Se deschide Caro Cultura, un spațiu alternativ multicultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-deschide-caro-cultura-un-spatiu-alternativ-multicultural/

Caro Cultura este un proiect independent, pornit din dragoste pentru artă, care îşi propune să contribuie activ la reconstrucţia culturală a Bucureştiului. Cu o istorie de 25 de ani în peisajul bucureştean, Hotelul Caro s-a implicat activ atât în proiecte culturale, cât şi în proiecte educaţionale.

Un articol de Liliana Matei|30 iulie 2020

Visul de a construi un spațiu alternativ multicultural s-a născut în anul 2015, iar din 2019 au fost demarate lucrările pentru construirea unui spațiu modular care va găzdui atât spectacole de teatru și dans contemporan, cât și concerte și expoziții.

Cum orice criză aduce și lucruri bune, anul acesta Caro Cultura va debuta cu o serie de proiecții de filme de artă și spectacole de teatru, toate desfășurate în aer liber, într-un spațiu neconvențional.

Sub motto-ul “Follow nature, Follow art”, proiectul Caro Cultura este o cărămidă pusă la temelia spațiului alternativ multicultural pornit în anul 2019. Spectatorii sunt invitați la o incursiune în lumea picturii și a galeriilor de artă, prin intermediul filmului, iar spectacolele de teatru, îi vor îndemna la noi introspecții.

În această primă fază, respectiv în perioada 5 August – 24 Septembrie 2020, proiectul propune reprezentații săptămanale, începând cu orele 21.00, astfel:

  • Miercuri, filme de artă – partener Happy Cinema
  • Joi, teatru – parteneri Teatre si Artiști Independenți

Cumpărarea biletelor se va putea face online, prin site-ul – https://happycinema.ro/ pentru serile dedicate filmului de artă și prin www.mystage.ro pentru spectacolele de teatru. Evenimentele se vor desfășura cu respectarea normelor privind prevenirea contaminării cu SARS – CoV2.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.