Seria a patra Mad Men, în premieră la TVR 1 şi TVR HD
https://www.ziarulmetropolis.ro/seria-a-patra-mad-men-in-premiera-la-tvr-1-si-tvr-hd/

Sâmbăta, de la ora 21.00, TVR 1 şi TVR HD difuzează câte două episoade din cea de-a patra serie a premiatului serial ce reconstituie atmosfera din lumea publicitarilor newyorkezi de mare influenţă din anii ’60. Primele două episoade – pe 9 ianuarie

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2016

Serile de sâmbătă vor purta telespectatorii TVR în atmosfera New York-ului anilor ’60. Cea de-a patra serie a îndrăgitului serial Mad Men poate fi urmărită în premieră şi în exclusivitate la TVR începând cu 9 ianuarie, de la ora 21.00, când TVR 1 şi TVR HD difuzează primele două episoade.

Stilat şi provocator, serialul Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men) de la TVR 1 urmăreşte viaţa şi competiţia acerbă între bărbaţii şi femeile care lucrează în agenţiile de publicitate de pe Madison Avenue şi care fac din vânzări o artă în sine.

Povestea serialului se concentrează pe viaţa duplicitară a lui Don Draper (Hamm), cel mai cunoscut director de creaţie şi cel mai râvnit bărbat din branşă, dar şi a colegilor săi din agenţia Sterling Cooper.

Don face jocurile atât în sala de conferinţe, cât şi în dormitor, dar se luptă să ţină pasul cu schimbările rapide din domeniu şi cu tinerii aspiranţi care visează să îi ia locul. Serialul investighează pe larg şi cu sinceriatate rolul femeii şi cel al bărbatului în acea perioadă, dezvăluind adevărata pornire umană ascunsă sub paravanul vieţii de familie din anii ’60.

Cea de-a patra serie Mad Men cuprinde 13 episoade, a căror poveste se concentrează pe perioada noiembrie 1964 – octombrie 1965.

Este localizată într-o cu totul nouă şi modernă agenţie de publicitate: Sterling Cooper Draper Pryce. Iar în centrul poveştii este tot Don Draper, a cărui criză de identitate o urmărim în acest al patrulea sezon.

Personajul principal, interpretat de premiatul cu Emmy – Jon Hamm, se adânceşte într-o mare disperare. Nu numai viaţa de familie i se destramă, dar nici la birou lucrurile nu merg pe roate.

Alcoolismul lui Don se accentuează, acesta căutând tot mai mult compania prostituatelor. Pare că întreaga lui existenţă se destramă.

Despre drama Mad Men

Mad Men

Cea de-a patra serie din Mad Men poate fi urmărită în premieră şi în exclusivitate la TVR începând cu 9 ianuarie.

Producţie AMC, drama Mad Men a făcut istorie, fiind prima serie de televiziune care a câştigat patru ani la rând premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic, precum şi recunoaştere din partea American Film Institute.

De-a lungul difuzării sale de către AMC, din iulie 2007 până în mai 2015, când a fost premiera ultimului episod al sezonului şapte, seria Mad Men a primit confirmarea succesului în întreaga lume pentru scenariu, interpretare, dar şi pentru autenticitatea istorică a producţiei. Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men) a fost multipremiat încă de la lansare, în lista lungă de premii obţinute figurează nu mai puţin de 16 Emmy Awards şi 4 Globuri de Aur, dar şi un Premiu Peabody, un Premiu al Asociaţiei Producătorilor, două premii ale Asociaţiei Scenariştilor, premii pentru clasarea în Top 10 al celor mai bune programe de televiziune, BAFTA pentru Cel Mai Bun Program Internaţional şi multe altele.

Mad Men este considerat drept unul dintre cele mai de succes seriale dramatice de televiziune ale tuturor timpurilor.

Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men – producţie SUA 2007) îi are în rolurile principale pe câştigătorul Premiului Emmy, Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), John Slattery (Roger Sterling), Christina Hendricks (Joan Harris) şi January Jones (Betty Draper).

TVR 1 a difuzat, în premieră la o televiziune românească, primele trei sezoane Mad Men începând din martie 2010, iar în perioada octombrie-noiembrie 2014 a redifuzat aceste prime trei sezoane.

Din 9 ianuarie 2016, seria a patra Mad Men se vede la TVR 1 şi TVR HD.

Foto: Mad Men – tvr.ro

 

02
/06
/21

BIDFF - Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, deschide sesiunea de înscrieri pentru secțiunile competiționale de scurtmetraje ale celei de-a șaptea ediții, care va avea loc între 1-5 septembrie, la București. Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt 25 iunie (normal) și 16 iulie (târziu).

02
/06
/21

Cea de-a XVII-a ediție a Bucharest International Film Festival, care va avea loc între 3 - 12 septembrie 2021, pe lângă continuarea tradiției de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate filme recente din întreaga lume, aduce și o serie de evenimente speciale pentru iubitorii de film. Una dintre aceste secțiuni în premieră este cea istorică, dedicată celebrării a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, și este organizată cu sprijinul Casei Regale Române. Documentarul istoric "Războiul Regelui" deschide programul aniversar.

01
/06
/21

Noul episod dedicat istoriei documentarului românesc de Cineclubul One World Romania aduce prim-plan trei personalități literare - Nina Cassian, Radu Cosașu și Geo Bogza. Până la 25 iunie pot fi văzute online, gratuit, cinci documentare de scurtmetraj din anii `60 la care şi-au adus contribuţia cei trei cunoscuţi scriitori.

01
/06
/21

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Lansarea documentarului „Ieșirea trenurilor din gară” va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

01
/06
/21

Așteptarea cinefililor s-a încheiat: se redeschid cinematografele! Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, prichindeii pot urmări pe marile ecrane, în avanpremieră, noile aventuri ale nătăflețului “Peter, iepuraşul fugit de-acasă”, iar din 11 iunie 2021, filmul va rula pe marile ecrane din toată țara. Oare ce pozne mai isprăvește Peter și prin ce peripeții trece alături de prietenii lui? Aflăm curând, la cinema – prilej de distracție pentru întreaga familie!

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.