ShortsUP, pe 10 noiembrie în Bucureşti, la Turbohalle
https://www.ziarulmetropolis.ro/shortsup-pe-10-noiembrie-in-bucuresti-la-turbohalle/

Programul ShortsUP revine pe 10 noiembrie în Bucureşti, la Turbohalle, cu o serie de scurtmetraje grupate sub titlul „Cu viteza luminii”. Acesta este numele evenimentului ce va reuni scurtmetraje de top despre viaţa urbană în viteză şi un concert-eveniment al austriecilor de la Sofa Surfers, informează un comunicat al organizatorilor. Începutul de sezon aduce noutăţi […]

Un articol de |23 octombrie 2012

Programul ShortsUP revine pe 10 noiembrie în Bucureşti, la Turbohalle, cu o serie de scurtmetraje grupate sub titlul „Cu viteza luminii”.

Acesta este numele evenimentului ce va reuni scurtmetraje de top despre viaţa urbană în viteză şi un concert-eveniment al austriecilor de la Sofa Surfers, informează un comunicat al organizatorilor.

Începutul de sezon aduce noutăţi pentru ShortsUP şi pentru felul în care publicul va interacţiona cu cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii. Dacă până acum focusul erau evenimentele lunare, din această toamnă acestea devin sezoniere, urmând ca prezenţa filmelor scurte să se intensifice pe alte medii de expunere.

Pe 10 noiembrie, la Turbohalle, startul ShortsUP se va da în ritmul filmelor scurte sub 10 minute, care au în comun personaje ce reacţionează la trepidaţia marilor oraşe. Atunci când ziua înaintează cu viteza luminii şi încurcăturile sunt pe măsură.

„Cum să-ţi păstrezi jobul de zi”(regia: Sean Frewer, Canada, 2012), un scurtmetraj care abia a intrat în circuitul festivalier, este un ghid ironic de urmat în viaţa profesională şi personală. Adaptare după povestirea de succes a Rebeccai Rosenblum, filmul descrie cu umor, dar şi căldură, cum este munca de la 9 la 5 într-un zgârie-nori. Rutina este, de fapt, pentru personajul feminin al poveştii, o adevărată junglă în mijlocul oraşului.

„Picătura” (regia: Léo Verrier, Franţa, 2011) este o animaţie câştigătoare de premii internaţionale printre care trofeul juriului la Anima Mundi Animation Festival şi premiul pentru cea mai bună animaţie la Cleveland International Film Festival. În prim-plan se află Jack, un personaj cel puţin ciudat, de vreme ce fură tablouri din muzee pentru a le mânca. Devoratorul de artă rămâne însă fără hrană, fiind nevoit să picteze el însuşi: o lecţie de viaţă fără predici, plină de învăţăminte şi haz.

„Pierdută şi regăsită” (regia: Sam Washington, Marea Britanie, 2011) completează, alături de alte două ore de filme, programul ShortsUP „Cu Viteza Luminii”. Comedie neagră despre o femeie care îşi pierde maşina în parcare, filmul a obţinut, între altele, premiul publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american dedicat scurtmetrajului.

Filmele scurte sub 10 minute şi piesele Sofa Surfers de pe albumul „Superluminal” (2012), cel mai titrat album al trupei, cântate în premieră la Bucureşti, vor susţine ritmul evenimentului ShortsUP timp de patru ore. Albumul tratează aceeaşi temă ca şi filmele, a înstrăinării şi a nevoii regăsirii umanităţii într-o lume globalizată, tehnologizată, pe fugă, dominată de presiunea creşterii economice. Single-ul „World In A Matchbox”, difuzat şi de posturile româneşti de radio, a devenit deja foarte popular în Europa. Concertul va fi însoţit de spectacolul vizual al lui Timo Novotny, artistul care construieşte imaginea nonconformistă Sofa Surfers de mulţi ani.

Biletele pentru ShortsUP „Cu Viteza Luminii” se vor putea cumpăra prin MyTicket şi Eventim, la preţul de 40 de lei, sau la intrare, la preţul de 50 de lei.

ShortsUP este un proiect generat de Oricum în parteneriat cu Feeder.ro, care aduce în atenţie cele mai valoroase scurtmetraje din lume. ShortsUP îşi propune să reinventeze felul în care publicul interacţionează cu filmele de scurt metraj printr-o platformă de expunere unică, ce îmbină cinema-ul cu alte arte conexe.

Sursa: Mediafax

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.