Seria de conferinṭe de la TNB continuã
https://www.ziarulmetropolis.ro/seria-de-conferin%e1%b9%ade-de-la-tnb-continua/

Duminică, 24 februarie, ora 11.00, la Sala Mică a TNB, Eugen Istodor va susţine conferinţa cu tema Lipscani – Ghid turistic & de chefuri. Preţ bilet: 16 lei. Lumea cuceririlor, a legendelor şi cea horror a dezastrelor. Trei lumi într-una singură: Lipscani, centrul istoric, centrul vechi al Bucureştiului. Veniţi cu mine în Lipscaniul meu! Am să vi-l povestesc cum […]

Un articol de Andrada Văsii|11 februarie 2013

Duminică, 24 februarie, ora 11.00, la Sala Mică a TNB, Eugen Istodor va susține conferința cu tema Lipscani – Ghid turistic & de chefuri. Preț bilet: 16 lei.

Lumea cuceririlor, a legendelor și cea horror a dezastrelor. Trei lumi într-una singură: Lipscani, centrul istoric, centrul vechi al Bucureștiului.

Veniți cu mine în Lipscaniul meu! Am să vi-l povestesc cum îl știu eu mai bine. Doar am scris singura carte despre Lipscaniul omenesc. Astăzi, nici dezastrele de altădată ce-au îngrozit Lipscaniul nu mai au mare importantă, pot fi doar blajine mustrări și palide răscoliri de conștiință. Dar ele vorbesc despre neașezarea și inconștiența celor ce-au cucerit cu crâșme și muzică Lipscaniul de astăzi.

Veniți să auziți ce aduce noroc în Lipscani. Ascensiuni si decăderi, fală și faliment au stat zid în zid că doar așa au crescut împreună: Curtea Domnească și Lipscănia. Urmele acelei lumi încă mai există. Forfota aceasta pentru deșertăciunile vieții o putem reînvia împreună ascultând istoria de lipscănie și domnie.

 

Sursa: TNB

24
/05
/17

Corespondenţă de la Cannes: În "The Square", regizorul suedez Ruben Östlund ia peste picior mai multe subiecte dintr-o societate civilizată: echitatea socială și raporturile de putere între indivizi, limitele libertății de expresie, lumea publicitară și efectele perverse generate de media, arta contemporană și artists talk(s).

24
/05
/17

“Când se trezi, soarele era aruncat departe, pe cer. Se foi puțin în pat și încercă să aţipească din nou. Aerul rece, din camera înaltă, nezugrăvită de mulți ani, îl pătrundea până la piele și îl înfiora. Ar mai fi dormit, dar îl treziseră țipetele păunilor flămânzi și cântecele triumfale ale cocoșilor. (...)”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care vă vom prezenta câteva povestiri, pe parcursul acestei luni.

24
/05
/17

Concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, poate fi din nou ascultat de publicul din România. Pe o pe o vioară Antonius Stradivarius 1714, care i-a fost pusă la dispoziție de Banca Națională a Austriei, violonistul va interpreta binecunoscuta și îndrăgita Sonată Nr.9 în La major, op.47 –Kreutzer de Beethoven, dar și alte două sonate compuse de doi dintre marii B din istoria muzicii: Beethoven și Brahms.

24
/05
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București vă invită în perioada 20 mai – 8 iunie la Gala Absolvenților. Un eveniment de tradiție care lansează în lumea artistică promoția 2017 a Facultăților de Teatru și Film.

24
/05
/17

Primul muzician din istorie distins cu Premiul Nobel pentru Literatură împlinește, astăzi, 76 de ani! Cântărețul, compozitorul și poetul Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman) a compus de-a lungul carierei sale peste 400 de cântece și a influențat prin creația sa generaţii întregi de muzicieni.

24
/05
/17

400 de evenimente - lansări de carte, activități pentru copii, spectacole, piese de teatru și concerte - vor avea loc în cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, deschis, astăzi, la ora 12,00, la Romexpo.

23
/05
/17

Actorul britanic Roger Moore, celebru pentru rolurile sale din seria James Bond, a murit în Elveția, după o scurtă luptă cu cancerul. Actorul avea 89 de ani. "Cu inima grea, anuntam decesul iubitului nostru tata, Sir Roger Moore, astazi in Elvetia, dupa o scurta dar curajoasa lupta cu cancerul", au scris copiii actorului pe Twitter.

23
/05
/17

Inspirăm prin arte și cultură ” este motto-ul Fundației Calea Victoriei, proiectul creat acum exact 10 ani de Sandra Ecobescu, fostă corporatistă îndrăgostită de valorile umaniste și de cultură. Numele Fundației recuperează și celebrează o tradiție culturală puternică a Bucureștiului, Calea Victoriei fiind asociată în înfloritoarea perioadă interbelică cu spiritul modern, european și cultivat al Capitalei.

23
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Difuzate în România pe HBO, primele două episoade din noua serie „Twin Peaks”, extrem de aşteptată, ne reintroduc în universul coşmaresc-suprarealist, deopotrivă perturbator şi fascinant, al lui David Lynch.

22
/05
/17

Filmikon & Therapy lansează propunerea de terapie prin film: în fiecare marți, din 23 mai până pe 15 septembrie, Filmikon va prezenta la Therapy o selecție de producții cinematografice, autohtone și internaționale, pe terasa bistro-ului.

22
/05
/17

“─ Ce fel de om este Johnny? îi întreba o fătucă. ─ Aaaaa, păi e un băiat valabil! Nu e încrezut, nu-şi dă aere şi se poartă aşa, modest, ca un om dă rând. ─ Vorbeaţi cu el des? ─ Sigur, în fiecare zi. ─ Şi ce-i spuneaţi? (…)”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care continuăm să vă prezentăm câteva povestiri.