Scurtmetrajele premiate ale anului se văd pe 4 iulie la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajele-premiate-ale-anului-se-vad-pe-4-iulie-la-noaptea-lunga-a-filmelor-scurte/

Pe 4 iulie, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte aduce în faţa publicului cinefil scurtmetrajele premiate ale ultimului an. A 7-a ediţie a maratonului cinematografic nocturn are loc în Pavilionul Central Romexpo începând de la ora 19.00 până la ora 5 dimineaţa.

Un articol de Liliana Matei|22 iunie 2015

Peste 15.000 de metri pătrați vor fi aduși la viață de film și arte multimedia, creând cea mai mare sală de cinema din România.

Oscar, Sundance, Bafta, Clermont-Ferrand sau San Francisco Film Festival – producțiile cinematografice scurte care au făcut ocolul lumii vor face cunoștintă cu iubitorii de cinema în doze mici pe parcursul unei nopți de maraton. Pentru al doilea an consecutiv, publicul va avea responsabilitatea juriului şi rolul de a alege cel mai bun film al serii în competiția ShortsUP Audience Award.

Cinefilii îşi vor putea vota producția preferată digital, folosindu-se de  telefoane mobile şi tablete, pe toată durata evenimentului.

Denumit de presa internațională „uimitor, hilar, inteligent” și „probabil cel mai bun film scurt din ultimii 50 de ani”, animația Lumea de mâine (r. Don Hertzfeldt, SUA, 2015) ajunge în premieră la ShortsUP, după ce a primit premiul publicului la Sundance, premiul pentru cea mai bună animație la South by Southwest Festival și alte 15 distincții internaționale. Cine suntem, de unde venim, unde mergem? Toate întrebările fundamentele ale vieții încap în 16 minute de magie digitală, mânuite de regizorul Don Hertzfeldt cu precizia unui vizionar. Filmul construiește de la 0 un univers fascinant în care emoțiile umane sunt confruntate cu viitorul tehnologizat.


Câteva zeci de filme scurte vor ilustra o nouă generație de limbaje cinematografice capabile să rezume poveștile lumii de azi prin umor, dramă, curiozitate sau uimire. Din program face parte și ficțiunea franceză Guy Moquet (r. Demis Herenger, Franta, 2014), distinsă cu premiul special al juriului la festivalul Clermont-Ferrand. Să săruți o fată în văzul prietenilor nu e un gest nebunesc, dar pentru Guy ar putea fi o misiune imposibilă. Cum împaci orgoliul cu iubirea? E una din întrebările la care răspund filmele nopții lungi.

Cele mai valoroase producții românești recente vor putea fi vizionate și votate în secțiunea Romanian ShortsUP. Institutul Cultural Român va acorda Premiului Publicului pentru cel mai votat scurtmetraj românesc al serii, în valoare de 1000 de Euro. Printre filmele românești din program se numără Cai Putere (România, 2014), în regia lui Daniel Sandu, o comedie hilară despre prieteniile cultivate la scara blocului.
Ediția 2015 a maratonului cinematografic ShortsUP începe cu o instalaţie multimedia creată în parteneriat cu fotograful Alex Gâlmeanu și cu show video realizat de grupul de artiști români TipToe.

Pe lângă proiecții de scurtmetraje, spectatorii vor descoperi și experiența cinema-ului interactiv în care publicul contribuie colectiv la conturarea poveştii de pe ecran.

INFO

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte pot fi cumpărate în avans, în rețelele MyTicket și Eventim la prețul de 40 de lei sau în seara evenimentului, la prețul de 50 de lei, în limita locurilor disponibile.

Prețul biletului include acces la proiecție de film, cinema interactiv, show multimedia și food-court cu experiențe culinare artizanale.

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu