Se deschide Salonul de iarna de la Palatul Şuṭu
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-deschide-salonul-de-iarna-de-la-palatul-su%e1%b9%adu/

Incepând cu 13 decembrie, Salonul de iarnã de la Palatul Şuṭu este deschis publicului. Doritorii pot admira sculpturi, tablouri, elemente de graficã şi design, dar şi artã decorativã. Organizat de cãtre pictorul Andrei Romocean, salonul adãposteşte lucrãrile a peste 100 de artişti.  

Un articol de Andrada Văsii|17 decembrie 2012

Incepând cu 13 decembrie, Salonul de iarnã de la Palatul Şuṭu este deschis publicului. Doritorii pot admira sculpturi, tablouri, elemente de graficã şi design, dar şi artã decorativã.

Organizat de cãtre pictorul Andrei Romocean, salonul adãposteşte lucrãrile a peste 100 de artişti.

 

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România. 

10
/07
/14

Carlo M. Cipolla, mort în anul 2000, la 78 de ani, a sintetizat în “Legile fundamentale ale imbecilității umane” (Editura Humanitas, 2014) cea mai gravă dintre problemele cu care omenirea se confruntă în prezent.