Scurtmetrajele în care te aventurezi la Marele Picnic Cinematografic de la Domeniul Mogoșoaia
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajele-%c3%aen-care-te-aventurezi-la-marele-picnic-cinematografic-de-la-domeniul-mogo%c8%99oaia/

26, 27, 28 iulie – trei seri de filme scurte cum nu s-au mai văzut! Amuzante până la lacrimi, înnebunitor de frumoase, sensibile şi apoi brusc brutale, delicios de deştepte şi pe alocuri perfecte, scurtmetrajele de la Marele Picnic de anul acesta vor rămâne cu tine mult, mult după ce s-a terminat proiecţia. Le vezi din hamace şi de pe pătura de picnic, dar unde te duc ele – asta e cu totul şi cu totul altă aventură.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2019

Și are aventura farmec fără un pic de teasing?  Iată, deci, cam ce se poate întâmpla în serile de Mare Picnic: 

Instinct animal (David Fine, Alison Snowden, Canada, 2018)     

O lipitoare cu anxietate de separare, un purcel cu tulburare de alimentație, o pisică obsesiv-compulsivă și încă niște personaje adorabile au o ședință de terapie de grup. Normal – exact ca noi. Sau, poate, invers? Răspunsul, evident, nu e unul si(n)gur. Animație nominalizată la Oscar. 

Matematică alternativă (David Maddox, SUA, 2017)

Împotriva prostiei, și zeii se luptă în zadar: pentru proști, rațiunea devine liberalism radical, iar logica – fascism. O comedie mușcătoare care atinge anti-Darwiniști, mass-media și politicieni populiști; iar dacă mai aveai vreo îndoială de poziționarea geografică, președintele consiliului are un hairstyle inconfundabil.

Vihta (François Bierry, Franța/Belgia, 2018)

Până unde ai merge ca să îți păstrezi jobul? Dar oare cine e în pericol: jobul – sau tu?

Cinci fermieri belgieni, sobri și îngrijorați, un wellness center exclusiv nudist și un șef nou prea entuziast interacționează din ce în ce mai bizar, dar cumplit de amuzant.

Nefta Football Club (Yves Piat, Franța/Tunisia, 2018)

Într-un sat tunisian, copiii joacă fotbal direct pe pământul uscat. Un măgar cu căști la urechi și desagi cu o încărcătură neclară  e pe cale să schimbe asta. Deși nu e pe coloana sonoră, Adele e vitală în film. O să vezi de ce. Cea mai bună comedie la Aspen Shortsfest.

Toate jucăriile (Olga Osorio, Spania, 2016)

Vara lui 1982. Teo (5 ani) pretinde că a descoperit o gaură de vierme  – tunelul de time travelling denumit științific podul Einstein- Rosen. Fratele lui nu îl crede, deocamdată. Dar Teo are timp. Mult timp. 35 de ani, o lună și 4 zile…

Ultimul șnițel (Kaan Arici, Ismet Kurtulus, Danemarca, 2017)

Când președintele Marii Republici Turcești cere un șnițel înainte de a permite oricărui turc să părăsească tărâmul în curs de dispariție, asistentul său Kamil trebuie să vină cu friptura. Că puii au murit de peste 200 de ani nu interesează pe nimeni.

 Atenție la minte! (Floor Adams, Olanda/Belgia, 2019)

Când te bazezi pe scenariile sociale pentru a supraviețui în jungla urbană, nu e deloc ușor să improvizezi. Mai ales dacă ești un introvertit inteligent, pasionat de bombardierele germane, dar vrei totuși o întâlnire cu o fată. Dar nu doar atunci – noi ne-am regăsit toți în scenele perfecte, ceea ce îți dorim și ție! Animație 2D desenată de mână, selecționată la Festivalul de film de la Tribeca și câștigătoare a Premiului publicului la Anima.

În loc de concluzie: votează filmul preferat!

Când filmele îți vorbesc, vrei să fie un dialog, nu? Pentru că și tu ai ceva să le spui, la Marele Picnic ești membru al juriului și poți alege cel mai bun film al evenimentului, care va fi răsplătit cu un premiu de 1500 de euro. Votul se face digital, pe www.shortsup.ro/competitie – foarte simplu, dacă ai un telefon sau o tabletă la îndemână. Trofeul ShortsUP Audience Award e unul foarte dorit, ia-ți misiunea în serios!

Biletele la MARELE PICNIC 6 sunt disponibile pe Eventbook.ro și în librăriile Humanitas. În cazul în care vremea nu va permite desfășurarea evenimentului și proiecția filmelor în aer liber, Marele Picnic se va reprograma în luna august.

Marele Picnic 6 se întâmplă cu sprijinul Kaufland România, OTP Bank România, Groupama Asigurări, Biodeck, SILVA, IQos și OMV.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Cinemagia, Iqads, Glamour, life.ro, Itsy Bitsy, Scena9, Aarc, Ziarul Metropolis, zecelarece.

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului.

 Un eveniment găzduit de Domeniul Mogoșoaia

Adresa: Strada Valea Parcului 1, Mogoșoaia

Orar:  Vineri 26 iulie – 18.00 – 00.30/Sâmbătă 27 iulie -Duminică 28 iulie: 12.00 – 00.30

Bilete: rețeaua Eventbook

PRESALE – 20 iunie – 26 iulie: 1 zi – 35 lei, abonament 2 zile – 65 lei, abonament 3 zile – 80 lei

ON THE SPOT: 1 zi – 40 lei, abonament 2 zile – 80 lei, abonament 3 zile – 100 lei

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.