Sezonul 2 din „Prietena mea genială” va avea premiera pe 11 februarie, pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/sezonul-2-din-prietena-mea-geniala-va-avea-premiera-pe-11-februarie-pe-hbo-go/

Sezonul 2 din serialul HBO şi RAI Fiction „My Brilliant friend”/„Prietena mea genială” va avea premiera pe 11 februarie, pe HBO GO, şi în martie, la HBO.

Un articol de Liliana Matei|8 februarie 2020

Sezonul nou va avea 8 episoade și este bazat pe a doua carte din seria de patru romane bestseller, scrise de Elena Ferrante. Saverio Constanzo (Private, The Solitude of Prime Numbers, Hungry Hearts) va regiza șase episoade și Alice Rohrwacher (Happy as Lazzaro, Le Meraviglie) va regiza două episoade.

Evenimentele din al doilea capitol al poveștii My Brilliant Friend/Prietena mea genială încep unde s-a terminat primul sezon. Lila și Elena au 16 ani și amândouă simt că sunt blocate în rutină. Lila tocmai s-a măritat, dar odată ce a luat numele soțului ei, este ca și cum s-a pierdut pe sine. Elena este elevă-model, dar în timpul nunții prietenei ei, ea își dă seama că nu este fericită nici în cartier, dar nici în afara lui.

În timpul unei vacanțe în Ischia, cele două prietene se reîntâlnesc cu prietenul lor din copilărie, Nino Sarratore, care a devenit un student cu un viitor promițător. Întâlnirea va schimba permanent natura legăturii dintre cele două prietene, trimițându-le în două lumi complet diferite. Lila devine o vânzătoare plină de îndemânare în magazinul de pantofi al influentei familii Solara din centrul orașului Napoli; de cealaltă parte, Elena își continuă studiile cu perseverență, fiind dispusă chiar să se mute în Pisa pentru a merge la universitate.

Evenimentele din Prietena mea genială ne poartă alături de cele două fete prin anii confuzi ai tinereții lor, în timp ce se urmează una pe cealaltă, se pierd una de cealaltă, până se regăsesc din nou.

Prietena mea genială este o producție Apartment – Wildside – Fandango, produsă de Lorenzo Mieli și Mario Gianani pentru compania Fremantle The Apartment și Wildside și de Domenico Procacci pentru Fandango, în colaborare cu Rai Fiction și HBO Entertainment, în co-producție cu Mowe și Umedia. Povestea și scenariile sunt scrise de Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci și Saverio Costanzo. Paolo Sorrentino și Jennifer Schuur sunt producători executivi.

Primele două episoade din Prietena mea genială – II vor avea premiera pe HBO GO pe 11 februarie. Câte două noi episoade vor fi adăugate pe HBO GO în fiecare marți.

 

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.