Şerban Puiu montează un nou spectacol la Secţia Germană a Teatrului Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/serban-puiu-monteaza-un-nou-spectacol-la-sectia-germana-a-teatrului-national-din-sibiu/

Regizorul Şerban Puiu se întoarce la Sibiu pentru a pune în scenă o nouă comedie, de data aceasta la Secţia Germană a Teatrului Naţional din Sibiu. „Cheie pentru doi/ Ein Schlüssel für zwei” are la bază textul dramaturgilor americani John Chapman şi Dave Freeman, doi dintre cei mai bine cotaţi scenarişti pentru teatru şi TV […]

Un articol de |12 octombrie 2012

Regizorul Şerban Puiu se întoarce la Sibiu pentru a pune în scenă o nouă comedie, de data aceasta la Secţia Germană a Teatrului Naţional din Sibiu. „Cheie pentru doi/ Ein Schlüssel für zwei” are la bază textul dramaturgilor americani John Chapman şi Dave Freeman, doi dintre cei mai bine cotaţi scenarişti pentru teatru şi TV din SUA.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Johanna Adam, Daniel Plier, Daniel Bucher, Anca Cipariu, Alina Perţea, Wolfgang Kandler şi Emöke Boldizsár, iar scenografia spectacolului poartă semnătura Irinei Chirilă.

Montarea de la Sibiu are în plin – plan povestea lui Harriet, o doamnă divorţată care reuşeşte să îşi rezolve problemele financiare planificându-şi riguros întâlnirile cu cei doi amanţi, fiecăruia rezervându-i o anumită zi din săptămână. Situaţia scapă, însă, iremediabil de sub control când cei doi bărbaţi apar la uşă în acelaşi timp. Din această incredibilă confuzie, Harriet reuşeşte să scape printr-o avalanşă de situaţii comice, furturi de identitate şi un punct culminant demn de benzile desenate ale anilor ‘80.

Spectacolul are o durată de două ore, fără pauză şi se joacă în limba germană, cu traducere în română, la cască.

 

Sursa: Teatrul National Radu Stanca Sibiu

05
/12
/17

Moare, la 96 de ani, Regele Mihai I, ultimul monarh al României.

05
/12
/17

Regele Mihai I (96 de ani), fostul suveran al României, a murit, astazi, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria.

05
/12
/17

Luni, 11 decembrie, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu regizorul Tompa Gábor, cu tema „Artistul față cu lumea globalizată”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

05
/12
/17

Actori ai Teatrului Mic - Mihaela Rădescu, Andreea Grămoşteanu, Virgil Aioanei, Viorel Cojanu, Marian Olteanu, Gabi Costin - vor susţine spectacole-lectură în licee bucureştene, în cadrul proiectului "Teatrul din Manual", primul fiind programat luni, la Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes", un text după piesa lui Caragiale "O scrisoare pierdută".

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.

04
/12
/17

Scriitorul american Christopher Bollen este marele câștigător din 2017 al Bad Sex in Fiction Award, un trofeu literar insolit, care recompensează cea mai proastă scenă de sex tipărită într-un roman publicat în anul în curs. Romancierul american a fost recompensat pentru volumul său "The Destroyers", ce conține un paragraf în care protagonistul își compară organele genitale cu "un triunghi de biliard"

03
/12
/17

ANCHETĂ Vă prezentăm cinci dintre cei mai promiţători tineri regizori români de film ai momentului. Nu au debutat încă în lungmetraj, dar sunt şanse mari - scurtmetrajele lor stau deja mărturie - să tot auzim de ei în anii următori: Octav Chelaru, Ana-Maria Comănescu, Ruxandra Ghiţescu, Roxana Stroe şi Andrei Tănase.

01
/12
/17

CRONICĂ DE FILM Intrat în cinematografe de 1 decembrie, „Mariţa”, de Cristi Iftime, este cel mai reuşit debut românesc lansat în 2017 în săli. Un film despre stările şi emoţiile pe care le declanşează atmosfera unică dintr-o familie, fie una chiar şi destrămată şi reunită doar pentru o seară de Crăciun.

30
/11
/17

La 99 de ani de la Marea Unire, vă propunem să ne întoarcem în timp, în acele zile ale lui 1918, când primul Război Mondial se sfârșea, așa cum le-a consemnat cea mai importantă femeie din istoria României – regina Maria, regina României Mari.