Sezonul Copilăriei rămâne tot timpul deschis la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/sezonul-copilariei-ramane-tot-timpul-deschis-la-teatrul-excelsior/

Luna florilor de cireş cu arome de vacanţă se mută la Teatrul Excelsior. Începe chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, cu un spectacol parcă anume creat pentru această sărbătoare.

Un articol de Andrada Văsii|31 mai 2013

Luna florilor de cireş cu arome de vacanţă se mută la Teatrul Excelsior. Începe chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, cu un spectacol parcă anume creat pentru această sărbătoare. 

Este vorba despre „Zâna Zorilor“. Încântătorul basm al lui Slavici, dramatizat şi regizat de Ilinca Stihi, va aduce o picătură de fericire și magie copiilor defavorizaţi de la Serviciul de Ajutor Maltez, Centrul de Zi Aurora, Fundaţia Zâna Măseluţă şi Asociaţia „Nicolae Bălcescu“.

A doua zi, pe 2 iunie, de la aceeaşi oră, în matinalul de duminică, cei mici împreună cu părinţii şi bunicii lor sunt invitaţi să fie partenerii aventurilor „Cocoşelului neascultător“.

Tot scormonind prin sipetul cu poveşti, cei de la Teatrul Excelsior au descoperit o nouă istorisire cu prinţese, flori fermecate, bondari, albinuţe şi libelule vorbitoare. Numele ei? „Hainele cele noi ale Prinţului“. Dramatizarea vine din lumea magică a lui Andersen şi va  avea două reprezentaţii speciale în dimineţile de 13 şi 14 iunie, de la ora 10.00.

Premieră cu haine noi

Premiera oficială cu „Hainele cel noi ale Prinţului“  va deschide noua stagiune a Teatrului Excelsior din această toamnă. Două dintre cele mai frumoase scrieri  ale celebrului autor danez au fost reinterpretate şi puse în pagină regizorală de Ilinca Stihi şi echipa ei: compozitorul George Marcu, scenografa Luana Drăgoescu şi coregrafa Andreea Duţă.

Sfârșit de stagiune alături de un măgăruș

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior se încheie marţi, 18 iunie, cu montarea de succes „Măria Sa… Măgarul!“.  Cu toate acestea, sezonul copilăriei rămâne tot timpul deschis la Teatrul Excelsior!

Foto credit: Teatrul Excelsior

09
/06
/15

La finalul unei stagiuni în care a oferit lunar publicului un frumos concert de folclor de calitate, ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO vă invită duminică, 14 iunie (17.00), la Sala Radio, la un concert deosebit intitulat „Şlagărele muzicii populare româneşti”.

09
/06
/15

Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă aşteaptă marţi, 9 iunie, de la ora 19.00 pentru o întâlnire cu Dan C. Mihăilescu despre cea mai nouă carte a sa „Ce-mi puteţi face dacă vă iubesc!?“ Eseu confesiv despre Ioan Alexandru, una dintre cele mai bine vândute cărţi Humanitas la Bookfest 2015.

08
/06
/15

MEMORIA CULTURALĂ În biblioteca marilor procese care au uimit lumea românească se înscrie şi dosarul juridic „Caragiale-Caion”, cu deznodământ în 1902. I.L. Caragiale îşi încredinţa „onoarea sa de dramaturg” justiţiei române pentru a face dreptate într-un caz care depăşise limitele unei polemici jurnalistice, oricât de „pamfletară” era.

08
/06
/15

În perioada 9 - 14 iunie, Grădina Muzeului Național al Țăranului Român din București va fi gazda Nomad International Film Festival. Un ecran de aproape 80 de metri pătrați, sute de „scaune de cinefil” și echipamente de proiecție performante vor transforma grădina Muzeului Național al Țăranului Român într-un adevărat „cinematograf în aer liber”.

08
/06
/15

Vineri, 12 iunie, două persoane pot lua masa cu actrița Oana Pellea, în cadrul proiectului ,,Prânz caritabil cu o personalitate”, organizat de Merci Charity Boutique.

07
/06
/15

Refuz cât de multe invitații pot la premiere, la gale, la seri speciale. Nu-mi plac premierele, galele, serile speciale. Cred că spectacolele de teatru au o viață complicată și că emoțiile împărtășite „prima dată“ nu slujesc bine spectatorului care mă încăpățânez să rămân. Nu la premiere am văzut cele mai bune reprezentații.

07
/06
/15

Filmul argentinian Incendiul / El incendio, în regia lui Juan Schnitman, a câștigat Trofeul Transilvania, sâmbătă seară, la Teatrul Național Cluj, la gala de închidere a celei de-a 14-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

07
/06
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Letiția Vlădescu (27 de ani). O știți din “Peretele”, musicalul de la Teatrul Metropolis. Letiția provine dintr-o familie de muzicieni și până să dea la Teatru a studiat vioara. Sora ei este pianista Cezara-Lucia Vlădescu. În prezent, pe Letiția o mai puteți vedea și la Teatrul Mignon, dar și la Operetă.

06
/06
/15

Magia B-FIT in the Street! continuă și în următoarele zile. Peste 20 de acte artistice ce au la bază coregrafii impresionante, mașinării de dimensiuni impunătoare, dar și elemente de improvizație și interacțiunea cu mulțimile vor face deliciul publicului bucureștean, deja loial festivalului organizat de ARCUB și ajuns la cea de-a VII-a ediție.