Scurtmetrajele premiate ale anului se văd pe 4 iulie la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajele-premiate-ale-anului-se-vad-pe-4-iulie-la-noaptea-lunga-a-filmelor-scurte/

Pe 4 iulie, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte aduce în faţa publicului cinefil scurtmetrajele premiate ale ultimului an. A 7-a ediţie a maratonului cinematografic nocturn are loc în Pavilionul Central Romexpo începând de la ora 19.00 până la ora 5 dimineaţa.

Un articol de Liliana Matei|22 iunie 2015

Peste 15.000 de metri pătrați vor fi aduși la viață de film și arte multimedia, creând cea mai mare sală de cinema din România.

Oscar, Sundance, Bafta, Clermont-Ferrand sau San Francisco Film Festival – producțiile cinematografice scurte care au făcut ocolul lumii vor face cunoștintă cu iubitorii de cinema în doze mici pe parcursul unei nopți de maraton. Pentru al doilea an consecutiv, publicul va avea responsabilitatea juriului şi rolul de a alege cel mai bun film al serii în competiția ShortsUP Audience Award.

Cinefilii îşi vor putea vota producția preferată digital, folosindu-se de  telefoane mobile şi tablete, pe toată durata evenimentului.

Denumit de presa internațională „uimitor, hilar, inteligent” și „probabil cel mai bun film scurt din ultimii 50 de ani”, animația Lumea de mâine (r. Don Hertzfeldt, SUA, 2015) ajunge în premieră la ShortsUP, după ce a primit premiul publicului la Sundance, premiul pentru cea mai bună animație la South by Southwest Festival și alte 15 distincții internaționale. Cine suntem, de unde venim, unde mergem? Toate întrebările fundamentele ale vieții încap în 16 minute de magie digitală, mânuite de regizorul Don Hertzfeldt cu precizia unui vizionar. Filmul construiește de la 0 un univers fascinant în care emoțiile umane sunt confruntate cu viitorul tehnologizat.


Câteva zeci de filme scurte vor ilustra o nouă generație de limbaje cinematografice capabile să rezume poveștile lumii de azi prin umor, dramă, curiozitate sau uimire. Din program face parte și ficțiunea franceză Guy Moquet (r. Demis Herenger, Franta, 2014), distinsă cu premiul special al juriului la festivalul Clermont-Ferrand. Să săruți o fată în văzul prietenilor nu e un gest nebunesc, dar pentru Guy ar putea fi o misiune imposibilă. Cum împaci orgoliul cu iubirea? E una din întrebările la care răspund filmele nopții lungi.

Cele mai valoroase producții românești recente vor putea fi vizionate și votate în secțiunea Romanian ShortsUP. Institutul Cultural Român va acorda Premiului Publicului pentru cel mai votat scurtmetraj românesc al serii, în valoare de 1000 de Euro. Printre filmele românești din program se numără Cai Putere (România, 2014), în regia lui Daniel Sandu, o comedie hilară despre prieteniile cultivate la scara blocului.
Ediția 2015 a maratonului cinematografic ShortsUP începe cu o instalaţie multimedia creată în parteneriat cu fotograful Alex Gâlmeanu și cu show video realizat de grupul de artiști români TipToe.

Pe lângă proiecții de scurtmetraje, spectatorii vor descoperi și experiența cinema-ului interactiv în care publicul contribuie colectiv la conturarea poveştii de pe ecran.

INFO

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte pot fi cumpărate în avans, în rețelele MyTicket și Eventim la prețul de 40 de lei sau în seara evenimentului, la prețul de 50 de lei, în limita locurilor disponibile.

Prețul biletului include acces la proiecție de film, cinema interactiv, show multimedia și food-court cu experiențe culinare artizanale.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.