Sibiul magnific. Un video prezintă poarta de intrare în Paradis
https://www.ziarulmetropolis.ro/sibiul-magnific-un-video-prezinta-poarta-de-intrare-in-paradis/

Sibiul, cea mai aclamată destinaţie turistică românească în presa internaţională din ultimii ani, menţionat în prestigioasa publicaţie Huffington Post, este subiectul celui mai nou film şi al unei inedite colecţii de fotografii realizate de Dumitru Budrala, unul dintre antropologii de marcă din România şi din Europa.

Un articol de Petre Ivan|27 iunie 2014

Filmul „Județul Sibiu, Poarta de sud a Transilvaniei“ explorează principalele obiective și atracții turistice, tradiții locale și repere culturale care au individualizat și plasat orașul și județul Sibiu în topul celor mai fermecătoare destinații europene. Sibiul este un loc prietenos global cu o istorie medievală impresionantă și cu o deschidere extraordinară pentru diversitate, vizitat anual de zeci de mii de turiști din toate colțurile lumii.

Albumul de fotografii Județul celor cinci Țări conține 105 imagini care redau habitatul județului Sibiu în toată splendoarea sa. Albumul nu conține text, este un dialog pur și fermecător între public și imagini aeriene care deslușesc cadre splendide și diverse.

Lansarea oficială a celor două creații a avut loc joi, 26 iunie 2014, la Sala Thalia din Sibiu, în prezența autorilor.
”România este o țară tristă, plină de umor și de o frumusețe și complexitate aparte. Îmi place să trăiesc în Sibiu, în această regiune a țării, până la urmă, îmi place să trăiesc în România. Asta m-a motivat să fac și filmul de promovare al Sibiului, în 2007, pe când orașul purta titlul onorant de Capitală Culturală Europeană.

Mă bucur că am avut din nou ocazia să arăt felul în care văd eu regiunea Sibiului, concentrându-mă pe frumusețea și diversitatea ei. Semnele arată că este foarte mare nevoie de astfel de produse de prezentare, nu numai pentru a redescoperi ceea ce avem noi în jurul nostru, dar și pentru a facilita comunicarea cu cei care vor cunoască Sibiul”, a declarat Dumitru Budrală.

Filmul este tradus în nouă limbi (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, maghiară, rusă, chineză și japoneză) și poate fi achiziționat de la casieria Muzeului Astra din Piața Mică, nr.11, la prețul de 15 RON.

Albumul foto poate fi cumpărat din același loc, la prețul de 37 RON, sau din librăriile Humanitas și Habitus din Sibiu.

Foto: Podul Mincinoşilor – www.sibiul.ro / Ovidiu Şopa

Citiţi şi:
04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.