Şerban Puiu montează un nou spectacol la Secţia Germană a Teatrului Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/serban-puiu-monteaza-un-nou-spectacol-la-sectia-germana-a-teatrului-national-din-sibiu/

Regizorul Şerban Puiu se întoarce la Sibiu pentru a pune în scenă o nouă comedie, de data aceasta la Secţia Germană a Teatrului Naţional din Sibiu. „Cheie pentru doi/ Ein Schlüssel für zwei” are la bază textul dramaturgilor americani John Chapman şi Dave Freeman, doi dintre cei mai bine cotaţi scenarişti pentru teatru şi TV […]

Un articol de |12 octombrie 2012

Regizorul Şerban Puiu se întoarce la Sibiu pentru a pune în scenă o nouă comedie, de data aceasta la Secţia Germană a Teatrului Naţional din Sibiu. „Cheie pentru doi/ Ein Schlüssel für zwei” are la bază textul dramaturgilor americani John Chapman şi Dave Freeman, doi dintre cei mai bine cotaţi scenarişti pentru teatru şi TV din SUA.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Johanna Adam, Daniel Plier, Daniel Bucher, Anca Cipariu, Alina Perţea, Wolfgang Kandler şi Emöke Boldizsár, iar scenografia spectacolului poartă semnătura Irinei Chirilă.

Montarea de la Sibiu are în plin – plan povestea lui Harriet, o doamnă divorţată care reuşeşte să îşi rezolve problemele financiare planificându-şi riguros întâlnirile cu cei doi amanţi, fiecăruia rezervându-i o anumită zi din săptămână. Situaţia scapă, însă, iremediabil de sub control când cei doi bărbaţi apar la uşă în acelaşi timp. Din această incredibilă confuzie, Harriet reuşeşte să scape printr-o avalanşă de situaţii comice, furturi de identitate şi un punct culminant demn de benzile desenate ale anilor ‘80.

Spectacolul are o durată de două ore, fără pauză şi se joacă în limba germană, cu traducere în română, la cască.

 

Sursa: Teatrul National Radu Stanca Sibiu

02
/11
/17

Prima ediție a Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane reunește 16 de spectacole de teatru, din 12 teatre din București, din țară și Republica Moldova: Teatrul Național București, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul Național Radu Stanca (Sibiu), Teatrul Național Marin Sorescu (Craiova), Teatrul Mihai Eminescu (Botoșani), Teatrul George Ciprian (Buzău), Teatrul Național Satiricus (Chișinău), Teatrul Coquette, Godot Cafe Teatru și Teatrul Dramaturgilor Români, cel mai nou teatru bucureștean.

02
/11
/17

Primele două lungmetraje ale lui Katell Quillévéré, „O otravă puternică” și „Suzanne”, au ajutat-o să pună bazele carierei sale de regizor de film ce trateaza orice subiect cu delicatețe și dăruire. Acest al treilea lungmetraj, „Reparându-i pe cei vii”, se bazează pe povestea romanului cu același nume al lui Maylis de Kerangal, și este adaptat de Quillévéré alături de scenaristul veteran Giles Taurand.

01
/11
/17

Duminică, 29 octombrie, la Cinema Elvire Popesco, a avut loc proiecția filmului „Polina”, în cadrul Festivalului Național de Teatru. Co-regizat de Angelin Preljocaj și de Valérie Müller, filmul spune povestea unei fete care își trăiește viața prin dans.

01
/11
/17

Un spectacol puternic, regizat de Catinca Drăgănescu în care se râde şi se plânge. Un text foarte bun şi trei actriţe de excepţie: Mihaela Teleoacă, Silvana Negruţiu şi Valentina Zaharia. Mergeţi la teatru!

01
/11
/17

Producţia celui de-al şaselea sezon al „House of Cards”, care va fi şi ultimul al acestui serial, a fost suspendată până la „noi ordine”, după ce, în urmă cu trei zile, Kevin Spacey, care joacă rolul principal, a fost acuzat de actorul Anthony Rapp că l-a hărţuit sexual în urmă cu 30 de ani.

01
/11
/17

O ediție foarte rară din "Swann", primul volum al romanului ''În căutarea timpului pierdut'', a fost vândut luni la casa de licitație Sotheby's cu peste o jumătate de milion de euro. O comoară pentru bibliofili, volumul este unul dintre cele cinci exemplare ale lui "Swann" imprimate pe hârtie japoneză sau "washi" de către Marcel Proust (1871-1922).

01
/11
/17

Cineama.ro vă invită vineri, 3 noiembrie 2017, orele 18:00, la sala Atrium a Institutului Francez, la o întâlnire cu regizorul Péter Forgács, care va introduce publicul român în practica sa artistică ce constă în folosirea filmărilor cineamatorilor ca material brut în instalații media și filme documentare de reorchestrare postmodernă a istoriei.

30
/10
/17

„Eu am sentimentul că mă mut. Într-un alt spațiu. Nu pot încă să-l definesc. E o nouă locuință. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit.” Sunt cuvintele care încheie, ca un strigăt, volumul „Bricabrac” de Lucian Pintilie, pe coperta 4, ca o promisiune pentru universul nebun și genial cuprins în cele peste 700 de pagini.

30
/10
/17

Telefonul public care generează poeme după ce ai introdus cardul bancar, piramida care levitează cu puterea minții privitorului, incursiuni audio intr-un viitor foarte, foarte îndepărtat și design speculativ care evidențiază discriminarea sau abuzul de putere - acestea sunt câteva dintre proiectele pe care Liminal, primul festival de artă, știință și tehnologie din România le aduce în fața publicului săptămâna aceasta.

30
/10
/17

Iubitorii teatrului tv pot vedea, în această seară, la TVR 2, de la ora 21.10, spectacolul „Radikal”, o coproducție Casa de Producţie TVR - Green Hours, filmată în studiourile TVR, în regia lui Silviu Jicman. „Radikal” este o biopsie comică făcută extremismului și expune absurdul, incoerența, infantilismul și lipsa de logică a celor care îl îmbrățişează.