ShortsUP În Parc – filme scurte şi concert We Singing Colors
https://www.ziarulmetropolis.ro/shortsup-in-parc-filme-scurte-si-concert-we-singing-colors/

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 şi 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecţie de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoţii, aplauze şi hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

Un articol de Petre Ivan|20 august 2014

Seara începe cu un concert indie-pop al formației We Singing Colors, autorii single-ului Good Days, Bad Days, care a invadat radio-urile alternative din România și din străinătate.

Cunoscuți pentru prestații spontane în locuri neconvenționale precum parcuri, acoperișuri, străzi, taxi-uri, membrii We Singing Colors au pregătit pentru ShortsUP În Parc un experiment muzical ce îmbină instrumentele acustice (triola, oua, chimes) cu vibrații electronice și povești originale.

Începând de la 21:00, două ore pline de ficțiune, dramă, comedie și romance vor anima atmosfera ultimului weekend oficial de vară, într-un amfiteatru înconjurat de natură.

Din Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011), câștigătorul Ursului de Cristal la Berlin, aflăm că libertatea și curajul se dobândesc încă din copilărie și se păstrează o viață întreagă. Nu e ușor să fii rebel când ai nouă ani, mai ales dacă locuiești în lumea adulților plini de secrete. Un scurtmetraj amuzant și sensibil despre drumul dificil către maturitate.

Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011)

Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011)

Comedia franceză revine în programul ShortsUP cu Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013), unul dintre cele mai apreciate scurtmetraje de la Weekendul Comediei Scurte, un film ce tratează aventurile cuplurilor neconvenționale.

Specialitatea doctorului Semyc este o boală foarte populară pentru care nu s-a găsit niciun leac – anunțarea diagnosticului e un exercițiu delicat pe care acesta îl stăpânește la perfecție.

În Goana (r. Victor Carrey, Spania, 2011), ficțiune nominalizată la Chicago Film Festival, echilibrul unei zile liniștite e distrus de o serie de coincidențe insolite: o gumă de mestecat, o cafea cu lapte, o țigară aprinsă pe jumătate, o geantă cu bani.

Când viața îți atârnă de un fir subțire, poate că cel mai înțelept lucru e să fugi. Să evadezi cât mai repede, să lași totul în urmă și să te oprești doar atunci când pericolul a trecut.

Toate întâmplările din scurtmetrajul lui Victor Carrey contribuie la dezlegarea misterului cel din urmă: încotro aleargă eroul filmului?

Biletele pentru ShortsUP În Parc pot fi achiziționate în avans la prețul de 30 de lei din rețelele MyTicket și Eventim.

Foto cu ShortsUP în Parc şi Julian-

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.