Si veni barbatul la femeie deschide stagiunea la Teatrul de Artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/si-veni-barbatul-la-femeie-deschide-stagiunea-la-teatrul-de-arta/

Teatrul de Arta Bucureşti deschide stagiunea cu un nou spectacol de teatru, în premieră. “Şi veni bărbatul la femeie”, un text rusesc (Semion Zlotnikov) cu o poveste de viaţă, va avea premiera joi, 18 septembrie, de la ora 20.15.

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2014

O comedie acidulată, o farsă plină de replici strălucitoare, o privire amuzată asupra unui cuplu care vrea să o ia de la capăt, spectacolul „Și veni bărbatul la femeie” este o incursiune în universul casnic al zilelor noastre…

Dina și Victor (Mihaela Sirbu si Lucian Pavel) sunt trecuți de patruzeci de ani, divorțați, și fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie.

„Trecuți de patruzeci de ani” nu e o vârstă la care viața ia sfârșit. Așa că prietenii lor comuni, Jora și Judith, încearcă să le vină în ajutor stabilindu-le o întâlnire. Victor se prezintă acasă la Dina într-o seară ploioasă de sâmbătă. Vor reuși ei să treacă peste dezamăgirile și temerile inspirate de trecut? Vor ști ei să se lase până la capăt „îmbolnăviți de o speranță nouă”? Când viața o poate lua de la capăt… sau nu.

Acesta este primul spectacol în regia lui Bogdan Budeş, cunoscut ca traducător al mai multor piese de teatru din dramaturgia rusă şi nu numai, absolvent al Facultăţii de Regie.

Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel, colegi de generatie la ATF, au jucat împreună cu succes, cu multi ani in urma, la Teatrul Studenţesc Podul în spectacolul “Doi pudeli”, un text de acelaşi Semion Zlotnikov. Aceiaşi doi actori, acelaşi autor, acum la Teatrul de Artă.

Şi veni bărbatul la femeie – INFO

Joi, 18 septembrie | ora 20.15 |Si veni barbatul la femeie

PREMIERĂ

„Şi veni bărbatul la femeie” de Semion Zlotnikov

cu Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel

regia Bogdan Budeş

durata 1h40’

preţ bilet 30 lei

In noua stagiune a Teatrului de Artă se vor regăsi concerte, spectacole de teatru, spectacole pentru copii, o nouă premieră la începutul lunii Octombrie şi participarea în Festivalul Naţional de Teatru.

Foto: Si veni barbatul la femeie – Teatrul de Arta Bucureşti şi Mircea Struteanu

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

21
/07
/17

Toys este o experienţă teatrală radicală, venită din Los Angeles, unde piesa autoarei Saviana Stănescu a fost pusă în scenă cu două stagiuni în urmă de Gábor Tompa. Acesta a încadrat textul într-o oră, cu o mare economie de cuvinte, un text plin de elipse şi întreruperi. Ca urmare, această sumbră poveste cu zâne nu se pierde în psihologizarea interminabilă a personajelor, cu atât mai puţin în amânarea narcotică a unui final. O concizie rar întâlnită în ziua de azi.

21
/07
/17

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis. Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.

20
/07
/17

Astăzi, 20 iulie, de la ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Str. Pictor Arthur Verona 13-15), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din primul său roman pentru copii, O vară cu Isidor, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom, ediţie ilustrată, disponibilă și în format digital.

19
/07
/17

Romanul „Fiica Estului” (traducere din limba spaniolă de Mariana Sipoș) a fost publicat la Editura Polirom în anul 2017.

19
/07
/17

Din 15 iulie, românii pot vota online cele mai relevante kitsch-uri autohtone timp de două săptămâni. Categoriile și nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica și Timesnewroman), Mihai Popescu (VICE),Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) și Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum. Comisia a ținut cont de sugestiile exprimate de vizitatorii muzeului și de recomandările din social media.