentul are loc de la ora 19.00. Textul a fost prezentat în lectură publică prima dată la atelierul „Luna Scrie despre Tine” din primăvara acestui an şi este o piesă […]

Un articol de Andrada Văsii|29 noiembrie 2012

Textul „Brânză topită”, scris de Corina Ciubotaru la atelierul „Scrie despre Tine”, va fi prezentat în lectură publică joi, la Librăria Bastilia din Bucureşti.

 

Evenimentul are loc de la ora 19.00.

Textul a fost prezentat în lectură publică prima dată la atelierul „Luna Scrie despre Tine” din primăvara acestui an şi este o piesă despre publicitate şi ce înseamnă să fii creativ, dar mai ales despre ce înseamnă să fii special.

„«Scrie despre Tine» m-a ajutat să mă înţeleg, să mă maturizez şi să am curaj să scriu. Visam că o să reuşesc să scriu o carte când o să fiu bătrână şi viaţa mea va fi plină de semnificaţie, dar, de fapt, mi-era frică să mă expun şi să povestesc ceva începând de acum. Sunt un om obişnuit, ce e aşa special în poveştile mele încât să intereseze pe alţii? Aşa că am început, uşor-uşor, întâi să vorbesc despre mine şi până la urmă să scriu. A ieşit o piesă de teatru la care oamenii râd. Atelierul a fost una dintre cele mai importante experienţe ale vieţii mele”, spune Corina Ciubotaru.

Visul Elizei, personajul principal din „Brânză topită”, este să facă publicitate. Pentru ea, publicitate înseamnă să faci oamenii fericiţi şi asta îşi doreşte şi ea: ca oamenii să creadă în ceva mai bun, să radă şi să fie fericiţi, ca la televizor.

De la 14 ani, Eliza este convinsă că vrea să facă publicitate cu orice preţ şi nu înţelege de ce nu îşi doreşte toată lumea asta. Când intră în prima agenţie, însă, Eliza descoperă un univers clădit pe alte reguli decât cele la care se aşteaptă.

„Textul Corinei, alături de celelalte citite în «Luna Scrie despre Tine», va fi produs şi montat în primăvara lui 2013, urmând să fie prezentat publicului în premieră în cadrul Festivalul «Scrie despre Tine», ce se va desfăşura în luna mai a anului următor.

Festivalul este primul pas pentru realizarea unui vis pe care îl avem de trei ani: o stagiune alcătuită exclusiv din piese noi, româneşti, de teatru, generate în cadrul atelierului nostru”, spune Vera Ion, trainer „Scrie despre Tine”.

Din distribuţia lecturii de joi seară fac parte Cristina Gavruş, Ionuţ Grama, Ilinca Harnut, Lucian Iftime, Sorin Poamă.

 

 

Sursa: Mediafax

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.