Serile Incantesimo – muzică clasică și tango, la Clubul Țăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/serile-incantesimo-muzica-clasica-si-tango-la-clubul-taranului/

Joi, 2 octombrie, de la ora 20.00, în Clubul Țăranului (Șoseaua Kissellef nr. 3), va avea loc un concert clasic şi, în încheiere, un miniprogram de coveruri, muzică din filme. Alexandra Popescu va cânta la pian şi Elida Tîrţopan la flaut.

Un articol de Liliana Matei|30 septembrie 2014

Alexandra Popescu a urmat studiile Liceului de muzică „Dinu Lipatti”, continuându-le la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa profesorului Vlad Dimulescu. În acest an a absolvit cursurile de Master în aceași instituție. A obținut numeroase premii la concursuri precum: Concursul “Victor Giuleanu”, București; Concursul “George Gergescu”, Tulcea; Concursul Internațional “ Pro Piano”, București, Concursul Național de Interpretare Muzicală “W. A. Mozart”. A susținut o serie de recitaluri atât în țară, cât și în străinătate: Germania, Irlanda, Italia. Alexandra Popescu este membră a fundației “Remember Enescu”.

Elida Tîrțopan a fost implicată în numeroase proiecte artistice și a susținut concerte cu orchestra Liceului ,,‚,Dinu Lipatti’ la Radiodifuziunea Română, cu Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, Filarmonica din Ploiești, cât și numeroase recitaluri solo și camerale în București, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Sibiu, Constanța și peste hotare (Germania, Cehia).
Din programul serii: Georg Philipp Telemann, Claude Debussy, Luigi Boccherini, Johann Sebastian Bach.

În incheiere – miniconcert tango și muzică din filme: Astor Piazzolla – Libertango și Oblivion;
piese din repertoriul lui Elvis Presley, Dean Martin, Frank Sinatra.

Concertele Incantesimo serile clasice, din prima joi a fiecărei luni, în Clubul Țăranului din București, poartă publicul într-un periplu muzical de excepție, într-o abordare nonconformistă și aduc pe scenă artiști extrem de talentați, atât la început de carieră, cât și consacrați ai genului.
Definitorie este irepetabilitatea, dată fiind varietatea instrumentelor și formulelor. De la harfă și flaut, la chitara clasică și brass.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.