Se deschide Caro Cultura, un spațiu alternativ multicultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-deschide-caro-cultura-un-spatiu-alternativ-multicultural/

Caro Cultura este un proiect independent, pornit din dragoste pentru artă, care îşi propune să contribuie activ la reconstrucţia culturală a Bucureştiului. Cu o istorie de 25 de ani în peisajul bucureştean, Hotelul Caro s-a implicat activ atât în proiecte culturale, cât şi în proiecte educaţionale.

Un articol de Liliana Matei|30 iulie 2020

Visul de a construi un spațiu alternativ multicultural s-a născut în anul 2015, iar din 2019 au fost demarate lucrările pentru construirea unui spațiu modular care va găzdui atât spectacole de teatru și dans contemporan, cât și concerte și expoziții.

Cum orice criză aduce și lucruri bune, anul acesta Caro Cultura va debuta cu o serie de proiecții de filme de artă și spectacole de teatru, toate desfășurate în aer liber, într-un spațiu neconvențional.

Sub motto-ul “Follow nature, Follow art”, proiectul Caro Cultura este o cărămidă pusă la temelia spațiului alternativ multicultural pornit în anul 2019. Spectatorii sunt invitați la o incursiune în lumea picturii și a galeriilor de artă, prin intermediul filmului, iar spectacolele de teatru, îi vor îndemna la noi introspecții.

În această primă fază, respectiv în perioada 5 August – 24 Septembrie 2020, proiectul propune reprezentații săptămanale, începând cu orele 21.00, astfel:

  • Miercuri, filme de artă – partener Happy Cinema
  • Joi, teatru – parteneri Teatre si Artiști Independenți

Cumpărarea biletelor se va putea face online, prin site-ul – https://happycinema.ro/ pentru serile dedicate filmului de artă și prin www.mystage.ro pentru spectacolele de teatru. Evenimentele se vor desfășura cu respectarea normelor privind prevenirea contaminării cu SARS – CoV2.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.