Sean Penn: “Interviul cu ‘El Chapo’ a fost un eșec”
https://www.ziarulmetropolis.ro/sean-penn-interviul-cu-el-chapo-a-fost-un-esec/

Actorul american Sean Penn a asigurat că interviul său cu traficantul de droguri mexican, Joaquín El Chapo Guzmán, a eşuat pentru că nu scos la suprafaţă dezbaterea de fond privind războiul împotriva drogurilor, ceea ce era principala sa intenţie

Un articol de Petre Ivan|18 ianuarie 2016

„Articolul meu a eșuat. Vreau să fiu clar”, a declarat Sean Penn pentru programul ’60 minutes’ al postului CBS care va fi difuzat duminică.

Cunoscutul actor a subliniat că intenția sa era de a angaja o dezbatere privind consumul de droguri precum și efectele războiului lansat de SUA și de alte guverne.

În dialogul său publicat de revista Rolling Stone, el Chapo Guzmán a subliniat că „traficul de droguri nu depinde de o singură persoană. Depinde de mulți oameni (…) Dacă nu ar exista consum, nu ar exista nici vânzare”.

Revista Rolling Stone a publicat la sfârșitul săptămânii trecute interviul pe care actorul laureat cu două premii Oscar i l-a luat șefului cartelului drogurilor din Sinaloa în octombrie când acesta era căutat de poliție după ce reușise să evadeze din închisoare.

Articolul lui Penn a fost publicat la puțin timp după capturarea lui Guzmán, la 8 ianuarie în localitatea Los Mochis, din statul său natal Sinaloa, și a fost din nou închis în închisoarea de maximă securitate de unde a reușit să fugă de două ori.

De atunci actorul a menținut tăcerea privind circumstanțele întâlnirii sale cu capul drogurilor împreună cu actrița mexicană Kate del Castillo.

Sean Penn a ținut să respingă acuzațiile că întrevederea sa cu traficantul ar fi facilitat capturarea acestuia de autoritățile mexicane, cum au sugerat unele voci din Mexic.

El a precizat totodtă că nu se teme pentru viața sa, ținând cont de faptul că ar putea să fi devenit o țintă potențială a temutului cartel din Sinaloa.

Foto: Sean Penn – facebook

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".

28
/01
/15

Actorul american Sean Penn va primi premiul César pentru întreaga activitate în cadrul celei de-a 40-a ediţii de acordare a prestigioaselor trofee franţuzeşti dedicate cinematografiei, care se va desfăşura pe 20 februarie, la Paris.

26
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Un lucru e cert, iar „American Sniper”/„Lunetistul american” nu face decât să-l reconfirme: lui Clint Eastwood îi plac drapelul american, luptele şi, mai presus de orice, armele.

25
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Our Sunhi”, penultimul film al prolificului regizor sud-coreean Hong Sang-soo, un răsfățat al marilor festivaluri, a fost premiat în 2013 la Locarno pentru regie și a fost inclus recent de revista franceză Cahiers du Cinema în topul pe 2014.

23
/01
/15

Pasionaţii de jazz sunt aşteptaţi, sâmbătă, de la ora 18.00, la cinematograful Elvira Popescu din Bucureşti, la un eveniment dedicat muzicii, care va debuta cu filmul "Hasretim", de Marc Sinan, care a primit premiul UNESCO în 2011, şi va continua cu un concert al trupei norvegiene Helge Lein Trio.

23
/01
/15

Unul dintre cele mai discutate titluri în competiția Oscarurilor din acest an este Whiplash, drama unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în bateristul central al celei mai bune orchestre de jazz din ţară. Filmul intră în cinematografele din România pe 6 februarie.

23
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Cu „Boyhood”, probabil cel mai de succes film al său, Richard Linklater readuce cinematograful la origine, reafirmându-i capacitatea unică de a înregistra scurgerea timpului. Este un film despre fiecare din noi, despre vârstele prin care trecem fără a le conştientiza până la capăt.